Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Επική πρόκριση στο Κύπελλο, ΑΕΜ-Αντίρριο 4-1

Παίζοντας με μια ...ενδεκάδα απουσίες, η Ιστορική ΑΕΜ, πήρε επική πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΝΑ, νικώντας με 4-1 τον Ατρόμητο Αντιρρίου, στο βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου Μεσολογγίου.Πασπαλιάρης Γ., Κυριακόπουλος, Παπαθανασίου, Πλακίδας Χρ., Σαρτζής, Μαντέλος Χ., Κράνης Σ., Κράνης Ν., Καβαλλιέρης, Μπαλάφας οι απόντες! για διάφορους λόγους.Αντίθετα το Αντίρριο κατέβηκε πλήρες και θα μπορούσε να πάρει το ματς, αν η ΑΕΜ δεν είχε ένα πανούργο προπονητή και παίχτες με απίστευτη ψυχή και αγωνιστικότητα.Οι φιλοξενούμενοι, βλέποντας τις απουσίες των Κανονιέρηδων, μπήκαν δυνατά στον αγώνα, μπλοκάροντας τα ατού της ΑΕΜ, Μ. Πλακίδα και Γαβρίνα, με αποτέλεσμα οι μέσοι να μην μπορούν να τους τροφοδοτήσουν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να ελέγχουν τον αγώνα και να απειλούν. Η υπεροχή των φιλοξενουμένων ήταν φλύαρη και η ΑΕΜ θα μπορούσε να προηγηθεί, αλλά ο έμπειρος Καλαβρουζιώτης σταμάτησε δυό φορές τον Γαβρίνα στο 15΄ και το 17΄. Ουσία στην επίθεση έδειξαν οι του Ατρομήτου στο 20΄ όταν ο Κάκος εκτέλεσε από αριστερά φάουλ, αλλά πρώτα ο Ζέρβας με τα ακροδάχτυλα και μετά το οριζόντιο δοκάρι έσωσαν την εστία της ΑΕΜ. Όμως δεν έγινε το ίδιο και στο 27΄ όταν μετά από λάθος της άμυνας, ο Καζανάς έφυγε μόνος του μπροστά και προ του εξερχόμενου Ζέρβα, με πλασέ έκανε το 0-1. Όμως αυτό δεν πτόησε τους γηπεδούχους, που βγήκαν μπροστά με ψυχή και αφού σπατάλησαν τρεις ευκαιρίες, τελικά ισοφάρισαν στην εκπνοή του ημιχρόνου με βολέ του Μ. Πλακίδα, 1-1. Ετσι έληξε και το ημίχρονο.Από τα πρώτα λεπτά του β΄ημιχρόνου η ΑΕΜ μπήκε αποφασιστικά για να διεκδικήσει τη νίκη και ευτύχησε να προηγηθεί στο 50΄ όταν σε μια μπαλιά προς την εστία του Ατρομήτου, ο Α. Καλαβρουζιώτης, πιεζόμενος από τον Μ. Πλακίδα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, 2-1. Οι του Ατρομήτου πίεσαν στα επόμενα λεπτά, έχασαν ευκαιρίες, αλλά δύο φορές ο νεαρός τερματοφύλακας της ΑΕΜ Ζέρβας απέκρουσε εντυπωσιακά. Αυτό το κατέβασμα των παιχτών του Αντιρρίου, έδωσε χώρο στον ταχύτατους επιθετικούς της γηπεδούχου και σε μια από τις αντεπιθέσεις τους, ο Τσάμης έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Μ. Πλακίδα, που με ωραίο πλασέ έκανε το 3-1.Το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον Ατρόμητο να έχει την υπεροχή και την ΑΕΜ να κάνει επικίνδυνες αντεπιθέσεις.Το κερασάκι στην τούρτα, έβαλε ο Γαβρίνας στο 90΄ όταν μετά από φαρμακερή μπαλιά του Τσάμη και πάλι, με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, 4-1.Σαν τελικό συμπέρασμα κρατάμε το καταπληκτικό κοουτσάρισμα του Γουλή από τον πάγκο(έκανε αλλαγή από το 32΄!), αλλά και την καταπληκτική τετράδα Ζέρβα-Τσάμη-Γαβρίνα-Μ. Πλακίδα, που όμοιά της δεν έχει ούτε ομάδα ανώτερης κατηγορίας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Πασπαλιάρης Δ., Σαρρής,(32΄ Χασιώτης), Μπέτσικας, Σαμαράς, Καρανίκας, Τσάμης, Πλακίδας Μ., Γαβρίνας, Ζέρβας Ν.(88΄ Τσαλαφούτας), Αϊδονόπουλος.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤ.: Γκιάτας, Σωτηρόπουλος, Κάκκος, Πετσίνης, Παπαδόπουλος Κ.,(70΄ Παναγιωτόπουλος), Αλεξόπουλος, Μπανιάς, Ζέλιος, Καζάνας, Καλαβρουζιώτης Α., Καλαβρουζιώτης Ν.