Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Τα λουλούδια στην "Κυρία", 1-0 το ΓΟΜ, στη Γιορτή του Μεσολογγίτικου ποδοσφαίρου!

Στα εγκαίνια του νέου χλοοτάπητα, χίλιοι περίπου φίλαθλοι, παρακολούθησαν ένα εξαιρετικό ποδοσφαιρικό αγώνα-γιορτή, που είχε τελική νικήτρια την Α. Ε. Μεσολογγίου, χάρη σ' ένα εξαιρετικό τέρμα του πρώτου σκόρερ της Χρήστου Πλακίδα, στο 90ό λεπτό με εξαιρετικό πλασέ.
Παρά τον άσχημο καιρό(βρέχει τρεις μέρες στο Μεσολόγγι), το γήπεδο ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Οι φίλαθλοι της ΑΕΜ δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα στις κερκίδες και οι παίχτες και των δύο ομάδων έπαιξαν εξαιρετικά μέσα στο τεραίν.
Οι Κανονιέρηδες πήραν απ' την αρχή τα ηνία του αγώνα και έφτασαν μόλις στο 3΄ κοντά στο γκολ, όταν ο Τσάμης εκτέλεσε από μέση απόσταση ένα φάουλ, δεν μπόρεσε κανείς να βρεί την μπάλα, που πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπανίλα.
Στο 6΄ και ο ΓΟΜ προσπάθησε ν' απαντήσει μ' ένα ψηλοκρεμαστό φάουλ του Μιχαλόπουλου, που εξουδέρωσε με άνεση ο Δ. Ζέρβας.
Στο 12΄ ο Χρ. Πλακίδας έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, έστρωσε στον Δ. Κράνη, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 14΄ οργανωμένη επίθεση της ΑΕΜ με τον Ζέρβα ν' αλλάζει με τον Δ. Κράνη, αυτός να βρίσκει σε καλή θέση τον Γαβρίνα, το συρτό σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Μπανίλας πέφτοντας στην γωνία του.
Στο 17΄ μετά από κόρνερ, έξω από την περιοχή ο Βλαχογιάννης εξαιρετικό πλασέ, κόντραρε η μπάλα στον Μαντέλο και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Δ. Ζέρβα.
Στο 21΄ ο Νεκτ. Ζέρβας μπήκε ωραία, έβγαλε αριστερά στον Γαβρίνα που μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΓΟΜ.
Στο 23΄ φάουλ από αριστερά με τον Μιχαλόπουλο, που προσπάθησε να κρεμάσει τον Δ. Ζέρβα , αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
Στο 25΄ ο Γαβρίνας έβγαλε παράλληλη σέντρα, έδιωξε προσωρινά ο Δ. Μπαλαούρας, στη πορεία της μπάλας ο Χρ. Πλακίδας, πρόλαβε ο Κωνσταντάρας και έδιωξε.
Στο 27΄ ο Καραμανόπουλος έκανε εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά, γύρισε την μπάλα στον Βλαχογιάννη, αλλά σε καλή θέση ο Δ. Ζέρβας μπλόκαρε.
Στο 28΄ γρήγορη αντεπίθεση της ΑΕΜ, ο Δ. Κράνης πέρασε από τον Καραγιάννη και από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα χέρια του Μπανίλα.
Στο 29΄ ο Καραμανόπουλος από δεξιά απέφυγε το μαρκάρισμα του Μαντέλου, ο Δ. Ζέρβας γλύστρισε στο βρεγμένο τεραίν, αλλά πρόλαβε να κοντράρει το σουτ, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Στο 31΄ ο Μπαλάφας έκανε ψηλοκρεμαστή σέντρα από μακριά, ο Γαβρίνας βγήκε τετ - α - τετ, αλλά ο βοηθός Ροκοπάνος έδειξε οφσάϊντ.
Στο 34΄ ο Σεραφίγγος έκανε καλή προσπάθεια από αριστερά, έκλεινε προς τον άξονα, αλλά άργησε το σουτ και κόπηκε από τον Αποστολόπουλο.
Στο 35΄ ο Ζέρβας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά στο δεύτερο, έδιωξε με γροθιά ο Μπανίλας, σουτ ο Γαβρίνας πάνω από το οριζόντιο.
Στο 36΄ ο Δ. Κράνης από αριστερά κινήθηκε προς τον άξονα, έκανε το συρτό σουτ, μόλις δίπλα από το δοκάρι του ΓΟΜ.
Στο 37΄ κακό σουτ από καλή θέση του Μ. Πλακίδα, ψηλά άουτ.
Στο 40΄ σέντρα Δ. Κράνη από αριστερά, ο Γαβρίνας το σουτ πολύ άουτ.
Στο 41΄ ασθενές σουτ του Βλαχογιάννη από δεξιά, μπλόκαρε ο Δ. Ζέρβας.
Στο 42΄ σέντρα του Μ. Πλακίδα από δεξιά, ο Μπανίλας βγήκε και μπλόκαρε πάνω από τα κεφάλια των Δ. Κράνη και Χρ. Πλακίδα.
Στο 45΄ φάουλ με τον Μιχαλόπουλο, στην πορεία της μπάλας ο Καραμανόπουλος, ενστικτωδώς ο Δ. Ζέρβας, έδιωξε πάνω από το οριζόντιο.

Το ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΜ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον ΓΟΜ ν' αντεπιτίθεται επικίνδυνα.
Στο 47΄ κόρνερ με τον Δ. Κράνη από αριστερά, πιό ψηλά απ' όλους μπλόκαρε ο Μπανίλας.
Στο 52΄ μακρυνή μπαλιά του Αποστολόπουλου στον κενό χώρο, πετάχτηκε ο Χρ. Πλακίδας, αλλά βγήκε ωραία ο Μπανίλας και μπλόκαρε.
Στο 53΄ δεξί δυνατό σουτ του Ζέρβα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Μπανίλας.
Στο 56΄ προσπάθησε να διώξει ο Κ. Μπαλαούρας, παρενέβη ο Χρ. Πλακίδας, αλλά η κόντρα του στα χέρια του Μπανίλα.
Ακολούθησε ένα διάστημα με παιχνίδι στο κέντρο και προς την περιοχή του ΓΟΜ, αλλά χωρίς κάποια αξιόλογη προσπάθεια.
Στο 63΄ φάουλ από αριστερά για το ΓΟΜ, έδιωξε ο Τσάμης.
Στο 64΄ ωραίο μπάσιμο του Χρ. Πλακίδα, από δεξιά έκανε το σουτ, εκπληκτικά ο Μπανίλας απέκρουσε με μπλονζόν, έδιωξε ο Δ. Μπαλαούρας.
Στο 67΄ δεξί αβίαστο σουτ του Τσάμη από τον άξονα, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 68΄ Φάουλ του Ζέρβα από αριστερά, έξω από την περιοχή, απ' ευθείας, πάνω από το τείχος, έπεσε στη γωνιά του ο Μπανίλας απέκρουσε και προ του Χρ. Πλακίδα έδιωξε ο Κ. Μπαλαούρας σε κόρνερ.
Στο 72΄ έκλεψε την μπάλα ο Δ. Κράνης, αλλά το σουτ του μπλόκαρε ο Μπανίλας.
Στο 74΄ μακρυνό φάουλ του Κ. Μπαλαούρα, κακή κεφαλιά του Σεραφίγγο πολύ άουτ.
Στο 79΄ φάουλ με τον Δ. Κράνη από δεξιά, κεφαλιά του Αποστολόπουλου, μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΓΟΜ.
Στο 83΄ μακρινή μπαλιά του Πασπαλιάρη, ο Ζέρβας αφύλακτος, βιαστικό σουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 87΄ σέντρα από αριστερά του Κυριακόπουλου, κακή κεφαλιά του Γαβρίνα που είχε λάθος θέση, η μπάλα στον Καρανίκα από δεξιά νέα σέντρα, μπλόκαρε ο Μπανίλας.
Στο 90΄ έγινε η φάση του αγώνα: ο Ν. Ζέρβας δέχτηκε μπαλιά από τον Μπαλάφα στ' αριστερά κινήθηκε προς τον άξονα κι έβγαλε καταπληκτική μπαλιά προς τον Χρ. Πλακίδα. Αυτός ζύγιασε την μπάλα και με δεξί φαλτσαριστό σουτ στην κλειστή γωνία του εξερχόμενου Μπανίλα, έβαλε φωτιά στην εξέδρα, κάνοντας το 1-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, μια και ο ΓΟΜ δεν είχε χρόνο ν' αντιδράσει.
Σε γενικές γραμμές ήταν ένα δυνατό παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Η εμπειρία των παιχτών της ΑΕΜ, νίκησε τον ενθουσιασμό των παιχτών του ΓΟΜ, που λόγω της αστοχίας των Κανονιέρηδων έφτασε κοντά στη ισοπαλία.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας Δ., Μπαλάφας, Μαντέλος Χρ., Πλακίδας Μ.(70΄ Πασπαλιάρης), Αποστολόπουλος(89΄ Κράνης Ν.), Κράνης Δ.(80΄ Καρανίκας), Τσάμης, Κυριακόπουλος, Γαβρίνας, Ζέρβας Ν., Πλακίδας Χρ.
Γ. Ο. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Μπανίλας, Κωνσταντάρας(89΄ Τέγας), Καραγιάννης, Βλάχος, Μπαλαούρας Κ., Μπαλαούρας Δ., Σεραφίγγος, Καραμανόπουλος(82΄ Λινάρδος), Μιχαλόπουλος(86΄ Κοσσόβας), Κυριάκης, Βλαχογιάννης.