Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 30-11-2008

ΑΕΜάρες Καλημέρα! Χρόνια πολλά σε κάθε Αντρέα και Αντριάνα και όποιον άλλο γιορτάζει σήμερα. Η ομαδάρα μας, μας έκανε και πάλι χαρούμενους. Τέσσερα γκολάκια στο ρελαντί, δοκαράκι, πολλές φάσεις και χαμένες ευκαιρίες με το τσουβάλι. Ρολάρει μια χαρά η ομάδα. Αν δεν ήταν και ο τραυματισμός του Μπαλάφα, ευτυχώς όχι τόσο άσχημος, όλα θα ήταν υπέροχα.
***Τόχουν καταλάβει οι παίχτες των άλλων ομάδων, ότι η ΑΕΜ δεν παίζεται στα ίσα και τόριξαν στο σκληρό παιχνίδι, τους θεατρινισμούς για να κερδίζουν φάουλ και την γκρίνια στο διαιτητή. Αλλά οι Κανονιέρηδες δεν μασάνε. Ούτε και οι διαιτητές μασάνε πια, γιατί λίγο πολύ όλοι έχουν παίξει την ΑΕΜ και βλέπουν ότι η ομάδα αξίζει τον σεβασμό τους.
***Φανταστείτε σε τι επίπεδο έχει φτάσει το ποδόσφαιρο που παίζει η ΑΕΜ, που οι φίλαθλοι "διαμαρτύρονται", όταν ένας παίχτης κάνει ΜΙΑ λάθος μπαλιά! Δεν υπερβάλλω! Ο κόσμος πια, χειροκροτάει αυθόρμητα πολλές φορές σε κάθε αγώνα. Βλέπει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι παίχτες και τους επιδοκιμάζει.
***Θυμάστε την περίπτωση του Νίκου Κράνη και την άσεμνη χειρονομία που είχε κάνει πρόπερσι προς την κερκίδα, σαν αντίπαλος, όταν μας έβαλε ένα γκολ; Όταν μεταγράφηκε στην ΑΕΜ, βρίζαμε όλοι την διοίκηση που τον πήρε. ΄Όμως με την συμπεριφορά του, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έχει κερδίσει την συμπάθεια όλων των φιλάθλων. Χθες που έκανε πολύ καλό παιχνίδι, κυνηγώντας χαμένες μπαλιές και δίνοντας δυνατές μάχες, ενθουσίασε την κερκίδα και καταχειροκροτήθηκε! Όταν μάλιστα αντικαταστάθηκε, όλο το γήπεδο του φώναζε μπράβο και τον επευφημούσε
***Προβλήματα δημιούργησε η βροχή που έπεσε τη νύχτα, μια και το γήπεδο, δεν κράτησε μεν νερά, αλλά υπήρχαν λάσπες και γλίτσα. Η μπάλα μια κόλλαγε, μια έφευγε με χίλια στα γκελ. Αυτό δεν εμπόδισε τους παιχταράδες να κάνουν δεκάδες φάσεις και να πετύχουν τέσσερα γκολ! Όμως ο κακός αγωνιστικός χώρος ήταν και η αιτία να "γυρίσει" το πόδι του Μπαλάφα και αν έχει πρηστεί, να είναι αμφίβολος για τον αγώνα με τον Προμηθέα.
***Μια και μιλάμε για τον αγωνιστικό χώρο, να σας ενημερώσω, ότι το κυρίως στάδιο δεν είναι ακόμα έτοιμο και ίσως καθυστερήσει λίγες μέρες παραπάνω η διεξαγωγή παιχνιδιού εκεί. Εν τω μεταξύ, πήρε το αυτί μου χθες, ότι ο Δήμος Μεσολογγίου, είναι σε συνεννόηση με το ΤΕΙ Μεσολογγίου, για ν' αναλάβει την συντήρηση του χλοοτάπητα, το οικείο τμήμα. Αυτό θα είναι ότι το καλύτερο, μια και λεφτά θα γλυτώσουμε(η συντήρηση θέλει επιστημονική επίβλεψη) και η διατήρηση του χλοοτάπητα σε καλή κατάσταση θα παρατείνει τη ζωή του.
***Συνεχείς είναι οι προσπάθειες της Διοίκησης για την εξεύρεση χρημάτων, ώστε να πληρώνονται κανονικά οι παίχτες και να μην διαταραχθεί το καλό κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Μήπως θα έπρεπε και 'μεις οι φίλαθλοι να τσοντάρουμε λίγο; Ότι μπορεί ο καθένας, 50-100-200 ευρώ. Δεν θα σωθεί η ομάδα έτσι, αλλά θα πάρει μια ανάσα η διοίκηση, γιατί τα έξοδα είναι πολλά και οι παίχτες, μέχρι στιγμής, δείχνουν ότι αξίζουν τα λεφτά που παίρνουν, που δεν είναι και πολλά.
***Σ' αυτό το θέμα θα επιμείνω: Οι νεαροί παίχτες της ΑΕΜ, χρειάζονται χρόνο συμμετοχής. Ξέρω ότι το Πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί και δεν είναι εύκολο να γίνονται πειραματισμοί. Του χρόνου όμως-αν δεν κάνω λάθος-θα πρέπει η ομάδα να έχει τέσσερις νεαρούς παίχτες στην εντεκάδα. Που θα βρει έτοιμους νεαρούς, από τη στιγμή, που παιδιά σαν τον Σ. Χασιώτη, τον Δ. Πασπαλιάρη, τον Γ. Κόκκοτο και τ' άλλα τρία-τέσσερα παιδιά, δεν παίζουν στην ομάδα, ενώ κάποια άλλα έχουν ήδη σταματήσει και τις προπονήσεις. Ακόμα, ένα τέταρτο για τον Β. Μαντέλο, δεν βοηθάει τον νεαρό να δείξει το ταλέντο του και αποκτήσει εμπειρίες.
***Μ' ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Γ. Σαμαράς δεν έχει ακόμα αποθεραπευτεί και βρίσκεται εκτός ομάδας. Ο παίχτης είναι πολύ χρήσιμος στην ομάδα, προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, είναι πολύ μαχητικός και όσο αγωνιζόταν ήταν στους διακριθέντες. Μήπως η διοίκηση να δώσει λίγο μεγαλύτερη προσοχή στον παίχτη; Δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε τέτοιους παίχτες εκτός ομάδας.
***Μεγάλη βελτίωση παρουσιάζει η απόδοση του νεαρού τερματοφύλακα Δ. Ζέρβα. Ο 19άχρονος πορτιέρο, δεν κάνει πια λάθη σαν αυτά των πρώτων αγώνων, είναι σταθερός και παίρνει καλές θέσεις μπροστά στο τέρμα του. Όμως θέλει ακόμα δουλειά και κυρίως να μην χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του, αλλά και την καλή συνεργασία με την άμυνά του, που στα τελευταία παιχνίδια δεν αφήνει να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα στον νεαρό.
***Δεν αγωνίστηκε η Ακαδημία της ΑΕΜ το Σάββατο, μια και ο αντίπαλός της αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Έτσι πήραν τους βαθμούς χωρίς κόπο και προετοιμάζονται για την επόμενη αναμέτρηση. Εν τω μεταξύ, εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Δημ. Μανιάτης τη συνεργασία με την Άρσεναλ, αφού η έκθεση που θα γίνεται για κάθε παίχτη ξεχωριστά, θα δείχνει που υστερεί σωματικά και τεχνικά ο καθένας. Έτσι, θα προσαρμόζεται η προπόνησή του και θα βελτιώνεται η απόδοσή του, με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια η ΑΕΜ θα βρίσκει έτοιμους παίχτες για κάθε θέση της ενδεκάδας και δεν θα σπαταλάει χρήματα για μεταγραφές. Απ' ότι πληροφορήθηκα, υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Ακαδημία και του χρόνου η εικόνα της θα είναι πολύ καλύτερη από την φετινή.
***Αυτά και για σήμερα και περιμένω το Σάββατο, όλοι οι ΑΕΜάρες, να έρθετε στη Γαβρολίμνη, όπου η ομαδάρα μας αντιμετωπίζει τον φορμαρισμένο Προμηθέα. Καλή εβδομάδα.

Μιχάλης Κιτσινέλης