Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Ο διαιτητής Κωνσταντίνου καθάρισε ξανά την ΑΕΜ!

Με πρωταγωνιστή τον διαιτητή Κωσταντίνου σε ένα ακόμη παιχνίδι, η Α.Ε.Μ έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στην πορεία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά τον αγώνα στο Καινούργιο όπου "καθάρισε" τη Μεσολογγίτικη ομάδα, ο "πολύ καλός" διαιτητής, ήρθε στο παιχνίδι με το Αντίρριο να δώσει άλλη μια παράσταση, παραδειγματίζοντας τους νέους συναδέλφους του πως να "αλλοιώνουν" αποτελέσματα. Κι όμως οι "Κανονιέρηδες" παραλίγο να του χαλάσουν τα σχέδια, όταν στο 13΄ προηγήθηκαν με 2-0.
Ήταν το 3΄ όταν ο Χρ. Πλακίδας δέχτηκε μακρυνή μπαλιά στο ημικύκλιο της περιοχής και γύρισε δεξιά την μπάλα στον αμαρκάριστο Ζέρβα, ο πολύπειρος παίχτης με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.
Στο 8΄ ο Μ. Πλακίδας έκανε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά τριπλάροντας τρεις παίχτες, όμως το γύρισμα κόντραρε και δεν πήγε η μπάλα στον αμαρκάριστο Γαβρίνα.
Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο ...καλός διαιτητής. Κάρτα στον Καρανίκα σ' ένα απλό μαρκάρισμα. Εκτέλεση του φάουλ(στο 10΄) από τον Α. Καζάνα, βγήκε ο Ζέρβας και μπλόκαρε.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό, φάουλ στον Χρ. Πλακίδα που δεν δόθηκε, αντεπίθεση του Αντιρρίου, το σουτ όμως του Α. Καλαβρουζιώτη ψηλά άουτ.
Στο 13΄ ο Κυριακόπουλος βγήκε από αριστερά έκοψε την μπάλα στον Ζέρβα, αυτός με μια στον επερχόμενο Γαβρίνα, που με ξερό συρτό ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γκιάτα γράφοντας το 2-0.
Στο 14΄ ο Μπαλάφας έβγαλε έξοχη μπαλιά στον Κυριακόπουλο στ' αριστερά, αυτός αμέσως τη σέντρα σουτ, στο απέναντι "Γ" καλά τοποθετημένος μπλόκαρε ο Γκιάτας.
Στο 15΄ ο Χρ. Πλακίδας πήρε στ' αριστερά ωραία μπαλιά, πέρασε τον τερματοφύλακα που επιχείρησε μακρυνή έξοδο, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την μπαλιά, μιά και ο Πετσίνης, έκανε σωτήριο τάκλιν διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.
Στο 18΄ ο Χρ. Πλακίδας βρήκε ωραία τον Γαβρίνα, που τρίπλαρε τον Πετσίνη, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και έκοψε ο Λ. Καζάνας.
Στο 19΄ ο Μ. Πλακίδας βγήκε από δεξιά, έκανε την σέντρα στον Γαβρίνα, αυτός γύρισε στον Ζέρβα, που δεν έκανε αμέσως το σουτ και κόπηκε σε κόρνερ από τον Α. Καζάνα.
Στο 21΄ φάουλ για το Αντίρριο από αριστερά σε καλή θέση, βγήκε ψηλά ο Ζέρβας και μπλόκαρε. Αμέσως το βολέ ο Χρ. Πλακίδας βγήκε στην πλάτη των αμυντικών του Ατρομήτου, αλλά άργησε να κάνει το σουτ και κόπηκε.
Στο 23΄ μετά από ένα ακόμη φάουλ υπέρ του Αντιρρίου ο Κ. Παπαδόπουλος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, βρήκε κενό στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΜ και με ευθύβολο συρτό σουτ στην απέναντι γωνία μείωσε σε 2-1.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κωνσταντίνου, δεν έδωσε φάουλ υπέρ του Χρ. Πλακίδα έξω από την περιοχή και στην μακρυνή απόκρουση, ο Καρανίκας έκανε τάκλιν μπροστά από τον Α. Καλαβρουζιώτη διώχνοντας την μπάλα καθαρά. Προς κατάπληξη όλων ο κ. Κωνσταντίνου, έδωσε φάουλ υπέρ του Ατρομήτου, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από παίχτες και φιλάθλους της ΑΕΜ. Το φάουλ από αριστερά λίγο έξω από την περιοχή, εκτέλεσε ο Α. Καζάνας, πλασαριστά στον Σωτηρόπουλο, που με δεξί ψηλοκρεμαστό σουτ στο δεξί "Γ" του Ζέρβα έκανε το 2-2.
Η ισοφάριση και με τον τρόπο που έγινε, εκνεύρισε και αποσυντόνισε τους "Κανονιέρηδες", που για ένα πεντάλεπτο έκαναν ανορθόδοξες επελάσεις με τους ταμπουρωμένους στα μετόπισθεν Αντιρριώτες να διώχνουν με ευκολία.
Στο 30΄ ένα σουτ από καλή θέση έξω από την περιοχή του Τσάμη, πέρασε ψηλά άουτ.
Στο 33΄ έγινε η φάση του αγώνα: ο Τσάμης πήρε την μπάλα στα δεξιά και βγήκε ωραία μπροστά. Την κατάλληλη στιγμή έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Χρ. Πλακίδα. Αυτός έφερε την μπάλα στο αριστερό και την ώρα που γύριζε να κάνει το σουτ, έπεσαν πάνω του ο Σωτηρόπουλος και ο Πετσίνης. Αν και πολύ κοντά στη φάση ο κ. Κωσταντίνου έδειξε αρνήθηκε το πέναλτι δείχνοντας "παίζετε"! Δημιουργώντας έκρυθμη κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο και στις κερκίδες.
Πεισμωμένοι οι Μεσολογγίτες, ξεκίνησαν έναν καταιγισμό από επιθετικές προσπάθειες.
Στο 36΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσάμη, ο Χρ. Μαντέλος το αριστερό βολέ, μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκιάτα.
Στο 38΄ κόρνερ με τον Ζέρβα, άφησε την μπάλα να περάσει ο Γαβρίνας, σουτ του Τσάμη ψηλά, άουτ.
Στο 41΄ φάουλ με τον Ζέρβα, απόκρουση των αμυντικών του Αντιρρίου, στο ημικύκλιο ο Τσάμης αμαρκάριστος δεν έκανε το σουτ, τον μπλόκαραν οι αμυντικοί και απομάκρυναν.
Στο 43΄ ο Χρ. Πλακίδας πήρε ωραία μπαλιά από δεξιά μπήκε στην περιοχή πιεζόμενος από τον Α. Καζάνα, έκανε το σουτ, απέκρουσε ασθενώς ο Γκιάτας, η μπάλα έφυγε αριστερά, ο Χρ. Πλακίδας κυνήγησε την φάση, πρόλαβε τους αμυντικούς, αλλά το σουτ που επιχείρησε, έκοψε σωτήρια ο Α. Καζάνας.
Στο 44΄ ο Ζέρβας βγήκε στην πλάτη των αμυντικών του Ατρομήτου, έκανε το κοντρόλ, αλλά ο α΄ βοηθός κ. Κωστάρας, πήρε μέρος στην παράσταση, υποδεικνύοντας ανύπαρκτο οφ-σάϊντ και σώζοντας το Αντίρριο.
Δυνατή φάση διαρκείας για τους μεσολογγίτες στο 45΄ με τον Μ. Πλακίδα να βρίσκει στον κενό χώρο τον Χρ. Πλακίδα, αυτός με μια τον Ζέρβα, ξανά στον Χρ. Πλακίδα, αυτός στον Τσάμη, κοντρόλ και σουτ, εκπληκτική απόκρουση του Γκιάτα, σε κενή εστία ο Χρ. Πλακίδας σούταρε ψηλά, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε πάλι με γκρίνια, καθώς στο 48΄ ο β΄ βοηθός κ. Στεφανίδης, άφησε τον Κ. Παπαδόπουλο να φύγει από θέση οφ-σάϊντ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ.
Στο 49΄ο Ζέρβας βγήκε από αριστερά έκανε την παράλληλη σέντρα, στον άξονα ο Χρ. Πλακίδας το σουτ, κόντρα δοκάρι και κόρνερ.
Στο 51΄ ένα σουτ από μακρυνή απόσταση του Α. Καλαβρουζιώτη πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 52΄ ο Χρ. Πλακίδας από αριστερά βρήκε τον Ζέρβα, αμέσως η παράλληλη σέντρα, πέρασε απ' όλους η μπάλα, ο Γαβρίνας έγινε κάτοχος δεξιά μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ στην εξω μεριά των διχτύων.
Στο 53΄ ο Γαβρίνας έστρωσε την μπάλα στον επερχόμενο Μπαλάφα, αλλά το σουτ πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκιάτα.
Στο 56΄ ο Ζέρβας βρήκε τον Χρ. Πλακίδα με ωραία μπαλιά, αυτό έστρωσε την μπάλα, αλλά το σουτ που επιχείρησε, πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Στο 58΄ ο Γαβρίνας έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή έκανε το σουτ, που κοντραρίστηκε και βγήκε κόρνερ.
Στο 60΄ ο Χρ. Πλακίδας απέφυγε δυό αντιπάλους, έδωσε στον Μ. Πλακίδα, αυτός αμέσως την σέντρα, πρόλαβε ο Α. Καζάνας και έδειωξε μπροστά από τρεις παίχτες της ΑΕΜ.
Στο 62΄ γρήγορη αντεπίθεση του Αντιρρίου ο Κάκκος βγήκε γρήγορα από αριστερά, πρόλαβε ο Μπαλάφας με τάκλιν κι έδιωξε πριν βγει ο παίχτης τε-α-τετ.
Στο 64΄ ο Αποστολόπουλος, προσπάθησε να βρεί με μακρινή μπαλιά τον Χρ. Πλακίδα, που βγήκε στον κενό χώρο, αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά.
Στο 65΄ ο Καρανίκας μπήκε από δεξιά, πάσαρε στον Χρ. Πλακίδα, αυτός έστρωσε στον Μπαλάφα, σουτ λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.
Στο 68΄ ωραία εκτελεσμένο φάουλ του Ζέρβα από αριστερά, έπεσε ωραία στη γωνιά του ο Γκιάτας και μπλόκαρε.
Στο 70΄ μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο, όταν ο Α. Καλαβρουζιώτης έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, ο Κυριακόπουλος, έδιωξε λάθος, πάλι στον Α. Καλαβρουζιώτη η μπάλα, που αιφνιδιάστηκε, έκανε το σουτ αλλά ο Κυριακόπουλος κόντραρε και κόρνερ.
Στο 73΄ γρήγορη αντεπίθεση του Ατρομήτου με πολλούς παίχτες, αλλά γύρισε γρήγορα η άμυνα της ΑΕΜ και απέκρουσε.
Στο 74΄ ο Κυριακόπουλος έκανε σουτ από πλάγια αριστερά, θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Γκιάτα, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
Στο 75΄ νέα αντεπίθεση από τους παίχτες του Αντιρρίου με τον Κάκκο από αριστερά, πάλι έγινε γρήγορη επιστροφή των μεσολογγιτών, με τον Μπαλάφα να διώχνει.
Ακολούθησε ένα μεγάλο διάστημα με διαρκείς καθυστερήσεις από τους παίχτες του Ατρομήτου, χωρίς να δείχνει ο κ. Κωνσταντίκου, ούτε μια κάρτα.
Στο 82΄ ο Μ. Πλακίδας έκανε εκπληκτική προσπάθεια από δεξιά, σέντρα στο κεφάλι του Χρ. Πλακίδα, αμέσως η κεφαλιά, εκπληκτική απόκρουση του Γκιάτα σε κόρνερ.
Στο 86΄ ο Χρ. Πλακίδας πήρε μακρινή μπαλιά από τον Τσάμη, έκανε το κοντρόν λίγο έξω από την περιοχή, ανατράπηκε, άφησε ο διαιτητής, η μπάλα πήγε τελικά στον Μ. Πλακίδα, που έκανε συρτό σουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γκιάτα.
Στο 88΄ ο Ζέρβας βγήκε από αριστερά, στη γραμμή τρίπλαρε τον Σωτηρόπουλο, αυτός χρησιμοποίησε το χέρι κι έδιωξε σε πλάγιο. Ο διαιτητής έδειξε κίτρινη στον παίχτη του Ατρομήτου και διέταξε να εκτελεστεί ...πλάγιο!!!
Στο 89΄ ο Ζέρβας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, πετάχτηκε ο Χρ. Πλακίδας, έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, τινάχτηκε εκπληκτικά ο Γκιάτας και έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 90΄ ο Χρ. Πλακίδας έκανε το σουτ από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε, βρήκε τη ρίζα της αριστερής δοκού του Γκιάτα και βγήκε κόρνερ.
Στο 92΄ ο Δ. Κράνης βρήκε χώρο έκανε το αριστερό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Σαν τελικό συμπέρασμα πρέπει να σημειώσουμε δύο πράγματα: Πρώτον, για άλλη μια φορά ο διαιτητής Κωσταντίνου έφερε την Μεσολογγίτικη ομάδα εκεί που ήθελε. Έδινε φάουλ στην ΑΕΜ, μόνο όταν αυτά ήταν μακριά από το τέρμα του Αντιρρίου. Δεν έδωσε καταφανέστατο πέναλτι μετά το 2-2, αν και ήταν πολύ κοντά στη φάση. Ανέχτηκε χωρίς κάρτα, τις προκλητικές καθυστερήσεις των φιλοξενούμενων. Δεν έδωσε ούτε ένα φάουλ στον Χρ. Πλακίδα, που ήταν συνεχώς στο έδαφος από κλωτσιές αντιπάλων. Δεύτερον, αυτό το γήπεδο δεν κάνει για ποδόσφαιρο. Ειδικά όταν είναι μετά από βροχή και έχεις τεχνίτες ποδοσφαιριστές, είναι πολύ δύσκολο ν' αποδώσουν αυτά που μπορούν.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας Δ., Καρανίκας(78΄ Κράνης Δ.), Μαντέλος Χρ., Μπαλάφας, Αποστολόπουλος(86΄ Κράνης Ν.), Πλακίδας Μ., Τσάμης, Κυριακόπουλος, Γαβρίνας, Ζέρβας Ν., Πλακίδας Χρ.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ: Γκιάτας, Σωτηρόπουλος, Αλεξόπουλος(65΄ Μπανιάς), Πετσίνης, Καζάνας Α., Παπαδόπουλος Κ.(78΄ Ταμπάκης), Καζάνας Λ., Ζέλιος, Καλαβρουζιώτης Α., Καλαβρουζιώτης Α.(86΄ Παπαδόπουλος Ν.), Κάκκος.