Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Γιάννης Γουλής: "η ΑΕΜ πρέπει και μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα"

Ο Γιάννης Γουλής μίλησε αποκλειστικά στο ΑΕΜ-ΝΕWS και στον συντάκτη του blog Mιχάλη Κιτσινέλη, για τα όνειρα και τους στόχους που έχει για την φετινή χρονιά, δηλώντας έτοιμος για το πρωτάθλημα.


Γιάννη Γουλή σε καλωσορίζω στο "ΑΕΜ-NEWS", σου εύχομαι καλή δύναμη και ευόδωση των προσπαθειών σου.Δεν ξέρω αν θέλεις ν' απαντήσεις, αλλά το φίλαθλο κοινό θέλει να ξέρει:Ποιοι λόγοι σε οδήγησαν να φύγεις από το Γ.Ο.Μ.;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΗΣ: Το Γ.Ο.Μ. όπως ξέρεις είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της προπονητικής μου καριέρας. Ειδικά η ακαδημία του Γ.Ο.Μ., υπήρξε το μεγάλο στοίχημα που είχα βάλει με τον εαυτό μου. Πιστεύω, ότι εκεί έκανα αρκετά καλή δουλειά. Φέτος όμως, διαφώνησα με τον υπεύθυνο της Ακαδημίας. Δυστυχώς υπήρξε διάσταση στη φιλοσοφία σχετικά με το σχεδιασμό και το μέλλον της ομάδας και αυτή η διαφορά φιλοσοφίας με οδήγησε στην παραίτηση από την Ακαδημία του Γ.Ο.Μ. Τώρα, με δεδομένο ότι ο υπεύθυνος της Ακαδημίας ήταν και ισχυρό μέλος της διοίκησης του Γ.Ο.Μ., με οδήγησε να παραιτηθώ και από το Γ.Ο.Μ.

Πως βρήκες τα πράγματα στην Α.Ε.Μ.;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΗΣ: Κατ' αρχή, να σημειώσω, ότι είχα ένα απωθημένο. Το παράπονό μου σ' όλη την καριέρα μου σαν παίχτης, ήταν ότι ενώ ξεκίνησα από τα τσικό (όπως έλεγαν τότε τις ακαδημίες των ομάδων) της Α.Ε.Μ., δεν αξιώθηκα ποτέ να παίξω στην Α.Ε.Μ....'Οχι επειδή δεν το ήθελα, αλλά λόγω λαθών κάποιων στελεχών της διοίκησης της Α.Ε.Μ. εκείνης της εποχής. Η πρόταση της τωρινής Διοίκησης, ν' αναλάβω το πόστο του Προπονητή της ομάδας, ήταν για μένα μεγάλη τιμή και ευκαιρία να απαλύνω κάπως το απωθημένο μου.Τώρα, σχετικά με την κατάσταση που βρήκα στην Α.Ε.Μ.: Δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι η ομάδα υποβιβάστηκε. Υπήρχαν ορισμένες αρρωστημένες καταστάσεις στην ομάδα τα τελευταία 5-6 χρόνια.. Υπήρξε μια αλυσίδα λαθών, αλλά και προβλημάτων που δεν λύθηκαν, με αποτέλεσμα να φτάσει η ομάδα εδώ που βρίσκεται. Να διευκρινίσω για να μην παρεξηγηθώ, ότι δεν θέλω να ρίξω ευθύνες σε συγκεκριμένα άτομα. 'Όλοι όσοι στελέχωσαν το Δ. Σ. της Α.Ε.Μ., όλα αυτά τα χρόνια, αγαπούν την ομάδα και διέθεσαν και αρκετά χρήματα από το υστέρημά τους και τον πολύτιμο προσωπικό χρόνο τους, απλά, πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους με λάθος τρόπο.Αυτά όμως είναι παρελθόν. Είναι αλήθεια, ότι σήμερα η ομάδα δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση. Το ευτύχημα είναι ότι οι περισσότεροι παίχτες, παρέμειναν στην ομάδα και δήλωσαν την πίστη τους στην επάνοδο της Α.Ε.Μ. στη Δ' Εθνική. Με τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις στο έμψυχο υλικό και με τα παιδιά που παρέμειναν, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Όπως γνωρίζεις σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μιας ομάδας παίζει και το οικονομικό:Τι μπάτζετ διαθέτει φέτος η Α.Ε.Μ.;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΗΣ: Είναι αλήθεια, ότι και φέτος θα υπάρξει ...λιτότητα. Μεγάλο μπάτζετ δεν υπάρχει. Η Νέα Διοίκηση προσπαθεί να προσεταιριστεί χορηγούς και οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο.

Μετά την πτώση της ομάδας κάποιοι παίχτες αποχώρησαν:Τι μεταγραφικές κινήσεις έγιναν για την ενίσχυση της ομάδας;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΗΣ: Από την ομάδα έφυγαν δύο βασικοί παίχτες: Ο Κοντοπάνος (πήγε στον Ερμή Κορυδαλλού) και ο Βαλτογιάννης (πήγε στον Αστέρα Ιτέας). Ακόμα, ο Καψιώνης (σε ομάδα του Βόλου), ο Δαδάνης (δόθηκε δανεικός στον Προμηθέα Γαυρολίμνης) και αποχώρησε και ο Κοντογιώργος. Ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι οι μικροί Ξανθόπουλος και Τσάμης. Αποκτήθηκαν ο Κόκοτος (από το Θέρμο, έπαιζε στη Σταμνά), ο Θεόδωρος Μπέτσικας από τον ΠΑΟ Καλυβίων, ο Γιάννης Αϊδονόπουλος (φοιτητής, έπαιζε στην Πεντάλοφο) και ο Νίκος Κράνης (από τον Άρη Αιτωλικού). Ενώ υπάρχουν οι εκκρεμότητες με Χρήστου και Κυριακόπουλο και κάποια μικροπροβλήματα με τον Καβαλιέρη που στρατεύεται και τους ήδη στρατευμένους:Μαντέλο, Αποστολόπουλο, Βίβα και Καρφή, για τους οποίους γίνεται προσπάθεια να μετατεθούν προς το Μεσολόγγι.

Αρκετά προβλήματα:Υπάρχουν κενά στην ομάδα;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΗΣ: Κενά υπάρχουν σε κάθε ομάδα. Και σε 'μας υπάρχουν ορισμένα κενά, που πιστεύω ότι θα καλυφθούν. Οι μεταγραφές δεν τελείωσαν. Υπάρχουν 3-4 περιπτώσεις παιχτών που βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα.

Πέρυσι αν υπήρχε κάτι που δεν προβλημάτισε ήταν η παρουσία ικανότατου και έμπειρου τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια.:Τι έγινε με τον Χρήστου; Είναι αλήθεια ότι αποχωρεί από την ομάδα;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΗΣ: Με τον Γιώργο Χρήστου, τον οποίο θεωρώ κολόνα της ομάδας, υπάρχει σημαντική διάσταση με την Διοίκηση στο οικονομικό. Πιστεύω ότι θα έχει ευτυχή κατάληξη και η Διοίκηση της ομάδας θα 'βρει τη φόρμουλα να κρατήσει τον παίχτη. Ειδάλλως, θα κινηθούμε για την απόχτηση τερματοφύλακα και στη χειρότερη περίπτωση θα προετοιμάσω όσο μπορώ καλύτερα τους δύο μικρούς της ομάδας.


Σίγουρα ο υποβιβασμός έχει στοιχίσει σε όλους μας:Ποιοι οι στόχοι και η δυναμική της ομάδας;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΗΣ: Καταλαβαίνεις, ότι η ομάδα δεν μπορεί να έχει άλλο στόχο από την πρώτη θέση. Πιστεύω, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω, ούτε τις άλλες ομάδες, ούτε τη σκληρότητα του τοπικού πρωταθλήματος, ότι η Α.Ε.Μ., πρέπει και μπορεί να βγει Πρωταθλήτρια. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, που ναι μεν θα παίρνει τ' αποτελέσματα, αλλά και που με το αγωνιστικό της πρόσωπο, θα προσελκύει και θα ευχαριστεί τους φιλάθλους. Ταυτόχρονα, θα προσπαθήσουμε να βάλουμε γερές βάσεις για το Μέλλον, με παίχτες που θα έχουν κίνητρο και θέληση να προσφέρουν στην ομάδα, αφού συνειδητοποιήσουν ποια φανέλα φοράνε και έχουν βέβαια και δίψα για διάκριση.

Η Α' κατηγορία Αιτω/νίας θεωρείται από τις πιο δύσκολες. 'Έχεις την σχετική εμπειρία της κατηγορίας. Τι ξέρεις για τις άλλες ομάδες της κατηγορίας;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΗΣ: Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δεν μπορούμε να ξέρουμε τη δυναμική των άλλων ομάδων. Ακούγεται και γράφεται ότι ο Άρης Μεσάριστας, που έχει πολύ δυναμικό πρόεδρο, θα είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος. Από τις άλλες ομάδες, αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο: Ο Γ.Ο.Μ. και οι σταθερές αξίες της κατηγορίας, Άρης Αιτωλικού και Ατρόμητος Αντιρρίου, που είναι ομάδες που έπρεπε να βρίσκονται σε ανώτερη κατηγορία από καιρό.Αναμένεται να είναι ένα δύσκολο και δυνατό πρωτάθλημα. Το όνομα της Α.Ε.Μ. αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τις άλλες ομάδες.

Οι φίλαθλοι της Α.Ε.Μ. είναι δικαιολογημένα απαιτητικοί: Τι μήνυμα θέλεις να τους στείλεις;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΗΣ: Θέλουμε τον κόσμο κοντά στην ομάδα. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα, ότι ξεκινάει μια νέα προσπάθεια για να πάει η Α.Ε.Μ. εκεί που πρέπει.Αν λειτουργήσει αρμονικά το 4πτυχο: Διοίκηση-Παίχτες-Προπονητής-Φίλαθλοι, το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που περιμένουμε όλοι.

Σ' ευχαριστώ, πολύ για τον χρόνο που μου διέθεσες και σου εύχομαι και πάλι καλή επιτυχία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΗΣ: Εγώ ευχαριστώ και σας καλώ όλους να είσαστε κοντά και να βοηθάτε την ομάδα.