Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Με Καφέ και με Τσιγάρο,14-12-2008

Γειά σας ΑΕΜάρες! Τέλειωσε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και η "Κυρία" βρίσκεται εκεί που πρέπει, δηλαδή στην Κορυφή. Πρωταθλήτρια Χειμώνα, όπως συνηθίσαμε να το λέμε.
*** Όταν πριν από καμιά δεκαριά αγωνιστικές προέβλεψα, ότι η μεσολογγίτικη ομάδα σύντομα θα φιγουράρει στην κορυφή, κάποιοι με ειρωνεύτηκαν! Τότε η ομάδα ήταν έβδομη και τέσσερις βαθμούς από τον πρωτοπόρο. Σήμερα είναι ΚΑΙ Πρώτη ΚΑΙ τέσσερις βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο! Όταν μια ομάδα έχει το υλικό να είναι μπροστά, αργά ή γρήγορα θα είναι μπροστά. Προς Θεού, δεν λέω ότι είναι ήδη πρωταθλήτρια. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Όμως αυτή η ομάδα, με τις εμφανίσεις της, με κάνει να είμαι πολύ αισιόδοξος. Μου δίνει μια σιγουριά.
***Με τα δεδομένα του βαθμολογικού πίνακα, το πρωτάθλημα είναι καθαρά υπόθεση της ΑΕΜ και μόνο. Αν συνεχίσει έτσι θα το πάρει. Είναι δυο ταχύτητες πάνω από τις άλλες ομάδες. Αυτό δεν είναι δική μου άποψη, αλλά άποψη της πλειοψηφίας των προπονητών και παραγόντων της κατηγορίας.
***Θυμόσαστε ένα γκάλοπ που βγάλαμε στο aem-news όταν ξεκινήσαμε; Είχαμε μελετήσει πολύ καλά τα ρόστερ και την κατάσταση των ομάδων και είχαμε καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι ΑΕΜ, ΓΟΜ και Άρης Μεσάριστας θα είναι οι κύριοι διεκδικητές του Τίτλου. Μερικοί είχαν εκφράσει ενστάσεις γι' αυτό. Ρίξτε μια ματιά στη βαθμολογία στο τέλος του πρώτου γύρου και δείτε πόσο μέσα πέσαμε! Δεν κάνουμε τους παντογνώστες, απλά υπάρχουν κάποια δεδομένα, που στο τέλος σε οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα. Έτσι απλά.
***Χάλια ήταν το Βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου Ι. Π. Μεσολογγίου. Πολλά νερά δεν κράτησε, είχε όμως παντού λάσπες και από θαύμα, δεν είδαμε μερικούς ακόμα τραυματισμούς. Παρά το κακό τεραίν οι Κανονιέρηδες πετούσαν μέσ' στη λάσπη και όχι 4, αλλά 14 γκολ θα μπορούσαν να βάλουν. Όμως η ουσία ήταν μία: τρεις ακόμα βαθμοί στο σακούλι! Και να φανταστείτε ότι τα περισσότερα παιδιά, έδωσαν τρεις αγώνες σε οχτώ ημέρες!
***Θλίψη μου προκαλεί η απουσία των φιλάθλων από τους αγώνες της ΑΕΜ. Ούτε πενήντα φίλαθλοι δεν ήταν στο γήπεδο. Ελπίζω το Σάββατο, που ίσως ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά και μας επιτρέψει η ΕΠΟ ν' αγωνιστούμε στο Κυρίως Στάδιο, ο κόσμος να επιστρέψει και να δώσει στην ομάδα το κάτι παραπάνω που θα χρειαστεί τις πρώτες έξι αγωνιστικές του β΄γύρου , για να καθαρίσει το πρωτάθλημα.
***Τελικά από τους τραυματίες μόνο ο Γαβρίνας ήταν εντάξει και όχι μόνο έπαιξε, αλλά όργωσε το γήπεδο. Του Μπαλάφα ο τραυματισμός ήταν ο πιο βαρύς και ίσως δεν αγωνιστεί ούτε με το Αντίρριο.
***Με παραπανίσια κιλά εμφανίστηκε ο Σαμαράς, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να παίξει καλά. Είναι λογικό ύστερα από αποχή τόσων εβδομάδων από τις προπονήσεις λόγω του τραυματισμού του, να έχει πάρει κάποια κιλά. Σύντομα όμως θα τα χάσει, μια και έχει μπει σε φουλ ρυθμό προπονήσεων και φαίνεται αρκετά γερός.
***Καλά τα πήγαν οι νεαροί Κόκκοτος και Δάρλας στον Σαββατιάτικο αγώνα, αποδεικνύοντας ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα.
***Στεναχωρημένος ήταν ο Χρήστος Πλακίδας, γιατί έχασε γι' άλλη μια φορά κλασσικές ευκαιρίες. Μη στενοχωριέσαι Χρηστάκη και τα δύο που έβαλες καλά ήταν! Κάνε εσύ το παιχνίδι σου και τα γκολ θα έρθουν.
***Με την τύχη του τα έχει ο Δήμος Γαβρίνας μια και για άλλη μια αγωνιστική δεν βρήκε δίχτυα. Πραγματικά είναι πολύ άτυχος, αφού κάνει καταπληκτικά παιχνίδια τις τελευταίες αγωνιστικές, είναι μέσα σε όλες τις φάσεις, αλλά δεν πάει η μπάλα στο πλεχτό. Αποκορύφωμα η τελευταία φάση του χθεσινού αγώνα, όταν η λάσπη του έκλεψε το γκολ σε κενή εστία!
***Δύο αφιερώματα ετοιμάζουμε αυτή την εποχή και θα τα παρουσιάσουμε μέσα στις Γιορτές των Χριστουγέννων. Ένα για τον Πρόεδρο Νίκο Καρανίκα και ένα με ιστορικές στιγμές της ΑΕΜ. Διαθέτουμε πλούσιο και σπάνιο έντυπο υλικό! Δεν θα σας αφήσουμε έτσι όσο θα διαρκεί η διακοπή του πρωταθλήματος! Επίσης στα σκαριά είναι και μια σειρά από ΑΕΜικά ευτράπελα - και όχι μόνο - του παρελθόντος της Ιστορικής μας ομάδας, βγαλμένα μέσα από τις διηγήσεις παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, αλλά και φιλάθλων της μεσολογγίτικης ομάδας, που πιστεύουμε ότι θα σας διασκεδάσουν, θα σας συγκινήσουν και θα σας φέρουν πιο κοντά στην ομάδα.
***Με την ευκαιρία της προηγούμενης εξαγγελίας, καλούμε όποιον έχει υλικό (δημοσιεύματα, φωτογραφίες, έγγραφα, κλπ) σχετικό με την ΑΕΜ, να μας το φέρει να το παρουσιάσουμε. Φυσικά θα αναφέρουμε και τον ιδιοκτήτη!
***Με την διαιτησία τα έχουν τα μικρά της Ακαδημίας της ΑΕΜ, γιατί τους ακύρωσε δύο γκολ στο ματς με την Ακαδημία του Αντιρρίου. Παιδιά, ανήκετε στην ΑΕΜ και συνεργάζεστε με την Ακαδημία της Άρσεναλ! Δεν σας ταιριάζει τέτοιου είδους γκρίνια! Διασκεδάστε στα παιχνίδια που συμμετέχετε, ακολουθείστε τις οδηγίες των προπονητών σας, όσο περίεργες κι αν σας φαίνονται και αφήστε άλλους ν' ασχολούνται με τη διαιτησία.
***Μια και ανέφερα την Ακαδημία, να σημειώσω, ότι μου έκανε πολύ κακή εντύπωση, που οι νεαροί δεν φορούσαν στον αγώνα επικαλαμίδες! Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Σχεδόν καμιάς ομάδας οι παίχτες δεν τις φορούσαν. Να ξέρετε, ότι αυτό μπορεί να γίνει αιτία να μην αρχίσει ένα παιχνίδι, αφού βάσει των κανονισμών, οι επικαλαμίδες είναι απαραίτητο και επιβεβλημένο κομμάτι της στολής. Φυσικά αυτό αφορά τα τυπικά. Η ουσία είναι ότι τα "καλάμια" των παιδιών είναι ευαίσθητα και μπορεί να υποστούν ανήκεστη βλάβη.
Αυτά και για σήμερα. Θα τα ξαναπούμε την επόμενη Κυριακή. Νά 'στε όλοι καλά!
Μιχάλης Κιτσινέλης