Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

1ο Τουρνουά Υποδομών Ποδοσφαίρου Νομού Αιτωλοακαρνανίας

Σάρκα και οστά πήρε η πρωτοβουλία υπευθύνων ακαδημιών, για την διεξαγωγή του πρώτου τουρνουά υποδομών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Μετά τις συναντήσεις που είχαν, σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο, την Παρασκευή 31/10 διεξήχθη η κλήρωση του νέου ανεξάρτητου πρωταθλήματος. Μέρος στη κλήρωση, που διεξήχθη στο ξενοδοχείο ΘΕΟΞΕΝΙΑ στο Μεσολόγγι, πήραν οι εξής ομάδες ΑΕΜ, ΓΟΜ , Ακαδημία Ευηνοχωρίου, Ερμής Αγρινίου, Ελπίδες Αγρινίου και Άτλαντες Αγρινίου. Οι αθλητές θα πρέπει να είναι γεννηθέντες τις χρονιές: 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002.
Σκοπός του τουρνουά, είναι η συμμετοχή όλων των παιδιών που ανήκουν στις Ακαδημίες που συμμετέχουν και η χαρά των παιδιών να αγωνίζονται χωρίς άγχος και την βαθμολογική πίεση της νίκης. Το τουρνουά θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες, καθώς έχει οριστεί για το δεύτερο 15μερο του Νοεμβρίου. Οι ομάδες θα συμμετέχουν σε δύο ομίλους (Α' και Β'). Στη πρώτη φάση θα παίξουν δύο γύρους (εντός και εκτός). Με το τέλος της πρώτης φάσης θα διεξαχθούν αγώνες της δεύτερης φάσης (χιαστί των δύο ομίλων) σε τέσσερις αγωνιστικές. Οι αγώνες θα διεξάγονται στις έδρες των Ακαδημιών, σε γήπεδα 7x7 και 5x5, σε πλαστικό ή φυσικό χορτάρι. Τα παιχνίδια θα γίνονται ανά δεύτερη Κυριακή. Για την συμμετοχή των μικρών θα απαιτούνται όλα τα απαραίτητα έγγραφα (δελτίο ποδοσφαιρικής ιδιότητας, πιστοποιητικό γεννήσεως και πιστοποιητικό υγείας). Μετά την τελετή λήξης του τουρνουά που ορίζεται περίπου στα τέλη Μαΐου, θα απονεμηθούν σε όλους τους αθλητές αναμνηστικά διπλώματα-μετάλλια και κύπελλα στις ομάδες.

Το πρόγραμμα πρωταθλήματος:
***Α' ΦΑΣΗ***
**1ος όμιλος**
1η αγωνιστική
Ερμής - ΑΕΜ
ΓΟΜ - Ελπίδες
.
2η αγωνιστική
ΑΕΜ - Ελπίδες
Ερμής - ΓΟΜ

3η αγωνιστική
ΓΟΜ - ΑΕΜ
Ερμής - Ελπίδες

4η αγωνιστική
ΑΕΜ - Ερμής
Ελπίδες - ΓΟΜ

5η αγωνιστική
Ελπίδες - ΑΕΜ
ΓΟΜ - Ερμής

6η αγωνιστική
ΑΕΜ - ΓΟΜ
Ελπίδες - Ερμής

**2ος όμιλος**
1η αγωνιστική
Ερμής 2 - Άτλαντες
Ακ. Ευηνοχωρίου - Ελπίδες 2
.
2η αγωνιστική
Άτλαντες - Ελπίδες 2
Ακ. Ευηνοχωρίου - Ερμής 2

3η αγωνιστική
Άτλαντες - Ακ. Ευηνοχωρίου
Ελπίδες 2 - Ερμής 2

4η αγωνιστική
Άτλαντες - Ερμής 2
Ελπίδες 2 - Ακ. Ευηνοχωρίου

5η αγωνιστική
Ελπίδες 2 - Άτλαντες
Ερμής 2 - Ακ. Ευηνοχωρίου

6η αγωνιστική
Ακ. Ευηνοχωρίου - Άτλαντες
Ερμής 2 - Ελπίδες 2

***Β' ΦΑΣΗ***
1η αγωνιστική
Ελπίδες 1 - Άτλαντες
Ερμής 1 - Ακ. Ευηνοχωρίου
ΓΟΜ - Ερμής 2
ΑΕΜ - Ελπίδες 2

2η αγωνιστική
Άτλαντες - Ερμής 1
Ακ. Ευηνοχωρίου - Ελπίδες 1
Ερμής 2 - ΑΕΜ
Ελπίδες 2 - ΓΟΜ

3η αγωνιστική
Ερμής 1 - Ερμής 2
Ελπίδες 1 - Ελπίδες 2
ΑΕΜ - Ακ. Ευηνοχωρίου
ΓΟΜ - Άτλαντες

4η αγωνιστική
Ερμής 1 - Ελπίδες 2
Ακ. Ευηνοχωρίου - ΓΟΜ
Άτλαντες - ΑΕΜ
Ερμής 2 - Ελπίδες 1

Το ΑΕΜ ΝEWS θα είναι δίπλα σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση, που σκοπό έχει να διαδώσει το αθλητικό πνεύμα σε όλο το Νομό μας.
.
**** Σήμερα αγωνίζονται και οι Μικτές του Ν. Αιτωλοακαρνανίας στη Πάτρα, με τις αντίστοιχες της Αχαΐας. Στους Νέους θα αγωνισθούν και δύο παίκτες της ΑΕΜ, ο Βασίλης Μαντέλος και ο Αντρέας Δουλιώτης.