Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

4-0 σάρωσε και τον Ακαρνανικό Φυτειών

Παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, η ΑΕΜ σάρωσε και τον Ακαρνανικό Φυτειών με 4-0! Έτσι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο υποβιβασμός της, δεν οφειλόταν σε αγωνιστικούς λόγους, αλλά σε εξωγηπεδικούς.Το παιχνίδι ήταν ένας συνεχής μονόλογος, της Μεσολογγίτικης ομάδας, που από την αρχή πήρε τα ηνία του αγώνα και δεν έδωσε το δικαίωμα στον Ακαρνανικό να πάρει ούτε ανάσα. Μόλις στο 7΄ έγινε η πρώτη καλή φάση, όταν ο Γαβρίνας βρήκε ξεμαρκάριστο τον Χρήστο Πλακίδα, αυτός ελίχθηκε από δεξιά και πλάγια, έβγαλε την μπαλιά στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Ζέρβας έκανε ασθενή σουτ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας. Παρόμοια φάση και στο 9΄, όταν πάλι απέκρουσε σε κόρνερ, το σουτ του Ζέρβα, ο τερματοφύλακας των Φυτειών. Η ομάδα μας συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 15΄ έγινε το 1-0. Η ΑΕΜ κέρδισε ένα φάουλ στη δεξιά πλευρά και πλάγια έξω από την περιοχή. Το εκτέλεσε ο Ζέρβας και στο κέντρο της αντίπαλης εστίας πετάχτηκε ο Χρήστος Πλακίδας, κερδίζοντας όλους τους αμυντικούς του Ακαρνανικού και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 20΄ εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Σάκης Κράνης πάλι κέρδισε την κεφαλιά ο Χρήστος Πλακίδας, αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο πορτιέρο των Φυτειών.Ο Ακαρνανικός απείλησε για πρώτη φορά την εστία μας στο 22΄, όταν ο Παπαδήμας εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ έξω από την περιοχή της ΑΕΜ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζέρβα. Στον ίδιο δαιμονιώδη ρυθμό η ΑΕΜ, έφτιαχνε συνεχώς ευκαιρίες:23΄ σέντρα από δεξιά ο Ζέρβας, δεν πρόλαβε για λίγο ο Κράνης.25΄ κόρνερ από δεξιά, περνάει η μπάλα από αριστερά το σουτ του Καρανίκα, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 28΄ ομαδικό πρέσινγκ, κλέψιμο της μπάλας, σουτ του Ζέρβα, απέκρουσε ο τερματοφύλακας.29΄ λάθος των αμυντικών του Ακαρνανικού, έκλεψε ο Γαβρίνας, βγήκε πλάγια αριστερά, έκανε συρτή σέντρα, που πέρασε από όλους και ο επερχόμενος Χρήστος Πλακίδας, από πολύ πλάγια και δεξιά, έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Ακαρνανικού, κάνοντας το 2-0. 34΄ σουτ του Γαβρίνα από πολύ καλή θέση, μετά από ωραία επέλαση του Σάκη Κράνη, κόντραραν οι αμυντικοί, κόρνερ. 38΄ γρήγορη αντεπίθεση της ΑΕΜ, με τον Σάκη Κράνη από αριστερά, ωραίο πλασέ-κρέμασμα, πρόλαβε ο τερματοφύλακας, κόρνερ. Το κόρνερ εκτελεί πολύ ωραία ο Ζέρβας, γυριστή κεφαλιά του Χρήστου Πλακίδα από το πρώτο δοκάρι και 3-0 στο 39΄.
Το β΄ημίχρονο άρχισε με την ομάδα μας να συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από το α΄. Στο 4΄ατομική προσπάθεια του Γαβρίνα, που πέρασε διαδοχικά τέσσερις παίχτες, αλλά το πλασέ του πάνω στον τερματοφύλακα.Στο 7΄ ομαδική προσπάθεια των παιχτών μας, η μπάλα έφτασε στο Γ. Πασπαλιάρη, που κέρδισε τις κόντρες από δύο αμυντικούς, πέρασε την μπάλα και ανατράπηκε. Το καταφανέστατο πέναλτι δεν δόθηκε από τον διαιτητή Πατρόπουλο, που ήταν μακρυά από τη φάση(ήταν το μόνο του λάθος).9΄ δυνατό σουτ του Σάκη Κράνη, ψηλά άουτ.16΄ Ο Γαβρίνας έκλεψε την μπάλα, μπήκε ωραία από δεξιά έκανε την μπαλιά στον Μάριο Πλακίδα, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραραν οι αμυντικοί.18΄ ωραία φάση για τον Ακαρνανικό, όταν ο Λιανός ελίχθηκε από αριστερά έκανε συρτή σέντρα-σουτ, αλλά δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας επιθετικός να την στείλει στα δίχτυα. 23΄ νέα ευκαιρία του Ακαρνανικού, που προσπάθησε στο σημείο αυτό να εκμεταλλευτεί τις πολλές μαζεμένες αλλαγές του Γ. Γουλή και την παγίδευση των παιχτών μας στο τεχνικό οφσάιντ. Σέντρα από δεξιά, κεφαλιά, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζέρβα.30΄ αριστοτεχνικό φάουλ του Ζέρβα, η μπάλα συρτά πέρασε πλάι από το τείχος των αμυντικών και αναπαύτηκε στα δίχτυα του Ακαρνανικού, 4-0.34΄ ωραία ανάπτυξη της ΑΕΜ από δεξιά με τον Βασ. Μαντέλο, υποδειγματική σέντρα, η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό και προλαβαίνει με εντυπωσιακή επέμβαση ο τερματοφύλακας να διώξει την μπάλα που κατευθυνόταν στα δίχτυα του.39΄ ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ του Πασπαλιάρη από πολύ μακρυά(το κάνει συχνά), η μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα και λίγο ψηλότερα από το οριζόντιο δοκάρι.40΄φάουλ του Ακαρνανικού με τον Παπαδήμα, πάνω ψηλά η μπάλα.44΄Ο Μάριος Πλακίδας πέρασε εντυπωσιακά έναν αμυντικό πάνω στη γραμμή του άουτ, γύρισε στο σημείο του πέναλτι, αλλά το δυνατό σουτ του Βασ. Μαντέλου, κόντραραν οι αμυντικοί σε κόρνερ.Σε γενικές γραμμές, το παιχνίδι ήταν πολύ καλό για την ΑΕΜ και πολύ χρήσιμο για τον προπονητή του Ακαρνανικού.
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΕΜ:Ζέρβας Δ., Μπαλάφας(53΄ Πλακίδας Μ.),Αϊδονόπουλος(82΄ Τσαλαφούτας), Τσάμης(70΄ Πασπαλιάρης Δ.), Πασπαλιάρης Γ., Καρανίκας(85΄ Μπαρμπαρίτσας), Πλακίδας Χ.(72΄ Μαντέλος Β.), Καρέτσος(60΄ Κράνης Ν.), Γαβρίνας(85΄ Δημητρούκας Ν.), Ζέρβας Ν.(78΄ Χασιώτης), Κράνης Α.(53΄ Μπέτσικας)