Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 29-3-2009

Καλημέρα ΑΕΜάρες ...Πρωταθλητές! 'Οπως ήλπιζα, περίμενα και πίστευα, η Ομαδάρα μας, έκλεισε χθες τη μικρή παρένθεση στην ένδοξη Ιστορία της, πέρασε σαν σίφουνας από το τοπικό και από τον Σεπτέμβριο, επιστρέφει στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Φυσικά, όχι όπως πέρυσι να παλεύει για την σωτηρία, αλλά για να βάλει πλώρη για την Γ΄ Εθνική.
***Μην σας φανεί υπερβολικό αυτό που λέω. Η Διοίκηση είναι αποφασισμένη, Ομάδα υπάρχει, οι παίχτες το πιστεύουν, οι φίλαθλοι το θέλουν, χορηγοί είναι προ των Πυλών. 'Ολοι μαζί, σαν μια δυνατή και ενωμένη οικογένεια, αρκεί να το πιστέψουμε και το 2010 θα είμαστε στη Γ΄!!!
***Κάθομαι και σκέπτομαι, τώρα που πέρασε η μπόρα, πόσο όμορφο ήταν το φετινό ταξίδι. Πόσες ευτυχισμένες στιγμές περάσαμε, όλοι εμείς που είχαμε την τύχη, να παρακολουθήσουμε από κοντά όλη αυτή την υπέροχη πορεία της Πρωταθλήτριας. Τι απίστευτες στιγμές παληκαριάς, δύναμης και ψυχικής αντοχής επέδειξαν όλοι όσοι ασχολήθηκαν φέτος με την ομάδα! Πρώτα απ' όλους οι παίχτες. Τέτοιο κλίμα σε ομάδα, αμφιβάλλω αν υπάρχει, ακόμα και σε άριστα ποδοσφαιρικά σωματεία. 'Επειτα, η Διοίκηση που αν και σχετικά άπειρη, έχοντας πολύ δύσκολο έργο ν' επιτελέσει, τα πήγε περίφημα. Μετά ο προπονητής, που με τη θηλιά στο λαιμό, κατόρθωσε να φτιάξει ένα απίστευτο σύνολο, που όπου πήγαινε το προσκυνούσαν. Τέλος αυτοί οι λίγοι πιστοί φίλαθλοι, που ακολούθησαν την ομάδα και στις πιο αφιλόξενες έδρες και την στήριξε.
***Σ' όλους αυτούς τους ανθρώπους, η πόλη του Μεσολογγίου, οφείλει ένα μεγάλο Ευχαριστώ, γιατί έστω και μέσω του ποδοσφαίρου, απέσπασε ένα μεγάλο μέρος σεβασμού απ' όλους στο Νομό μας, που ανάλογο δεν έχει να επιδείξει κανείς τις τελευταίες δεκαετίες. Σε κάθε έδρα που πηγαίναμε, κερδίζαμε τον θαυμασμό και το σεβασμό των αντιπάλων, ακόμα και των πολύ εχθρικά διακείμενων.
***Πιστεύω ότι αυτούς πρέπει να τιμήσει η Δημοτική Αρχή και όχι όλους αυτούς τους χαραμοφάηδες, που θα καταβροχθίσουν τις τσιπούρες μας των Βαΐων. Αυτούς τους αγωνιστές, που υπερασπίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις Μεσολογγίτικες αξίες. Βάζοντας πάνω από την υγεία και την σωματική τους ακεραιότητα την επιτυχία της Μεσολογγίτικης ομάδας και δείχνοντας δύναμη, γενναιότητα, αυτοθυσία και απίστευτα ψυχικά αποθέματα.
***Παρόλο που πιστεύω, ότι όλοι οι Μεσολογγίτες και όχι μόνο, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πορεία αυτής της ομάδας, με λύπησε ιδιαίτερα χθες η άδεια κερκίδα . Αν δεν παρίστανται οι φίλαθλοι σε αγώνα που σφραγίζει τον Τίτλο, πως μπορεί η Διοίκηση να πιστέψει ότι αυτοί οι φίλαθλοι θα της συμπαρασταθούν του χρόνου. Με τι ψυχή θα βάλλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να διεκδικήσει η ΑΕΜάρα άλλη μια άνοδο;...'Αμα προτιμάτε την τηλεόραση και όχι το υπερθέαμα της φετινής ομαδάρας, τότε να σταματήσετε να ζητάτε επιτυχίες από την ομάδα και να πάψετε να έχετε απαιτήσεις από παίχτες, διοίκηση και προπονητή.
***Τα λέω αυτά, γιατί κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, ήταν πολλοί αυτοί οι οποίοι έκαναν τους απαιτητικούς και απαξίωναν την προσπάθεια της ομάδας. Δεν ήταν λίγοι αυτοί, που έλεγαν ότι έχουν ...χρόνια να πάνε στο γήπεδο και ...περηφανεύονταν γι' αυτό! Γνώμη όμως είχαν! Συμβουλές έδιναν!... Απαιτήσεις προέβαλαν!...
***Ευτυχώς τα παιδιά τους αγνόησαν! 'Επαιξαν την ωραιότερη μπάλα που έχει παίξει ποτέ ομάδα της ΑΕΜ. Δημιούργησαν υπέροχο θέαμα, για το οποίο το 5ευρο του εισιτηρίου, ήταν ευτελές ποσό για να τους ανταμείψει. 'Οταν κάποιοι κάνουν πολύωρα ταξίδια, πληρώνοντας πολλά χρήματα, για να παρακολουθήσουν αγώνες ομάδων άλλων πόλεων, που οι παίχτες τους παίρνουν εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν μπορούν ν' αλλάξουν μπαλιά στα δύο μέτρα, τότε είναι μεγάλα κορόιδα!
***Μπροστά σε 400-450 άτομα έγινε ο χθεσινός αγώνας!...Παρόλ' αυτά και παρόλο που η ομάδα κέρδιζε στο ημίχρονο 3-0, τα παιδιά όχι μόνο δεν σταμάτησαν ν' αγωνίζονται και να τρέχουν, αλλά προσπάθησαν με φοβερές εμπνεύσεις, να προσφέρουν στιγμές ενθουσιασμού στην κερκίδα! Δεν ήταν λίγες οι φορές, που με τους συνδυασμούς που δημιουργούσαν, αποσπούσαν επιφωνήματα από τους φιλάθλους και αβίαστο χειροκρότημα. Ειδικά η αριστερή πτέρυγα έβγαζε μάτια! Νεκτάριος Ζέρβας, Σάκης Κράνης και Γιώργος Κυριακόπουλος, πολλές φορές εξαφάνιζαν, με τη βοήθεια του πανταχού παρόντα χθες Δήμου Γαβρίνα, την μπάλα. Πέντε γκολ, δύο δοκάρια, ένα τσουβάλι χαμένες ευκαιρίες και απίστευτοι συνδυασμοί ήταν η χθεσινή συγκομιδή.
***Μετά τη λήξη και την γνωστή "OLA", ακολούθησε τρελό πανηγύρι στ' αποδυτήρια, με τους παίχτες να φωνάζουν συνθήματα και την σαμπάνια να ρέει ποτάμι. Φυσικά, άναψαν και τα καθιερωμένα πούρα των Πρωταθλητών! Ενώ το πανηγύρι μεταφέρθηκε και έξω από τα αποδυτήρια με τη συμμετοχή των φιλάθλων, που έσπευσαν να πάρουν μέρος στο γλέντι.
***Εν τω μεταξύ, ο Γιώργος Ζήκος είχε μείνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έδινε τηλεφωνική συνέντευξη. Μόλις τον είδαν οι παίχτες έτρεξαν προς το μέρος του και αφού τον κατάβρεξαν με σαμπάνιες, άρχισαν να τον πετούν στον αέρα. Λίγο πριν έκαναν το ίδιο μέσα στα αποδυτήρια με τον Γ. Μέρη και τον Πρόεδρο Γιώργο Παγούρα, φωνάζοντας "είναι τρελός, είναι τρελός ο Πρόεδρος"!
***Το επόμενο ραντεβού, των παιχτών με τη Διοίκηση, είναι σήμερα το μεσημέρι, με πολύ φαΐ και κρασί, σε γνωστό μαγαζί της πόλης μας. Φυσικά θ' ακολουθήσει γλέντι!
***Το τελευταίο παιχνίδι στα Καλύβια το ερχόμενο Σάββατο, θα κλείσει και τυπικά τον φετινό μαραθώνιο, για ν' ακολουθήσει ο αγώνας που προσπαθεί να κλείσει η διοίκηση της ΑΕΜ, για την απονομή του Κυπέλλου του Πρωταθλήματος. Πιθανότατα την Κυριακή των Βαΐων Ελπίζω, ότι τουλάχιστον σ' αυτό το παιχνίδι να είστε ΟΛΟΙ εκεί. Επιβάλλεται!
***Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, που με τα καλά σας λόγια και την κριτική σας, μας βοηθήσατε να κρατήσουμε ζωντανό το AEMnews, βάζοντας με τη σειρά μας ένα μικρό λιθαράκι στη φετινή πανδαισία της ΑΕΜ, αλλά και την αναγέννηση του αθλητικού ρεπορτάζ στον Νομό μας. Προσωπικά δεν ξέρω αν θα είμαι στο τιμ τη νέα χρονιά, γι' αυτό θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον συνεργάτη μου Πάνο για την αρμονική συνεργασία και να ευχηθώ, το blog μας, ως site πια(είναι ήδη έτοιμο να ξεκινήσει!!!), να έχει την ίδια επιτυχία και ακόμη μεγαλύτερη! Καλή βδομάδα σε όλους!!!
Μιχάλης Κιτσινέλης