Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Εγιναν οι αρχαιρεσίες των Παλαιμάχων της ΑΕΜ

Μέσα σε ενωτικό κλίμα και εγκάρδια ατμόσφαιρα, έγιναν σήμερα Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, οι αρχαιρεσίες των Παλαιμάχων της ΑΕΜ, για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Το γεγονός έλαβε χώρα στα γραφεία του Συνδέσμου των Παλαιμάχων, στο Αθλητικό Κέντρο του Λιμανιού(απέναντι από τον 'Αγιο Νεκτάριο). Στον απολογισμό, πρώτος έλαβε τον λόγο ο απερχόμενος Πρόεδρος Γιώργος Καραμανόπουλος, ο οποίος τόνισε την πρόοδο που έγινε φέτος, με τις πολλαπλές δραστηριότητες και πρωτοπορείες των Παλαιμάχων της ΑΕΜ, που θα τις ζήλευαν και αντίστοιχοι σύνδεσμοι μεγάλων ομάδων. Μεταξύ άλλων, ανέφερε τα δύο ταξίδια στην αδελφοποιημένη Μόρφου της Κύπρου, όπου τους επιφυλάχτηκε θερμή υποδοχή. Επίσης, την οργάνωση με μεγάλη επιτυχία του 1ου Τουρνουά Παλαιμάχων, που φιλοδοξούν να γίνει θεσμός. Η διοργάνωση του Τουρνουά είχε σαν παρελκόμενο τη δημιουργία συνδέσμων παλαιμάχων και από άλλες ομάδες που δεν είχαν. 'Εκανε επίσης αναφορά και στη συμμετοχή σε τουρνουά σε πολλά μέρη της Ελλάδας, όπου απέσπασαν πολλά κολακευτικά σχόλια.
Ακόμα, είπε ότι η μεγάλη φιλοδοξία τους είναι να γίνει Ομοσπονδία Πελοποννήσου - Δ. Ελλάδας (μέχρι τα Γιάννενα και την Ηγουμενίτσα). Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ταμίας του Συλλόγου, Νίκος Μουρελάτος, ο οποίος ανέλυσε την οικονομική κατάσταση του Συνδέσμου. Το ταμείο των Παλαιμάχων, είπε, παρότι δεν πήρε καμία επιχορήγηση, από κανέναν φορέα, είναι με θετικό πρόσημο, χάρη στη συμμετοχή των Μελών με συνδρομές και άλλες προσφορές. Τόνισε, ότι το Τουρνουά στοίχισε 7.000 ευρώ περίπου και ότι το χρηματοδότησαν μόνοι τους. Επίσης, μοίρασε απολογιστικό πίνακα(!) και δήλωσε ότι είναι από τους λίγους Συνδέσμους της Ελλάδας, που είναι τελείως νομότυποι, με φορολογικό μητρώο και φορολογική δήλωση.Στη συνέχεια, δόθηκε ο λόγος σε αρκετά Μέλη για να εκφράσουν τις απόψεις τους και να τοποθετηθούν επί των πρακτέων της θητείας που πέρασε. Μίλησαν μεταξύ άλλων: ο Θανάσης Γκούβας, ο Σωτήρης Ζαπαντιώτης, ο Δημήτρης Μπάθας, Ο αειθαλής Πάνος (Κεφαλλονίτης) και ο Σπύρος Χαϊδάκης.Μετά την απολογιστική διαδικασία τέθηκαν υποψηφιότητες και έγινε εκλογή νέου Δ. Σ.Στην καταμέτρηση των ψήφων, είχαμε τα εξής αποτελέσματα:
Καραμανόπουλος 21 ψήφοι,
Χαϊδάκης 20,
Πασιόπουλος 20,
Παναγιωτόπουλος 19,
Μουρελάτος 18,
Μαργέλης 18,
Καλτσούλας 15(εκλέγονται),
Μπάθας 8,
Δεράος 3,
Μπέλλας 2.
Εντός των ημερών θα συνεδριάσει το Δ. Σ. για την διανομή των αξιωμάτων.Από τη μεριά μου θέλω να ευχαριστήσω, όλους τους Παλαίμαχους, για τη φιλοξενία. Μάλιστα μου ...δόθηκε και ο λόγος και ανέπτυξα κάποιες προσωπικές απόψεις!Εκείνο που θα ήθελα να επισημάνω, είναι ο πολύ όμορφος χώρος που έχουν δημιουργήσει. Καθαρός, οργανωμένος με τα πάντα και γεμάτοι οι τοίχοι με κάδρα ποδοσφαιριστών και ομάδων, όχι μόνο των Παλαιμάχων, αλλά και της ενεργής ΑΕΜ, του σήμερα και του χθες, αλλά και με λάβαρα και αναμνηστικά άλλων ομάδων και αρκετά αφιερωτικές πλακέτες. Φυσικά εξασφάλισα ραντεβού, για φωτογράφηση όλου αυτού του θησαυρού, αλλά και του άλμπουμ που διατηρούν. Εμείς από την πλευρά μας τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους και σύντομα να τους δούμε ξανά στο γήπεδο να αγωνίζονται με το πάθος που τους διακρίνει.