Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 21-12-2008

ΑΕΜάρες, Καλημέρα! Δεν τα κατάφερε η ομαδάρα μας χτες και φέρνοντας ισοπαλία 2-2, με τον Ατρόμητο Αντιρρίου, έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει στη βαθμολογία και να κάνει πιο εύκολη τη συνέχεια. Παρ’ όλ’ αυτά παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας και συνεχίζει τον αγώνα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
***Όσοι είμαστε χθες στο γήπεδο(αυτή τη φορά είμαστε αρκετοί), είδαμε, για άλλη μια φορά, το πάθος και την αγωνιστικότητα των παιχτών μας, που έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν, σ’ ένα απαράδεκτο γήπεδο και ενάντια σ’ έναν διαιτητή που ήρθε στο Μεσολόγγι με συγκεκριμένο σκοπό…Όσοι με ξέρετε και όσοι με διαβάζετε, είτε εδώ, είτε στην εφημερίδα, ξέρετε πολύ καλά, ότι προσπαθώ- όσο μπορώ – να είμαι αντικειμενικός και ψύχραιμος στην κρίση μου. Όσοι παρακολουθείτε από κοντά το ποδόσφαιρο του Νομού μας, θα έχετε δει ότι οι διαιτητές είναι χωρισμένοι σε 3 κατηγορίες: τους καλούς διαιτητές, τους μέτριους και τους άσχετους. Στους μέτριους και τους άσχετους, μπορώ να συγχωρήσω κάποια λάθη. Στους καλούς όμως, είμαι αμείλικτος! Ο κ. Κωνσταντίνου, ανήκει στους καλούς διαιτητές. Αυτό το παραδέχονται πολλοί παράγοντες, προπονητές και φίλαθλοι. Χθες, ήταν άψογος! Έκανε τέλεια τη δουλειά του και κανένα λάθος. Ήθελε και δεν δεν έδωσε το πέναλτι στο 33΄, ήθελε και δεν έδινε φάουλ υπέρ του Χρ. Πλακίδα, ήθελε και έδινε απίθανα φάουλ στους φιλοξενούμενους, ήθελε και δεν έδωσε ούτε μια κάρτα για καθυστέρηση. Διαιτητές του επιπέδου του, δεν κάνουν λάθη…
***Όπως στο Καινούργιο και στις Φυτείες, έτσι και χθες, ο εν λόγω διαιτητής, έδειξε εμπάθεια για τη Μεσολογγίτικη ομάδα. Δεν ξέρω αν το κάνει για κάποιο λόγο(αν και φαντάζομαι πολλούς λόγους), αλλά σίγουρα δεν το κάνει κατά λάθος. Είναι τυχαίο που μόνο την ΑΕΜ έχει αδικήσει; Είναι τυχαίο που όποτε η ΑΕΜ τον βρίσκει μπροστά της την κάνει άνω – κάτω; Αν εξαιρέσουμε τον αγώνα με τις Φυτείες, που δεν του πέρασε, μια και η ομάδα έπαιξε καταπληκτικά, στο Καινούργιο και χθες, υπήρξε πραγματική αλλοίωση αποτελέσματος!
***Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε τόση προσπάθεια να καταστρέψει το παιχνίδι της ΑΕΜ, που έδινε την εντύπωση, ότι έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού! Αν δεν ήταν τόσο ήσυχο και αξιοπρεπές το μεσολογγίτικο φίλαθλο κοινό, χθες, θα τον λιντσάριζε! Ευτυχώς που υπήρξε αρκετή αυτοσυγκράτηση, γιατί διαφορετικά ο άνθρωπος θα είχε καταστρέψει εντελώς μια πολύ μεγάλη ομάδα, όπως είναι η φετινή ΑΕΜ. Φανταστείτε ότι έπεσε στο γήπεδο ΕΝΑ μικρό μπουκάλι με νερό, είκοσι μέτρα μακριά από το διαιτητή και το αναφέρει στο φύλλο αγώνα. Αυτό και μόνο το περιστατικό, δείχνει πόση εμπάθεια έχει ο κ. Κωνσταντίνου ενάντια στο μεσολογγίτικο ποδόσφαιρο.
***Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στους φιλάθλους και στη διοίκηση της ΑΕΜ, που δεν έδωσαν το δικαίωμα στον συγκεκριμένο «κύριο», να καταστρέψει την ομάδα. Αν αυτά που έκανε χθες τα έκανε σε άλλο γήπεδο, δεν θα έφευγε από το γήπεδο! Λυπάμαι ειλικρινά, γιατί ένας τόσο καλός διαιτητής, πέφτει τόσο χαμηλά.
***Αρκετά όμως ασχοληθήκαμε με τη διαιτησία. Ας δούμε τι έγινε χθες στο γήπεδο. Πρώτα – πρώτα, για άλλη μια φορά η «Κυρία» έδειξε τα δόντια της. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο λειτούργησε οργανωμένα, με συντονισμένες και διδαγμένες στην προπόνηση επιθέσεις, με την αριστερή πτέρυγα να βγάζει φωτιές, αλλά και κάποια κενά στο κέντρο. Αν εξαιρέσουμε το δίλεπτο που δέχτηκε τα δύο γκολ, όλο το υπόλοιπο διάστημα, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και αν δεν γινόταν ορισμένες περιττές ενέργειες, το σκορ θα είχε πάρει διαστάσεις θριάμβου. Στο δεύτερο ημίχρονο το λασπωμένο τερέν και τα σφυρίγματα ή μη του διαιτητή, βάρυναν τα πόδια των παιχτών. Παρ’ όλ’ αυτά οι κανονιέρηδες δημιούργησαν αρκετές φάσεις για γκολ, που δεν ήρθε από καθαρή ατυχία, αλλά και από τις καταπληκτικές αποκρούσεις του Γκιάτα. Εμείς σαν φίλαθλοι, δεν έχουμε κανένα παράπονο από τα παιδιά, που έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν. Λίγη γκρίνια που ακούστηκε μετά το 60΄, γιατί ο Ζήκος άργησε να φρεσκάρει την ομάδα, είναι δικαιολογημένες, αλλά δεν μπορούμε όλοι να είμαστε προπονητές! Έτσι θεώρησε ο προπονητής ότι έπρεπε να κάνει και έτσι έκανε. Κανείς μας δεν μπορεί να ξέρει το αποτέλεσμα που θα είχε το παιχνίδι, αν γινόταν οι αλλαγές νωρίτερα.
***Με δεμένο το αριστερό χέρι εμφανίστηκε ο Σάκης Κράνης, που είχε ένα ατύχημα και χρειάστηκε να κάνει 2-3 ράμματα Αυτά πάντως δεν τον εμπόδισαν να μπει σαν αλλαγή και να κάνει το καλύτερο που μπορούσε.
***Σ’ αναμμένα κάρβουνα καθόταν ο Γιώργος Πασπαλιάρης, που λόγω τραυματισμού δεν ήταν ούτε στην δεκαοκτάδα Ειδικά φέτος είναι από τους πιο φορμαρισμένους.
***Στη γραφειοκρατία, μου είπε μέλος της επιτροπής Σταδίου, οφείλεται η παράταση απόδοσης σε χρήση του κυρίως γηπέδου και ότι θα πρέπει οι υπεύθυνοι να πιέσουν με κάθε μέσο ώστε να γίνει άμεσα η πιστοποίηση και να ξεκινήσουν οι αγώνες εκεί. Ήδη έχουν χαθεί πολλά χρήματα, που δεν περισσεύουν, από τη μη προσέλευση των φιλάθλων, που ταλαιπωρούνται όσο οι αγώνες γίνονται στο βοηθητικό.
***Διακόπτεται για τις Γιορτές το πρωτάθλημα όλων των κατηγοριών και …του χρόνου που θα ξαναρχίσει, η ΑΕΜ αντιμετωπίζει στα Σταμνά τον φορμαρισμένο Αετό. Αυτή η διακοπή θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς παίχτες να πάρουν ανάσες, στους τραυματίες ν’ αποθεραπευθούν και θα διώξει αρκετό από το καθημερινό στρες σε όλους. Ελπίζω ότι οι παίχτες θα προσέξουν και δεν θα κάνουν …κραιπάλες με μελομακάρονα και κουραμπιέδες και ότι θα γυρίσουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς δυνατότεροι και με πιο καθαρό μυαλό.
***Πολύ καλά αγωνίστηκαν οι νεαροί της ΑΕΜ στη Ναύπακτο και από ατυχία δεν πήραν τη νίκη. Έχασαν πολλές ευκαιρίες και γενικά έδειξαν ότι σταθεροποιούν την απόδοσή τους σε υψηλά επίπεδα. Έτσι, το τελικό 1-1, τους άφησε παραπονούμενους, μια και μπορούσαν τη νίκη. Φιλικά όμως έδωσαν και οι μικρότεροι παίχτες της ακαδημίας και απ’ ότι έμαθα και οι δύο ομάδες που αγωνίστηκαν έπαιξαν πολύ καλά.
***ΑΕΜάρες ευχόμαστε σε όλους σας ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, με υγεία πάνω απ’ όλα, με το καλό να υποδεχτούμε τον Καινούργιο χρόνο, με την ΑΕΜ πρωταθλήτρια στο ανακαινισμένο γήπεδο και ατομική και οικογενειακή γαλήνη σε παίχτες, προπονητές, διοίκηση και φιλάθλους. Εύχομαι η νέα χρονιά να μας βρει όλους ενωμένους και δεμένους σαν γροθιά, για να πανηγυρίσουμε την άνοδο της ΑΕΜάρας στη Δ΄ Εθνική και του χρόνου τέτοια εποχή να μιλάμε και για Γ΄!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Μιχάλης Κιτσινέλης