Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Με Καφέ και με Τσιγάρο 22-2-2009

ΑΕΜάρες Καλημέραααα! Εύκολα πέρασε από το Τρίκορφο η Ομαδάρα μας, αν και την περισσότερη ώρα οι παίχτες μας προσπαθούσαν ν' αποφύγουν τα δρεπάνια των Τρικορφιατάδων! Το χθεσινό παιχνίδι μου θύμισε εκείνο στη Μ.Χώρα με την Δάφνη. Κατά σύμπτωση και τότε το σκορ ήταν 3-0. Και τότε οι παίχτες κυνηγούσαν τα πόδια των παιχτών μας! Αλλά είπαμε, η "Κυρία" ακόμα κι έτσι, δεν παίζεται! Δεν πειράζει, αδέρφια Τρικορφίτες, να είστε καλά, η ΑΕΜάρα δεν μασάει, εσείς ντροπιάσατε το χωριό σας!
***Φανταστείτε ότι οι Γαβρολιμνιώτες υποστήριζαν την ΑΕΜ, γιατί και στον αγώνα με τον Προμηθέα δούλεψε τσεκούρι! Μάλιστα έλεγαν απερίφραστα ότι κάποιοι παίχτες έπαιζαν για άλλες ομάδες, μια και η δικιά τους είχε ήδη πέσει. Έτσι κι εγώ ο καχύποπτος, ξεχώρισα μια 4άδα τουλάχιστον παιχτών, που ενεργούσαν σαν να εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία! 'Ηταν εριστικοί σε όλο τον αγώνα, έβριζαν και ειρωνευόταν τους παίχτες μας, έριχναν κλωτσιές με μίσος και γενικά ήταν προκλητικοί. Οι παίχτες μας όμως Κύριοι! Τους "έγραφαν" κανονικά, έπαιζαν το παιχνίδι τους - όσο μπορούσαν - και καθάρισαν το παιχνίδι.
***Σας τα είχα πει για τον Χρήστο Πλακίδα, ότι το παλικάρι κινδύνευε να πάθει μεγάλη ζημιά με την απερισκεψία του και τη θέληση να παίξει στο παιχνίδι με τον Αρακυνθιακό, αλλά και να συμμετάσχει στις προπονήσεις μέσα στη βροχή και το κρύο. Τώρα είναι στο νοσοκομείο με βρογχοπνευμονία! Ελπίζω να πάνε όλα καλά με τον νεαρό και σύντομα να τον έχουμε υγιή κοντά μας. Ευτυχώς, μεσολαβεί το ρεπό με την Λυγιά και θα μπορέσει να αναρρώσει.
***Πάντως στο παιχνίδι με το Τρίκορφο, όλοι μας, πήραμε ένα καλό μάθημα! Καταλάβαμε ότι τίποτα δεν έχει ακόμα τελειώσει, ότι η συνέχεια του Πρωταθλήματος δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα και ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια η ΑΕΜάρα θα περάσει δια πυρός και σιδήρου! Η αλήθεια είναι ότι δεν φοβάμαι καθόλου, γιατί τα παιδιά είναι τσαμπουκάδες και τεχνίτες και δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Είμαι σίγουρος ότι η ΑΕΜάρα θα κάνει το απόλυτο σε βαθμούς και θ' αυξήσει τη διαφορά από τους άλλους.
***Στο χθεσινό παιχνίδι με ικανοποίησε απόλυτα η απόδοση του Διονυ-Σάκη Κράνη. Το παλικαράκι πήρε μπροστά και αποδίδει άριστα. Ακούει τον προπονητή του και βοηθάει παντού. Ανεβασμένος είναι και ο Μπαλάφας, που αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του, ενώ έχει ελαχιστοποιήσει τα λάθη του και χθες πήρε πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες, δημιουργώντας το γκολ του Μ. Πλακίδα. Πολύ καλός ο Κυριακόπουλος και επιθετικά και αμυντικά, ενώ αρίστευσε και σαν στόπερ στο μισό του δευτέρου ημιχρόνου, βοηθώντας τον βαρύ χθες Αποστολόπουλο, να πάρει ανάσες. Ο Ζέρβας ήταν για άλλη μιά φορά το βαρόμετρο της ομάδας, δεν μπόρεσε κανένας να τον κόψει, έβγαλε μπαλιές και έβαλε ένα καταπληκτικό γκολ, δείγμα της μεγάλης του κλάσης. Ο Πασπαλιάρης έδωσε το καλύτερο που μπορούσε την δεδομένη στιγμή, έλυσε τον Γόρδιο Δεσμό πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ και έφαγε τις περισσότερες κλωτσιές μαζί με τον Γαβρίνα. Ο Δήμος αδικείται με την αδυναμία του να κάνει γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργεί. Έκλεψε πολλές μπάλες και δημιούργησε φάσεις από το πουθενά. Ο Τσάμης έκανε τα περισσότερα χιλιόμετρα απ' όλους, κάλυψε όλα τα κενά στο κέντρο, μάρκαρε και δημιούργησε επιθέσεις. Ο Μάριος Πλακίδας αντικατέστησε επάξια τον αδελφό του σε θέση κρυφού σέντερ φορ, έφτιαξε φάσεις, βοήθησε πολύ στο μαρκάρισμα στο κέντρο και έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ, ενώ δημιούργησε το τρίτο. Ο Σαμαράς ήταν για άλλη μια φορά δυνατός και διεισδυτικός, ενώ βόηθησε και στο κέντρο. Ο Γκασούκας συνέχισε την καλή του απόδοση, ήταν σταθερός στις επεμβάσεις και στις τοποθετήσεις του και στο λάθος με το έμμεσο δεν τον βοήθησε η φάση. Ελπιδοφόρο το ντεμπούτο του Παραγιουδάκη, έδειξε καλά στοιχεία ο νεαρός και θα βοηθήσει. Ο Αϊδονόπουλος ήταν καλός το λίγο που έπαιξε, γυμνάζεται ανελλιπώς και θ' αποτελέσει καλό εργαλείο στην συνέχεια. Για τον Βασιλάκη τον Μαντέλο τα έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι φοβερό ταλέντο και θ' αφήσει εποχή. Είναι 16 χρονών και παίζει σαν ώριμος παίχτης.
***Ο Γ. Ζήκος προσπάθησε κυρίως να κρατήσει ψύχραιμους τους ποδοσφαιριστές του. Διόρθωσε την αναρχία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού στο πρώτο εικοσάλεπτο και τους έλεγε συνέχεια να παίζουν την μπάλα κάτω. Κάθε φορά που κάποιος παίχτης παιζόταν σκληρά, τον μετακινούσε σε άλλη θέση, πότε δεξιά και πότε αριστερά, ενώ συμβούλευε συνέχεια τους Τσάμη - Πασπαλιάρη και Πλακίδα - Γαβρίνα να παίζουν πιο κοντά. Κατέβασε την ομάδα φουλ επίθεση, αφού από δω και πέρα θέλει η ΑΕΜ να καθαρίζει τα παιχνίδια από το πρώτο ημίχρονο για να κόβει τα πόδια των αντιπάλων. Ίσως έπρεπε ν' αλλάξει τον Αποστολόπουλο που φαινόταν κουρασμένος, αλλά προτίμησε να βάλει μέσα τους νεαρούς και ν' αλλάξει αυτούς που έτρεξαν πολύ. Έκανε όμως την κίνησή του, βάζοντας τον Τσάμη λίμπερο και περνώντας τον Αποστολόπουλο πιο μπροστά.
***Οι Μεσολογγίτες φίλαθλοι ήταν πιο πολλοί από τους ντόπιους - όπως ήταν φυσικό - και τα έψαλλαν πολλές φορές στον διαιτητή κ. Λάμπρου, που ανεχόταν το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων. Αυτή τη φορά δεν ήταν πολλοί, ίσως λόγω του κατώτερου αντίπαλου. Εδώ θέλω να πω, ότι οι φίλαθλοι, τώρα πρέπει να ενισχύσουν την ομάδα, αφού από 'δω και πέρα όπου πηγαίνει θ' αντιμετωπίζει εχθρικές συμπεριφορές. Φυσικά να είναι όπως πάντα κόσμιοι και να ενισχύουν την ομάδα, ώστε οι παίχτες να μην αγωνίζονται μόνοι.
***Ο διαιτητής κ. Λάμπρου, είχε την ευκαιρία να δώσει ρεσιτάλ διαιτησίας, αλλά φάνηκε να του λείπει το θάρρος. Έπρεπε να έχει αποβάλει και τον Ασλανίδη στο 22΄ για την κλωτσιά στον Γκασούκα, που φάνηκε να είναι προ μελετημένη. Ενώ ευθύνη για την μη αποβολή του Ασλανίδη φέρει και ο βοηθός που είχε σαφή εικόνα του συμβάντος. Σωστά απέβαλε τον Πετράκη, που φέρθηκε αλήτικα κλαδεύοντας εν ψυχρώ τον Ζέρβα, εκτός φάσης. Ενώ θα μπορούσε να δείξει αρκετές ακόμα κάρτες σε εσκεμμένα σκληρά μαρκαρίσματα. Έδωσε κάρτα στον Αποστολόπουλο, επειδή μπήκε χωρίς άδεια στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ...δεν είχε βγει! Απλά είχε πάει στη γραμμή να του περιποιηθούν ένα σκίσιμο στο δάχτυλο.
***Πάμε τώρα και στον χθεσινοβραδινό χορό μας. Κατάμεστο ήταν το "Θεοξένια", πολλές και καλές οι επίσημες παρουσίες και ωραίο το κλίμα. Βραβεύτηκαν άνθρωποι του Αιτωλοακαρνάνικου ποδοσφαίρου και της ΑΕΜ, ενώ ακουστήκανε ωραία και ελπιδοφόρα λόγια από πολλούς, που ελπίζω να μην μείνουν απλά λόγια.
***Συγκινητική ήταν η ομιλία του Μάκου Καβάγια, που παρέλαβε το βραβείο πολύ συγκινημένος. Είπε ότι την δεκαετία του '70 ο Παναιτωλικός έπαιζε στην Α΄ Εθνική και η ΑΕΜ στην Β΄, ενώ σήμερα που είμαστε κι οι δυό... Επίσης ότι μπορεί και πρέπει το ποδόσφαιρο του Νομού μας να πάει πάλι εκεί που ήταν.
***Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι ομιλίες και των άλλων ομιλητών. Όμως επειδή αυτά που είπαν τα έχουμε ξανακούσει, καλό θα είναι να γίνει ένα πλάνο για το πως θεσμικοί και μη παράγοντες, θα μπορέσουν να βοηθήσουν τις διοικήσεις να πάνε το ποδόσφαιρο μπροστά και να μην μένουμε στα άδεια λόγια της γιορτής.
***Βραβεύτηκαν οι Μάκης Σακεριανός (προπονητής τερματοφυλάκων σήμερα στην ΑΕΜ) και Χ. Κατσάμπαλος, παλαίμαχοι τερματοφύλακες της ΑΕΜ, ο Μάκος Καβάγιας που έπαιξε και σε ΑΕΜ και σε Παναιτωλικό, ο Γ. Ντρέλιας που έπαιξε εκτός της ΑΕΜ και στον Εθνικό Πειραιώς και τώρα ασκεί καθήκοντα προπονητή. Ο Χ. Κατσίφας, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που πέρασαν από την ΑΕΜ. Ο Δ. Μανιάτης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΜ και προπονητής σήμερα στις Ακαδημίες της. Ο Πρόεδρος του Παναιτωλικού κ. Κωστούλας, ο οποίος προανήγγειλε συνεργασία των δύο ομάδων την επόμενη χρονιά. Ο Πρόεδρος των Φυτειών κ. Σαράκης, ενώ ειδικό βραβείο δόθηκε και στην κόρη του αείμνηστου Προέδρου της ΑΕΜ Aπόστολου Μπακοδήμου, που ανέβασε την ομάδα στη Β΄ Εθνική.
***Την παρουσίαση των βραβεύσεων έκανε ο Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΜ, πρώην Αντιδήμαρχος και Διευθυντής φυσικής αγωγής κ. Τάκης Ματζουράτος, που δεν παρέλειψε με τον δικό του μοναδικό τρόπο να κάνει και μικρές αναδρομές στο παρελθόν.
***Απεύθυναν χαιρετισμό και οι παριστάμενοι βουλευτές κ.κ. Μακρυπίδης και Μωραϊτης, ο Νομάρχης κ. Σώκος, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Αναγνωστόπουλος και όλοι οι βραβευθέντες. Ακολούθησε κλήρωση δώρων από τους παίχτες της ΑΕΜ και γερό φαγοπότι. Άντε και του χρόνου με την προοπτική της Γ΄ Εθνικής!!!
ΑΕΜάρες αυτά για σήμερα! Θα τα ξαναπούμε την μεθεπόμενη Κυριακή, γιατί την επόμενη θα κάνω κι εγώ ρεπό! Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά!
Μιχάλης Κιτσινέλης