Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 1-2-2008

AΕΜάρες Καλημέρα! Πέφτουν ένα - ένα τα εμπόδια προς τον τίτλο για την "Κυρία". Δυό - τρία παιχνιδάκια μείνανε με κάποιο ζόρι και μετά η Ομαδάρα θα περιμένει απλά στραβοπατήματα των "μνηστήρων" για να πάρει και τη διαφορά για απ' ευθείας άνοδο. Απ' το ερχόμενο Σάββατο, μπορεί να την εξασφαλίσει κιόλας, αφού το Αντίρριο παίζει στην Μεσάριστα και το Παναιτώλιο θα κάνει εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημοτικό Στάδιο του Μεσολογγίου, όπου η ΑΕΜ τον περιμένει να τον κεράσει μελιτζανάκι σiροπιαστό.
***Δυνατό παιχνίδι έγινε στο Αιτωλικό, σ' ένα λασπωμένο γήπεδο, όπως περίπου το Βοηθητικό το δικό μας, αλλά και οι 22 παίχτες έπαιξαν ωραία μπάλα. Ο καιρός μας έκανε το χατήρι και ήταν καλός και η ατμόσφαιρα στην εξέδρα, μεταξύ των 700 περίπου φιλάθλων ήταν εξαιρετική. Η κερκίδα ήταν μοιρασμένη στα δύο και υπήρχε ενθουσιασμός και παλμός και στα δύο στρατόπεδα. Χαρτάκια, βεγγαλικά, σημαίες, κασκόλ και συνθήματα, θύμισαν άλλες εποχές. Απουσίαζαν μόνο οι αντεγκλήσεις και η βία μεταξύ των φανατικών. Πραγματικά υπέροχη ατμόσφαιρα.
***Μοναδική παραφωνία το διαιτητικό τρίο, που παραλίγο να χαλάσει το παιχνίδι. Ο έμπειρος και καλός διαιτητής κ. Β. Λιόνας, δεν ήταν σε καλή μέρα, εισπράττοντας παράπονα και από τις δύο ομάδες, ενώ και οι βοηθοί έκαναν λάθη. Φυσικά δεν υπήρχε δόλος. Και οι τρεις έχουν κάνει εξαιρετικές διαιτησίες, αλλά είπαμε δεν ήταν η μέρα τους. Το έχω ξαναπεί, ότι τ' ανθρώπινα λάθη των διαιτητών τα συγχωρούμε.

***Δύο πέναλτι ζήτησε η ΑΕΜ, από τα οποία το δεύτερο του Χρήστου Πλακίδα ήταν μαρκάρισμα από πίσω και έπρεπε να δοθεί. Το γκολ του Γαβρίνα που ακυρώθηκε, καλώς ακυρώθηκε, καθώς ο Αρχηγός είχε βάλει το χεράκι του. Προς τιμήν του το παραδέχτηκε και ο ίδιος, όταν τον ρώτησε ο Γ. Ζήκος, ενώ δέχτηκε αδιαμαρτύρητα και την κίτρινη κάρτα. Όταν λίγο αργότερα ο Γαβρίνας ζήτησε το πέναλτι, που δεν έδωσε ο κ. Λιόνας, έπρεπε να γίνουν δύο πράγματα: 'Η έπρεπε να δοθεί πέναλτι, ή να πάρει ο Γαβρίνας κίτρινη κάρτα για θέατρο και να αποβληθεί Ο κ. Λιόνας προτίμησε την μέση λύση, ούτε πέναλτι έδωσε, ούτε εσκεμμένο θεώρησε το πέσιμο, μια και ο αμυντικός κέρδισε την μπάλα.
***Απαρηγόρητος ήταν ο Χ. Πλακίδας, για τα γκολ που έχασε. Δυο φορές πάνω στη γραμμή αποκρούστηκαν οι προσπάθειές του. Ειδικά στη φάση στις καθυστερήσεις του αγώνα, ένα λεπτό πριν το γκολ του Σαμαρά, έκανε καταπληκτική προσπάθεια, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη στα δύο σουτ που επιχείρησε. Μην στενοχωριέσαι Χρηστάκη, συνέχισε το καλό παιχνίδι και στο τέλος θα είσαι πρώτος σκόρερ με πέντε γκολ διαφορά!
***Γουρλής είναι για την ΑΕΜ ο γιατρός Σπύρος Καραδήμας! Σε όσους αγώνες είναι γιατρός αγώνα, οι "Κανονιέρηδες" νικάνε. Ο νεαρός Μεσολογγίτης, είναι και ποδοσφαιριστής του συμπολίτη, αλλά αν και πολύ καλός παίχτης, ο Μαργέλης δεν τον είχε στα πλάνα του και αναγκάστηκε να απέχει από την ομάδα. Έλα στην ΑΕΜ Σπυράκο, όλοι οι καλοί χωράνε!
***Κόκκινο πανί για τους φίλους του 'Αρη έγινε ο Ν. Αποστολόπουλος. Ο βράχος στην άμυνα της ΑΕΜ, άκουσε πολλά "γαλλικά" από την κερκίδα. Αιτία όπως έμαθα από μερικούς Αρειανούς, μια χειρονομία που έκανε. Εγώ προσωπικά δεν την είδα, γιατί ήμουνα απασχολημένος στο γράψιμο και την φωτογράφιση. Αλλά αν έγινε, ήταν η πρώτη φορά που ο Νικολάκης έκανε κάτι τέτοιο, μια και σ' όλους τους εκτός έδρας αγώνες, είναι λόγω του ...όγκου του και της καλής αγωνιστικής παρουσίας του, στο στόχαστρο των αντίπαλων φιλάθλων, αλλά δεν ασχολήθηκε ποτέ με την κερκίδα.
***Αγωνιστικά τώρα, η Ομαδάρα ήταν αυτή που ξέρουμε τον τελευταίο καιρό. Ο Δ. Ζέρβας σταθερότατος στις επεμβάσεις του. Αποστολόπουλος και Χ. Μαντέλος πολύ καλοί, αν και έχασαν κανα-δυό φάσεις. Ο Τσάμης σταθερός και πολύ κινητικός, έβγαζε ωραία μπροστά την ομάδα. Ο Μάριος Πλακίδας πολύ καλός και μαχητικός σε άμυνα και κέντρο, αλλά δεν πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες όπως συνηθίζει. Ο Μπαλάφας κέρδισε πολλές μονομαχίες κι έβγαλε μπαλιές για γρήγορες αντεπιθέσεις. Ο Κυριακόπουλος εξαιρετικός σε αμυντικά και επιθετικά καθήκοντα. Ο Γαβρίνας δημιούργησε πολλές επιθετικές προσπάθειες, αλλά δεν τις τελείωσε, ενώ πρεσάριζε συνεχώς στην άμυνα του 'Αρη, αναστέλλοντας τις επιθέσεις των γηπεδούχων. Ο Νεκτ. Ζέρβας για άλλη μια φορά αλώνισε όλο το γήπεδο, έβγαλε μπαλιές ακριβείας, έκανε πολλές φορές άνω - κάτω την άμυνα του 'Αρη, ενώ καθοδηγούσε σωστά τους συμπαίκτες του. Ο Χρήστος Πλακίδας ήταν κατά τη γνώμη μου ο κορυφαίος του γηπέδου. Και τι δεν έκανε! Μάρκαρε ψηλά, έβγαινε γρήγορα στην επίθεση και δημιουργούσε πανικό στην άμυνα του 'Αρη, έβγαλε υπέροχες μπαλιές με κορυφαία αυτή στο κεφάλι του Ν. Κράνη, που απέφερε το πρώτο γκολ. 'Εκανε σουτ, ενώ πρόσφερε και θέαμα με την καταπληκτική τεχνική του κατάρτιση και καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους μας. Από ατυχία δεν έβαλε και ένα τουλάχιστον γκολ. Δ. Κράνης και Σαμαράς, άφησαν το στίγμα τους στον αγώνα με την δημιουργία και επιτυχία του εξαιρετικού δεύτερου γκολ. Ο Καρανίκας πρόσφερε όσο αγωνίστηκε.
***Ο Γ. Ζήκος κατέβασε την ομάδα χωρίς εκπλήξεις. Ξεκίνησε με 4-4-2 και πάλι, με τους Ν. Κράνη και Χρ. Πλακίδα στην επίθεση, τον Γαβρίνα δεξιά και τον Ζέρβα αριστερά. 'Οπως πάντα κατά διαστήματα, το γύριζε σε 3-5-1-1, με τον Ν. Κράνη στην κορυφή και τον Χρ. Πλακίδα λίγο πιο πίσω, ενώ τελευταίος παίχτης γινόταν ο Αποστολόπουλος και ο Τσάμης κάλυπτε το χώρο του κέντρου. Η ομάδα έπαιζε πολύ καλά από τα άκρα, με τον Κυριακόπουλο λίγο μπροστά από τον Χ. Μαντέλλο, σε ρόλο χαφ - εξτρέμ. Ο Γαβρίνας έπαιζε μπαλαντέρ, μια σέντερ φορ, μια δεξί εξτρέμ, μια δεύτερος επιθετικός, εναλλάσοντας τους ρόλους με τον Χρ. Πλακίδα και τον Ν. Κράνη. Ο Ν. Ζέρβας ήταν πανταχού παρόν και στις πρωτοβουλίες του Κυριακόπουλου, έβγαινε από δεξιά. Η καθοδήγηση από τον πάγκο ήταν άριστη και οι αλλαγές ουσιαστικές και πολύ ωφέλιμες.
***Στις φάσεις των γκολ έγινε χαμός στις κερκίδες και τον αγωνιστικό χώρο από παίχτες και οπαδούς. Ειδικά στο δεύτερο όλος ο πάγκος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο!
***Μαθήματα πολιτισμού από τους οπαδούς και των δύο ομάδων. Κανένα εμετικό σύνθημα, καμία παρεξήγηση και ανταλλαγή ύβρεων μεταξύ τους ενώ στην ανάπαυλα υπήρξαν και μεικτά πηγαδάκια! Η φιλοξενία των Αιτωλικιωτών ήταν άριστη και στο τέλος του αγώνα έγινε και πηγαδάκι με Γ. Ζήκο, Γρ. Φράγκο, Απ. Μπαλντούμα και Γ. Παγούρα. Τι είπαν δεν ξέρω(δεν μπορώ να τα κάνω όλα!), αλλά το κλίμα ήταν εγκάρδιο.
***Τον αγώνα βιντεοσκόπησε ο κ. Φάνης Μπούτης και ο γιος του Νίκος, για όσους ενδιαφέρονται.
***Δεν τα κατάφεραν οι μικροί της ΑEM, που έχασαν το πρωί του Σαββάτου στο Ενωσιακό με 3-2 από την Ακαδημία Μεσολογγίου. Έκαναν κακή εμφάνιση, ενώ ο τερματοφύλακας Ρήγας, απέκρουσε και πάλι πέναλτι. Λεπτομέρειες την Τρίτη.
***Αναδιάρθρωση των κατηγοριών Δ΄ και Γ΄ σχεδιάζει η ΕΠΟ και τα σενάρια είναι δύο: 'Η κατάργηση της Δ΄ με τη δημιουργία τεσσάρων ομίλων στη Γ΄, ή να γίνει η Δ΄ τεσσάρων ομίλων με την παραμονή μόνο των έξη πρώτων στην κατηγορία και υποβιβασμό των υπολοίπων ομάδων. Σε μερικές μέρες θα σας έχω περισσότερες λεπτομέρειες.
***Πανηγύρι με τις φωτογραφίες μας έκαναν οι εφημερίδες του Νομού. Εντάξει, είπαμε μια και ήταν το τοπικό ντέρμπι ν' αφήσουμε ελεύθερες τις φωτογραφίες, για να πάρουν όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο. 'Ομως βάλαμε κατά λάθος, εκτός από τις δικές μου και φωτογραφίες του Γ. Λύτρα της "Αθλητικής Ενημέρωσης". Εντάξει, τις πήρατε, που τις πήρατε, παλιοσκερβελέδες!!! γράψτε τουλάχιστον από που τις πήρατε!!!...Βάζουμε και σήμερα για τελευταία φορά ελεύθερες τις φωτογραφίες, μόνο τις δικές μου και την τελευταία που είναι του Αντρέα Σκύρλα. Ξέρουμε ότι θα τις πάρετε..Θέλουμε να τσεκάρουμε το φιλότιμό σας!!! Αν πάλι δεν συμμορφωθείτε, θα προβούμε σε μηνύσεις! Κλέβετε τα κείμενα, κλέβετε τις φωτογραφίες, χάρισμά σας! Γράψτε τουλάχιστον την πηγή!...
***Αυτό ήταν ΑΕΜάρες! Σας περιμένω όλους το Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο, για να πανηγυρίσουμε άλλη μια νίκη της "Κυρίας". Ελπίζω να έχει λιακάδα και να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί, με υγεία πάνω απ' όλα!!! Θα τα ξαναπούμε την επόμενη Κυριακή. Μέχρι τότε ΚΑΛΟ ΑΗ-ΣΥΜΙΟ νάχουμε και νάστε όλοι καλά!

Μιχάλης Κιτσινέλης