Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 23-11-08

ΑΕΜάρες, γειά σας. Πριν από ενάμιση μήνα, όταν η ΑΕΜ έκανε την κοιλιά, είχα τολμήσει να πω ότι σύντομα η "Κυρία" θα βρεθεί στο θρόνο της. Τότε είχα γίνει αποδέκτης πολλών ε-μαίηλ, τηλεφωνημάτων και σχολίων, που έλεγαν ότι η Ομαδάρα μας είναι διαλυμένη, δεν έχει παίχτες να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, ότι θα κάνει 10 χρόνια να σηκώσει κεφάλι, ότι θα παίξει μπαράζ ...παραμονής(βλέπετε, η ανθρώπινη ηλιθιότητα δεν έχει όρια) και άλλα ...ευτράπελα! Ακόμα είχαμε δεχτεί κριτική στο aem-news, αλλά και προσωπικά στην στήλη μου εδώ, επειδή παρουσίαζα λέει τους παίχτες της ΑΕΜ σαν ...Μαραντόνηδες, ενώ ήταν για γέλια. Που ...χαθήκατε όλοι εσείς, ρε παιδιά; Με διασκεδάζατε αφάνταστα και σας πεθύμησα!

***Πρώτη και καλύτερη η ΑΕΜ. Όχι μόνο στη βαθμολογία αλλά και στα επιμέρους στατιστικά. Πρώτη σε επίθεση, πρώτη σε άμυνα, με τρεις παίχτες στην 6άδα των πρώτων σκόρερ. Αφήστε που έχω ξεχάσει πότε φάγαμε τελευταία φορά γκολ!
***Όσον αφορά τους ...άχρηστους παίχτες της ΑΕΜ, δεν χρειάζονται συνήγορο, απαντάνε σε κάθε ματς μόνοι τους και κλείνουν στόματα. Σε λίγο θα επέλθει πλήρης ...βουβαμάρα!
***Επειδή παρακολουθώ, όλες τις ομάδες του Νομού μας, ένα πράγμα θέλω να ρωτήσω: Έχει ΤΕΤΟΙΟΥΣ παίχτες καμία ομάδα του νομού; ΄Εχει καμία ομάδα, Νεκτ. Ζέρβα, Τσάμη, Μπαλάφα, Κυριακόπουλο, Χρ. Μαντέλο, Γ. Πασπαλιάρη, Μ. και Χρ. Πλακίδα, Γαβρίνα, Δ. Κράνη; Για να μην βάλω ΌΛΗ την ομάδα και τους 28! Κι αναρωτιέμαι επίσης: Πως άλλες ομάδες παίζουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες κι η ΑΕΜ βρίσκεται στο τοπικό;...
***Όσοι παρακολουθάμε τους αγώνες των "Κανονιέρηδων", είχαμε τη χαρά να δούμε μερικά από τα ωραιότερα γκολ της ζωής μας. Και τα τρία τα χθεσινά ήταν όνειρο. Κι αν έμπαινε και το δοκάρι του Μπαλάφα, από 30 μέτρα, δεν θα 'βλεπα το βράδυ ...μπάλα! Δεν θα 'χα ...λόγο!
***Και να φανταστείτε ότι χθες, έπεσε η κλωτσιά σύννεφο! Τόση κλωτσιά, δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου! Αφήστε που πιστεύω ότι η Δάφνη, θα είχε καλύτερη τύχη, αν έπαιζε μπάλα και όχι κλωτσοπατινάδα. Είναι πραγματικά θαύμα, που δεν είχαμε κανένα σπασμένο πόδι ή κανένα χιαστό! Ο πολύ καλός διαιτητής κ. Κωσταράς, δεν ήξερε σε ποιόν να πρωτοδείξει κάρτα. Είναι ευτύχημα που τέλειωσε η Δάφνη τον αγώνα με 11!
***Σκεφτείτε ότι παρότρυνε ο ένας τον άλλο να σπάσουν το πόδι του Γαβρίνα ή του Μπαλάφα! Αλλά τα παληκάρια δεν μασήσανε! Ο Γαβρίνας από ατυχία δεν έβαλε γκολ, ο δε Μπαλάφας ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Ο Νεκτ. Ζέρβας έφαγε γροθιά στο στομάχι και ο Αποστολόπουλος βριζόταν σ' όλη τη διάρκεια του Αγώνα, με ακατονόμαστες φράσεις.
***Χωρίς τον (Διονυ)Σάκη Κράνη κατέβηκε η ΑΕΜ. Ο παίχτης που στα τελευταία ματς, είχε αρχίσει να θυμίζει τον παλιό καλό εαυτό του, είχε ένα πρήξιμο στο πόδι και ο Γ. Ζήκος τον άφησε στο Μεσολόγγι. Εύχομαι περαστικά.
***Με φουλ επιθετικό σχήμα κατέβασε την ομάδα ο Γ. Ζήκος, ενώ έδωσε ξανά επιτελικό ρόλο στον Νεκτ. Ζέρβα, κρατώντας τον Καρανίκα αμυντικό χαφ. Έτσι ο δραστήριος και χθες παίχτης, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, είχε ελευθερία κινήσεων, βγάζοντας συνεχώς μπαλιές στα άκρα, αλλά βγαίνοντας κι ο ίδιος από πλάγια δημιουργώντας συνεχώς ρήγματα, στο πολυπρόσωπο αμυντικό τείχος της Δάφνης. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η άμυνα προσαρμόστηκε σε τριάδα, με τον Αποστολόπουλο τελευταίο παίχτη και τον Τσάμη, να βοηθάει στο κέντρο τους Πασπαλιάρη, Καρανίκα και Ζέρβα. Αριστερά έπαιξε ο Μαντέλος και δεξιά ο Μπαλάφας. Τρίδυμο της επίθεσης οι αδελφοί Πλακίδα και ο Γαβρίνας. Ο Κυριακόπουλος έμεινε στο πάγκο και μπήκε στο 72΄ βάζοντας γκολάρα στο 83΄.
***Δεν θα κάνω ατομική κριτική, γιατί πιστεύω, ότι πλέον η ομάδα λειτουργεί σαν Ομάδα. Παίζει καθολικό ποδόσφαιρο, κάθε παίχτης βγάζει το καλύτερο που μπορεί, γι' αυτό και η ΑΕΜ βρίσκεται στην κορυφή. Μόνο μια μικρή μνεία στο γκολ του Μάριου Πλακίδα, που ήταν απίστευτο σε έμπνευση και εκτέλεση.
***Το ερχόμενο Σάββατο η ομάδα μας υποδέχεται τον Όμηρο Νεοχωρίου και περιμένω να δω το γήπεδο γεμάτο. Το αξίζουν αυτό τα παιδιά!
***Ευεργετικός είναι ο καιρός για τον χλοοτάπητα του κυρίως γηπέδου. Ακόμα και ο Θεός είναι μαζί μας! Η σχετικά υψηλή θερμοκρασία και με την βροχή, βοηθάνε τα μέγιστα στην επίσπευση ανάπτυξης των ριζών του χλοοτάπητα και αυτό είναι καλό για όλους μας. Ταυτόχρονα, η διοίκηση τις ΑΕΜ, συνεχίζει τις προσπάθειές της για βελτίωση του κυρίως γηπέδου και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα.
***Θα ήταν άδικο, να μην εξάρουμε τη συμβολή στην υπόθεση του χλοοτάπητα, της φανατικής οπαδού της ΑΕΜ κυρίας Ιωάννας Τσέλλιου. Και τι δεν έκανε η γυναίκα, ώστε να ξεπεραστούν τα διοικητικά προβλήματα γραφειοκρατίας και να γίνει επιτέλους πραγματικότητα κάτι που φάνταζε σαν όνειρο. Μπράβο της.
***Εν τω μεταξύ o Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΕΜ G2, διαθέτει υπέροχα συλλεκτικά κασκόλ διπλής όψεως, μεγάλα και ζεστά για τα κρύα απογεύματα των αγώνων και όχι μόνο. Επειδή ο αριθμός τους είναι περιορισμένος, σπεύστε να κάνετε κράτηση, γιατί σχεδόν έχουν ...εξαντληθεί! Στείλτε e-mail, τηλεφωνήστε στο aem-news ή επικοινωνήστε μαζί μου, για να εξασφαλίσετε το δικό σας.

Μιχάλης Κιτσινέλης