Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 22-3-2009

ΑΕΜάρες Καλημέρααα! Τελικά είστε απίστευτοι! 50 το προηγούμενο Σάββατο με την Δάφνη, 100 στο Νεοχώρι! 'Αντε τώρα να σας ψυχολογήσω!...Τέλειωσε αδέλφια, η ΑΕΜάρα είναι και ουσιαστικά Πρωταθλήτρια! Ελάτε όλοι το Σάββατο στο Στάδιο να γλεντήσουμε και να χειροκροτήσουμε τους 'Ηρωες για την απίστευτη φετινή τους προσπάθεια. Επιτέλους τελείωσε η περιπέτεια στ' αφιλόξενα γήπεδα του Νομού μας. Εύχομαι, ποτέ μα ποτέ, να μην ξαναγυρίσουμε στο τοπικό. Ούτε αξίζει, ούτε μπορεί η ΑΕΜάρα να παίζει σ' αυτή την κατηγορία και σ' αυτά τα γήπεδα.
***'Αρεσε πολύ στα παιδιά η πολυπληθής παρουσία των φιλάθλων μας στο Νεοχώρι και μάλιστα χωρίς να γίνει οργανωμένη προσπάθεια. Σ' εμένα άρεσε που, για άλλη μια φορά, οι φίλαθλοι είδαν τον αγώνα όλοι μαζί, χωρίς έκτροπα άλλων εποχών. Αυτό δείχνει ότι το ποδόσφαιρο του Νομού μας, αρχίζει και αποκτά σωστούς φιλάθλους. Ας το καταλάβουν αυτό και ορισμένοι κομπλεξικοί παράγοντες και ας σταματήσουν να δουλεύουν στο παρασκήνιο. 'Οταν έχεις ομάδα, έχεις ομάδα. Κανένας διαιτητής και κανένας χαρτζιλικωμένος παίχτης δεν μπορεί να σε σταματήσει.
***'Εκανα το προηγούμενο σχόλιο, γιατί και τούτη τη βδομάδα βγήκε πάλι η δυσοσμία βόθρου, ορισμένων ψευτοπαραγόντων, που διέδιδαν βρομιές για στημένα παιχνίδια της ΑΕΜ. Η ΑΕΜ είναι Κυρία και θα είναι πάντα. Η Διοίκησή της δούλεψε και έχτισε ομάδα δύο επίπεδα, πάνω από το τοπικό πρωτάθλημα. Ούτε χρειάστηκε, ούτε θέλησε την εύνοια κανενός. Εξάλλου, αγράμματα λαμόγια, πείτε σε ποιο παιχνίδι έπαιξε η ΑΕΜ με ομάδα που δεν χρειαζόταν βαθμούς; Πείτε σε ποιό εκτός έδρας παιχνίδι η ΑΕΜ δεν έφαγε το ξύλο της αρκούδας. Αντίθετα, μπορώ να σας παραθέσω, πολλά παιχνίδια που οι αντίπαλοί της έπαιζαν με ομάδες αδιάφορες και έπαιρναν βαθμούς χωρίς κόπο! Αυτός είναι ο λόγος που η διαφορά στη βαθμολογία από τον δεύτερο, δεν είναι παρά μόνο δέκα βαθμούς, ενώ θα έπρεπε να είναι είκοσι!
***Αλλά δεν περιμένω να πήρατε το μάθημα, γιατί είστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως...Φυσικά έχω πληροφορηθεί πολλές λαμογιές από διάφορες ομάδες φέτος, αλλά δυστυχώς δεν έχω απτά στοιχεία για να τις γράψω. Βλέπετε, το παρασκήνιο έχει βαριά κουρτίνα και δεν φαίνεται κάτι καθαρά. Υπάρχει και η Ομερτά, που κάνει ορισμένα παιδιά να φοβούνται να μιλήσουν. 'Αλλοι έχουν ψητοπωλείο, άλλοι άλλα μαγαζιά και δεν μπορούν να μιλήσουν. 'Ομως, γνωρίζω πολλά. Και η Διοίκηση της ΑΕΜ γνωρίζει. Αυτό θέλουμε να ξέρετε: γνωρίζουμε! 'Ετσι για να ντρέπεστε όταν μας βλέπετε. Αν έχετε φιλότιμο.
***Φωτιά πήγε να βάλει στην ομάδα του το παλικάρι που αποβλήθηκε. Δεν φτάνει που έδειξε άγνοια του τι έκανε όταν πήρε την κίτρινη. Δεν έφτανε, που την έκανε κόκκινη. Παραλίγο να πνίξει και τον διαιτητή! 'Ισως πρέπει να του εξηγήσει κάποιος τι ζημιά έκανε στην ομάδα του και τον εαυτό του(άκουσα ότι θα φάει 17 αγωνιστικές!!), αλλά και τι νίλα θα πάθαινε ο 'Ομηρος αν δεν συνεχιζόταν το παιχνίδι. 'Ισως να του εξήγησαν ήδη, γιατί επί μισή ώρα αυτός και ο πατέρας του, παλιός διαιτητής, είχαν ψιλοκουβεντούλα με τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Αιτ/νίας κ. Καλαμπόκη, όταν ξανάρχισε ο αγώνας.
***Κι εδώ η ΑΕΜ έδειξε το μεγαλείο της! Ο διαιτητής Διώτης 15 λεπτά μετά την διακοπή του παιχνιδιού, έστειλε τους παίχτες των δύο ομάδων ν' αλλάξουν, δηλώνοντας ότι διακόπτει το παιχνίδι οριστικά. Αν ήθελε η Διοίκηση της ΑΕΜ, έπαιρνε την ομάδα και έφευγε, χωρίς να την κατηγορήσει κανένας. Θα κέρδιζε τον αγώνα με 3-0 και από τον Όμηρο θα αφαιρούνταν και τρεις βαθμοί, ενώ υπήρχε και πρόστιμο.(Τα λέω καλά Καλ;)Αλλά δεν το έκανε. Προτίμησε να ρισκάρει ένα ψαρωμένο και προκατειλημμένο διαιτητή, παρά να χαντακώσει τη Νιοχωρίτικη ομάδα. 'Αντε, για να μαθαίνουν κάποιοι τι θα πει ΑΕΜ.
***Όταν δόθηκε εντολή να ξαναρχίσει ο αγώνας, οι παίχτες είχαν κάνει ντους, είχαν βάλει τα πράγματά τους στα σακίδια και είχαν βγει από τ' αποδυτήρια! Οι μισοί φίλαθλοι είχαν αποχωρήσει και μαζί τους και το συνεργείο που βιντεοσκοπούσε τον αγώνα!(Α, βρε Φάνη τι σου κάνανε!!!). Φυσικά οι στολές είχαν τσουβαλιαστεί και δεν μπορούσαν να παίξουν με τις ίδιες. Γι' αυτό στη συνέχεια του αγώνα, η ΑΕΜ φόρεσε λευκά και ο 'Ομηρος πράσινα.
***Πολύ κακή εντύπωση μου έκανε ο προπονητής του Ομήρου, που εκτός του ότι συμμετείχε στα επεισόδια, αντί να τα σταματήσει, όταν αποβλήθηκε συνέχισε πίσω από τα σύρματα να βρίζει τον διαιτητή με κάθε είδους ακατανόμαστη φράση. Αυτό ξεσήκωνε και τους νεαρούς στον πάγκο, αλλά και την κερκίδα, που κι αυτοί συνεχώς διαμαρτυρόταν, πολλές φορές χωρίς λόγο, ακούγοντας τον ...δάσκαλο! Τι να πεις...
***Ευτυχώς οι φίλαθλοι του Ομήρου, δεν συμμετείχαν στα επεισόδια και έξω από μερικά ...γαλλικά, δεν δημιούργησαν βίαια περιστατικά. Εκτός από έναν ...νευρικό, που αφού στόλισε τον Αποστολόπουλο με κάθε είδους προσβλητικό ...παρατσούκλι, όταν άκουσε τον ευτραφή αμυντικό μας να ζητάει πιο πολλά γκολ, άρχισε να ωρύεται και να του στολίζει την ...οικογένεια. Μάλιστα στο τέλος του αγώνα, έφτασε μέχρι τ' αποδυτήρια, ζητώντας ...τσαμπουκά! Άντε βρε Νικολάκη, χάσε τα περιτά κιλά! Σε βλέπουν έτσι βαρύ και νομίζουν ότι είσαι ...μαρούλι! Έτσι όταν βλέπουν ότι είσαι βράχος τους κακοφαίνεται και στα χώνουν! Ξέρω δεν μασάς, αλλά γίνε στυλάκι, να μην σε βλέπουν σαν σημαδούρα!!!!(Εκτός αν σ' αρέσει!!...)
***Σας τα είχα πει για τον Μάριο Πλακίδα, είναι ίδιος με τον Χρήστο στο στυλ παιχνιδιού. Δίδυμοι είναι εξάλλου! 'Ασχετα αν ο Ζήκος τον χρησιμοποιεί στο κέντρο. Με τόσους καλούς επιθετικούς που έχουμε ποιος να πρωτοπαίξει στην επίθεση. Τρία γκολάκια έβαλε και έφτασε τον αδελφό του στα 11. Είναι να μην λυσάξει ο Χρήστος;!
***Πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι που σκοράρει ο Σάκης Κράνης! Κρίμα που τελειώνει το πρωτάθλημα, αλλιώς θα έβγαινε πρώτος σκόρερ. 'Αργησε να βρει τα πατήματά του. Σάκη κράτα τη φόρα σου για του χρόνου!
***Πολλούς τραυματίες μας άφησε το σκληρό παιχνίδι των Νιοχωριτών. Το πόδι του Πασπαλιάρη ...τούμπανο λίγο κάτω από το γόνατο, γι' αυτό αντικαταστάθηκε και το έβαλε στον πάγο. Ο Γαβρίνας είχε πρόβλημα στον αστράγαλο και ζήτησε αντικατάσταση. Γι' αυτό στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιζε αμυντικός! Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε στο τέλος να βάλει ένα γκολ για Όσκαρ! Ο Ζέρβας επίσης έφαγε σκαριά και δεν ξέρω αν σήμερα είναι καλά. Δια πυρός και σιδήρου πέρασε η Κυρία από το Νιοχώρι...
***'Αντε να σας αφήσω τώρα. Το ερχόμενο Σάββατο, παίζουμε τον τελευταίο αγώνα στο γήπεδό μας και επιβάλλεται να είστε όλοι εκεί! Για να ευχαριστήσουμε τα παιδιά και τον προπονητή για την ηρωική τους προσπάθεια και για να χειροκροτήσουμε και την διοίκηση, που έκανε εξαιρετική προσπάθεια και ανέβασε την ομάδα. Μην απουσιάσει κανείς! Θα πάρω απουσίες! Καλή σας εβδομάδα!
Μιχάλης Κιτσινέλης