Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Δοκάρια και διαιτησία στέρησαν τη νίκη στην ΑΕΜ

Kάνοντας την καλύτερη έως τώρα εμφάνισή της στο πρωτάθλημα, η ΑΕΜ έχασε τη νίκη από ατυχία, αφού είχε τρία δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Ενώ καθοριστική για το αποτέλεσμα ήταν η κακή έως απαράδεκτη διαιτησία του κ. Κωνσταντίνου. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν άφησε την ΑΕΜ να τελειώσει φάση της. Χαρακτηριστικά περιστατικά ήταν δύο φάσεις μετά το 2-2, όταν σταμάτησε τη μιά για να δώσει ...ελεύθερο, ενώ ο Χρ. Πλακίδας ήταν έτοιμος για γκολ προ του Λαγούρα, γιατί κάποιος έριξε μια δεύτερη μπάλα στο ...κέντρο του γηπέδου, τη δε δεύτερη όταν ο Γαβρίνας βγήκε πάλι τετ-α-τετ και ο διαιτητής σταμάτησε τη φάση για να δώσει φάουλ ...υπέρ της ΑΕΜ! Επίσης, από την αρχή του αγώνα, φρόντισε να εκνευρίσει τους μεσολογγίτες, δίνοντας συνεχώς ανάποδα φάουλ, κάρτες για ανύπαρκτα φάουλ, ενώ απείλησε και τον προπονητή της ΑΕΜ, να τον αποβάλλει επειδή, διαμαρτυρόταν. Ο Γιάννης Γουλής, μόνο που δεν έκλαιγε από την οργή του.
Στον αγώνα τώρα, η ΑΕΜ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο λεπτό ο Χρ. Πλακίδας, ελίχθηκε ωραία από δεξιά τριπλάροντας δύο αμυντικούς, αλλά η σέντρα σουτ που επιχείρησε από πλάγια, απομακρύνθηκε σε κόρνερ.
Στο 3' ο Γαβρίνας δέχτηκε ωραία μπαλιά στο ημικύκλιο της περιοχής της Δόξας, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λαζούρα.
Στο 7' η Δόξα απείλησε με χλιαρό σουτ του Ασημακόπουλου στα χέρια του Ζέρβα.
Στο 12΄ από πολύ καλή θέση ο Χρ. Πλακίδας έπιασε ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά η μπάλα περασε πάνω από το δοκάρι.
Στο 14' εκτέλεση κόρνερ του Τσάμη, στο σημείο του πέναλτι, έπιασε ωραία κεφαλιά ο Γ. Πασπαλιάρης, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Λαζούρα.
Στο 17' ωραία ομαδική επίθεση της ΑΕΜ, φαλτσαριστό δεξί σουτ του Τσάμη, η μπάλα έγλυψε το δεξί κάθετο δοκάρι και έφυγε άουτ.
Στην αντεπίθεση η Δόξα, αλλά το σουτ του Δ. Δάρλα δεν βρήκε στόχο.
Η Δόξα, που έπαιζε με σκληρό μαν του μαν τους επιθετικούς της ΑΕΜ, υπό την ανοχή του κ. Κωνσταντίνου, δεν απέφυγε το γκολ, όταν στο 23' η εξαιρετική επιθετική τριάδα Γαβρίνας, Μ. Πλακίδας και Χρ. Πλακίδας εξαφάνισε την μπάλα, με τον τελευταίο να βγαίνει ωραία από δεξιά και με τεχνικό σουτ στην δεξιά γωνία να γράφει το 0-1.
Η Δόξα φάνηκε απειλητική στο 30' όταν ο Δ. Δάρλας δοκίμασε ωραίο συρτό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ζέρβα.
Στο 32' φάουλ του Σαμαρά, ωραία γυριστή κεφαλιά-πάσα του Γ. Πασπαλιάρη, δεν πρόλαβε για λίγο ο Μ. Πλακίδας, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 34' ο Γ. Γουλής έκανε αλλαγή περνόντας τον Ν. Ζέρβα στη θέση του Μπέτσικα.
Στο 36' μετά από καλή ανάπτυξη της ΑΕΜ, το σουτ του Τσάμη δεν βρήκε και πάλι στόχο.
Στην επόμενη φάση η Δόξα ισοφάρισε, όταν ο Χ. Κωσταντίνου, έγινε αποδέκτης της μπάλας πλάγια αριστερά και με δυνατό σούτ αιφνιδίασε τον Ζέρβα, κάνοντας στο 37' το 1-1.
Τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, στο 43' όταν ο Κορδάτος εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση πάνω στον Ζέρβα που μπλόκαρε.
Φουριόζα μπήκε η ΑΕΜ στο β' ημίχρονο και έκλεισε τη Δόξα στα καρέ της.
Στο 51' ο Ν. Ζέρβας μετά από μπαλιά σφήνα του Τσάμη, βγήκε απέναντι στον Λαζούρα, πλάσαρε υποδειγματικά, αλλά η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο 57' ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Γαβρίνα, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Λαζούρας.
Στο 66' ο Μπαλάφας, που είχε προωθηθεί έπιασε αριστερό βολέ, η μπάλα ξυστά από το δεξί δοκάρι της Δόξας.
Κι ενώ η ΑΕΜ έχανε τη μιά ευκαιρία μετά την άλλη, στο 69' η Δόξα προηγήθηκε. Εγινε μια μακρυνή μπαλιά προς την περιοχή της ΑΕΜ, αποδέκτης έγινε ο Ασημακόπουλος, μπήκε μέσα στην περιοχή, πιεζόμενος από τον Γ. Πασπαλιάρη, λίγο πριν την γραμμή του άουτ, έπεσε έξυπνα και ο Κωσταντίνου, έδωσε αβίαστα το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Δ. Δάρλας και έκανε το 2-1.
Στο 73' φάση διαρκείας στα καρέ της Δόξας, με φάουλ και κόρνερ, αλλά το τελευταίο σουτ από τον Χρ. Πλακίδα πέρασε άουτ.
Στο 75' ο Μπαλάφας έκανε δυνατή μπαλιά στον κενό χώρο, ο δαιμόνιος Γαβρίνας κινήθηκε γρήγορα ανάμεσα από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς και προλαβαίνοντας και τον Λαζούρα που επιχειρούσε έξοδο, πέρασε την μπάλα από πάνω του, κάνοντας το 2-2.
Στο 80' ο Σαμαράς βγήκε γρήγορα από αριστερά, έκανε την σέντρα, αλλά την κεφαλιά του Χρ. Πλακίδα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Δόξας.
Στο 83' Μ. και Χρ. Πλακίδας συνεργάστηκαν ωραία, ο Μάριος έπιασε δυνατό βολέ, αλλά η μπάλα τράνταξε το δεξί "Γ" της Δόξας και άουτ.
Καλή ευκαιρία της ΑΕΜ να προηγηθεί στο 85', όταν ο Μ. Πλακίδας ελίχθηκε ωραία στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έπεσαν πάνω του δύο παίχτες, αλλά πρόλαβε και έβγαλε την μπάλα στο Γαβρίνα, που ήταν μόνος του φάτσα στο γκολ, αλλά ο διαιτητής διέκοψε τη φάση, για να δώσει φάουλ ...υπέρ της ΑΕΜ! Το φάουλ εκτέλεσε ο Ζέρβας, η μπάλα βρήκε στο τείχος και απομακρύνθηκε.
Στο 86' η Δόξα κέρδισε φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής της ΑΕΜ, αλλά το σουτ του Μπλάνη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στις καθυστερήσεις η ΑΕΜ κέρδισε φάουλ στο ημικύκλιο, το εκτέλεσε ο Τσάμης, έδιωξαν άσχημα οι αμυντικοί της Δόξας, η μπάλα πήγε δεξιά, ο Χρ. Πλακίδας επανέφερε ψηλοκρεμαστά, έγινε αναβρασμός στην περιοχή στο ύψος του πέναλτι με πολλούς παίχτες να διεκδικούν την μπάλα, τελικά ο κ. Κωσταντίνου πήρε πάνω του τη φάση, σφυρίζοντας φάουλ στον τερματοφύλακα της Δόξας. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.
Από αυτό το ματς η ΑΕΜ κρατάει μόνο την καλή εμφάνιση σε μια δύσκολη έδρα, χωρίς χόρτο και με κόντρα τύχη και διαιτητές. Και λέω διαιτητές, γιατί και οι βοηθοί τα έκαναν μούσκεμα, κλείνοντας τα μάτια σε φάουλ υπέρ της ΑΕΜ που δεν δόθηκαν και οφσάιντ που δεν ήταν.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ:Λαζούρας, Αλτζερίνης, Κόκκαλης Στ., Βασιλείου(89' Κόκκαλης Γ.), Κορδάτος, Ασημακόπουλος, Κόκκαλης(79' Τζωρτζόπουλος), Δάρλας Δ., Μπλάνης, Ζωγάνος(58' Δάρλας Στ.).
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας Δ., Μπαλάφας, Σαμαράς, Μπέτσικας(34' Ζέρβας Ν.), Πασπαλιάρης Γ., Καρανίκας, Τσάμης, Δάλλας(64' Πασπαλιάρης Δ.), Γαβρίνας, Πλακίδας Χ., Πλακίδας Μ.