Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Σ' ένα 10λεπτο καθάρισε η ΑΕΜ τον Άρη Μεσάριστας με 3-1

Πεισμωμένη από την άδικη απώλεια των βαθμών στο Καινούριο, η ΑΕΜ μπήκε αποφασιστικά και μέσα σε 10' καθάρισε το ματς με τον Άρη Μεσάριστας. Αυτή τη φορά δεν πρόλαβε να την σταματήσει ούτε η διαιτησία, ούτε η απώλεια σωρείας ευκαιριών, ενώ είχε και την τύχη με το μέρος της.
Μόλις στο 2΄ η ΑΕΜ, στην πρώτη ευκαιρία που της δόθηκε, προηγήθηκε στο σκορ. Από αριστερά ο Σαμαράς εκτέλεσε ένα φάουλ προς την περιοχή του 'Αρη, έδιωξε ο Κούσουλας, επανέφερε με κεφαλιά ο Γ. Πασπαλιάρης, η μπάλα πήγε στο Γαβρίνα, που μπήκε ωραία μέσα στην περιοχή και με συρτό πλασέ, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Κλιάφα, κάνοντας το 1-0.
Στο 3΄ νέο φάουλ από την ίδια θέση, πάλι με τον Σαμαρά, γυριστή κεφαλιά του Γαβρίνα, έδιωξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ο Κλιάφας.
Ευκαιρία να ισοφαρίσει είχε ο 'Αρης, όταν στο 4΄ ο Ζαφείρης από εμφανή θέση οφσάϊντ, που ξέφυγε του βοηθού κ. Κότσαλου, ελίχθηκε λίγο έξω από την περιοχή, πέρασε ακολουθούμενος από τον Μπαλάφα μέσα στην περιοχή πλάγια δεξιά, εκεί πιεζόμενος έπεσε και ο κ. Στυλιαράς, έδωσε με καθυστέρηση το πέναλτι, κάτω από τις καθολικές διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Χρ. Γκουρνέλος, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ!
Στο 6΄ ο Γαβρίνας κέρδισε ένα φάουλ έξω από την περιοχή του 'Αρη και πλάγια αριστερά. Το εκτέλεσε ο Τσάμης, στο σημείο του πέναλτι πετάχτηκε πολύ όμορφα ο Γ. Πασπαλιάρης και εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Κλιάφα έκανε με γυριστή κεφαλιά το 2-0.
Παρά τα γρήγορα γκολ, η ΑΕΜ συνέχισε να πιέζει και στο 10΄ κέρδισε από αριστερά ένα κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Τσάμης στην καρδιά της άμυνας του 'Αρη, εκεί μπερδεύτηκαν οι κεντρικοί αμυντικοί, η μπάλα πέρασε από τον Κλιάφα, που ξεγελάστηκε και στο δεύτερο δοκάρι ο Χρήστος Πλακίδας, σαν σε προπόνηση, έκανε με κεφαλιά το 3-0. Ουσιαστικά μ' αυτό το μαγικό δεκάλεπτο η ΑΕΜ καθάρισε το παιχνίδι.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν ν' αντιδράσουν και στο 15΄ κέρδισαν ένα φάουλ, έξω και δεξιά από την μεγάλη περιοχή της ΑΕΜ. Το εκτέλεσε ο Κούσουλας με σέντρα, έδιωξε ο Μπαλάφας, η μπάλα έξω από την περιοχή δυνατό βολέ του Χρ. Γκουρνέλου, η μπάλα απελπιστικά άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα νέο φάουλ έξω από την περιοχή της ΑΕΜ, εκτελεί ο Δ. Γκουρνέλος, η κεφαλιά του Μπούρδου δεν βρήκε στόχο.
Στο 24΄ ο Καρανίκας κινήθηκε πολύ όμορφα από δεξιά βγήκε λίγο πλάγια, έκανε φαρμακερή χαμηλή σέντρα στο σημείο του πέναλτι, αλλά πρό του Γαβρίνα έδιωξε με κεφαλιά ψαρακι ο Μαντόγλου σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στο 28΄ ο Τσάμης εκτέλεσε αριστοτεχνικά κόρνερ από αριστερά, έδιωξε ο Κλιάφας με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά, για να προλάβει ο πανύψηλος Κούσουλας και να διώξει σε κόρνερ.
Στο 30' η ομάδα της Μεσάριστας, έκανε την πρώτη οργανωμένη της επίθεση και από τα δεξιά, ο Ζαφείρης έκανε την σέντρα στο πρώτο δοκάρι, εκεί ο Σκόνδρας πρόλαβε τον Μπαλάφα και τον Ζέρβα που έκανε κακή έξοδο και μείωσε σε 3-1.
Στο 38΄ βγήκε ωραία μακρυνή μπαλιά από τον Γ. Πασπαλιάρη προς τον Γαβρίνα στον κενό, που έκοψε κακώς ο βοηθός Σαρρής, που ήταν σε λάθος θέση.
Στο 41΄πάλι ο κ. Σαρρής έκοψε πάλι, σημειώνοντας οφσάϊντ, το τετ-α-τετ του Χρ. Πλακίδα.
Στο 44΄ ο Τσάμης εκτέλεσε από αριστερά φάουλ, η μπάλα περασε πάνω από πολλά κεφάλια, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί γάμα του Κλιάφα.
Στις καθυστερήσεις μια τυφλή κεφαλιά του Χρ. Γκουρνέλου με πλάτη στο τέρμα, κατέληξε χλιαρά στα χέρια του Ζέρβα.
'Ενα πολύ ωραίο β΄ ημίχρονο, παρακολούθησαν οι αρκετοί φίλοι της ΑΕΜ, που βρέθηκαν στο γήπεδο. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν σαν το σκορ να ήταν στο μηδέν, με εναλλασόμενες επιθέσεις, που δεν απέφεραν όμως γκολ.
Μόλις στο 49΄ ο Τσάμης βγήκε ωραία από αριστερά, έβγαλε μακρυνή μπαλιά απέναντι στον Μπαλάφα, αυτός στόπαρε ωραία και έβγαλε φαρμακερή χαμηλή σέντρα, αλλά πρόλαβε ο Κούσουλας και έδιωξε σε κόρνερ προ του Χρ. Πλακίδα. Το εκτέλεσε ο Τσάμης, ξανά ο Κούσουλας κόρνερ, που κι αυτό πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στο 51΄ ο 'Αρης κέρδισε ένα φάουλ έξω από την περιοχή της ΑΕΜ και δεξιά, το εκτέλεσε με σέντρα ο Χρ. Γκουρνέλος, έδιωξε μακριά ο Αποστολόπουλος.
Στο 53΄ ο Ζαφείρης έβγαλε επικίνδυνη σέντρα στο σημείο του πέναλτι, όπου ο Γ. Πασπαλιάρης ψύχραιμα γύρισε με κεφαλιά την μπάλα στον Ζέρβα.
Στο 54΄ ο Μ. Πλακίδας κινήθηκε ωραία ανάμεσα από δύο αμυντικούς, έκανε το σουτ που κοντραρίστηκε και κατέληξε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Σαμαράς, έδιωξαν οι αμυντικοί του 'Αρη, έξω από το ημικύκλιο το καλό σουτ του Καρανίκα, μπλόκαρε ο Κλιάφας.
Στο 61΄ οργανωμένη επίθεση της ΑΕΜ, αλλά ο Γαβρίνας έκανε από καλή θέση βιαστικό βολέ, απελπιστικά άουτ.
Στο 62΄ ο Γαβρίνας από θέση οφσάϊντ έκανε γκολ, που δεν μέτρησε.
Στο 64΄ ωραιότατη επίθεση του 'Αρη από δεξιά με τον Σελιμά να σεντράρει, αδράνεια των αμυντικών της ΑΕΜ, κεφαλιά-γύρισμα του Κούσουλα, προς το αριστερό δοκάρι του Ζέρβα, εκεί πετάχτηκε ο Σελιμάς αλλά η προβολή του πέρασε άουτ.
Στο 68΄ ο Ζαφείρης υπό πίεση, σούταρε έξω από την περιοχή και δεξιά, πολύ άουτ.
Στο 69΄ η ΑΕΜ έκανε τη φάση του αγώνα, καθώς Μάριος Πλακίδας και Γαβρίνας έκρυψαν την μπάλα, ο Γαβρίνας πέρασε εκπληκτικά τον Γκουρνέλο, τρίπλαρε και τον Κλιάφα, βγήκε πλάγια αριστερά, αλλά το αδύναμο σουτ που έκανε, πέρασε άουτ.
Στο 76΄ ωραία προσπάθεια του Τσάμη, έβγαλε την μπάλα δεξιά στον Γαβρίνα, το σουτ του κόντραραν οι αμυντικοί σε κόρνερ.
Στο 79΄ ο Σελιμάς εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ έξω και δεξιά από την περιοχή του Ζέρβα, καλή κεφαλιά του Κούσουλα, έδιωξε εκπληκτικά πάνω από το δοκάρι του ο νεαρός τερματοφύλακας της ΑΕΜ.
Στο 85΄ ο Καρανίκας βγήκε ωραία προς την περιοχή του 'Αρη, έβγαλε την μπαλιά δεξιά στον Μπαλάφα, έξυπνη σέντρα, αλλά οι Γαβρίνας και Μ. Πλακίδας, μπερδεύτηκαν και δεν έκαναν το σουτ από καλό σημείο.
Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με τις δύο ομάδες να έχουν αποδεχθεί το τελικό αποτέλεσμα. Αρκετός κόσμος παρακολούθησε το παιχνίδι.
Η διαιτησία του κ. Στυλιαρά ήταν καλή, ενώ οι βοηθοί του κ.κ. Κότσαλος και Σαρρής τα έκαναν μούσκεμα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας Δ., Μπαλάφας, Σαμαράς, Πασπαλιάρης Γ., Αποστολόπουλος, Πασπαλιάρης Δ., Τσάμης, Πλακίδας Χρ.(88΄ Μαντέλος Β.), Γαβρίνας, Ζέρβας Ν.(9΄ λ. τρ. Καρανίκας), Κυριακόπουλος(58΄ λ. τρ. Πλακίδας Μ.).
ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ: Κλιάφας, Γκουρνέλος Δ., Μαντόγλου, Ντόβας(24΄ Τσιντζέλης), Κούσουλας, Γκουρνέλος Χρ., Ζαφείρης(76΄ Σελιμάς Χρ.), Κοκώνης, Μπούρδος(53΄ Πλυταριάς), Σκόνδρας, Σελιμάς Σπ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Γιωτόπουλος: " Το μαγικό για την ΑΕΜ πρώτο 10λεπτο, μας έβγαλε από τα νερά μας...Δεν το βάλαμε όμως κάτω και προσπαθήσαμε, όσο μπορούσαμε, να αντιδράσουμε, αλλά δεν μας βγήκαν οι φάσεις...Είχαμε το χαμένο πέναλτι, βάλαμε το γκολ, αλλά μέχρι εκεί..."

Γουλής: "Μετά το άτυχο αποτέλεσμα στο Καινούριο, μπήκαμε αποφασισμένοι να καθαρίσουμε τον αγώνα από το πρώτο ημίχρονο. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, πήγε να γίνει το παιχνίδι πολεμικό, με το ανύπαρκτο πέναλτι που δόθηκε, με τον παίχτη του 'Αρη να είναι δυό μέτρα οφσάϊντ, όταν πήρε την μπάλα... Θα μπορούσαμε περισσότερα γκολ..."