Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Σαρώνει παντού: 5-1 στο Νεοχώρι τον 'Ομηρο!

Παίζοντας για την Ιστορία της και την Τιμή της, η Κυρία δεν χαρίστηκε ούτε στον 'Ομηρο, που καιγόταν για βαθμούς, νικώντας τον με 5-1, σ' ένα επεισοδιακό παιχνίδι από πλευράς γηπεδούχων, που παραλίγο οι παίχτες του Ομήρου να το τινάξουν στο αέρα. Συγκεκριμένα, στο 31΄ κι ενώ το σκορ ήταν 1-1, ο νεαρός Ξ. Κάκκος, έκανε ένα σκληρό φάουλ στην περιοχή της σέντρας και πλάγια και δέχτηκε κίτρινη κάρτα. Ο νεαρός παίχτης διαμαρτηρήθηκε έντονα στον διαιτητή και ο κ. Διώτης του έδειξε κόκκινη. Τότε ο νεαρός τον έπιασε από τον λαιμό και απειλούσε να τον πνίξει, ενώ ακολούθησε συμπλοκή με τη συμμετοχή κι άλλων παιχτών, του προπονητή του Ομήρου και του πάγκου, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να καλέσει τους επόπτες κοντά του και ν' αποχωρήσει από το γήπεδο διακόπτοντας το παιχνίδι. Μετά από διακοπή 40 λεπτών και με τη μεσολάβηση και της διοίκησης της ΑΕΜ, ο κ. Διώτης αποφάσισε να συνεχίσει το παιχνίδι, με τον 'Ομηρο με 10 παίχτες και τον προπονητή του εκτός γηπέδου. 'Ετσι η ΑΕΜ, που ούτως κι άλλως ήταν ανώτερη σαν ομάδα, φιλοδώρησε με πέντε γκολ τη Νεοχωρίτικη ομάδα, πατώντας και με τα δύο πόδια στο βάρθρο της Πρωταθλήτριας.
Κι όμως το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Ο κόσμος στην κερκίδα πολύς, οι παίχτες είχαν διάθεση για καλό παιχνίδι, παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, ο αγώνας ήταν πολύ καλός μέχρι το 31΄ που διακόπηκε.
Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Δ. Κράνης επιχείρησε δυνατό σουτ, που κόντραρε στον Μπούσγο για να μπλοκάρει εύκολα ο Κούστας.
Εκμεταλλευόμενη τον αγωνιστικό χώρο οι παίχτες του 'Ομήρου ανέλαβαν την πρωτοβουλία δημιουργώντας φάσεις μπροστά στην εστία του Γκασούκα.
Στο 3΄ ο Τσιφοπανόπουλος έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Γκασούκας μπλόκαρε, πάνω από το κεφάλι του Ξ. Κάκου.
Στο 9΄ νέο γέμισμα από μακριά του Διονάτου, ο Γκασούκας με γροθιά έδιωξε σε πλάγιο άουτ.
Στο 13΄ φάουλ για την ΑΕΜ με τον Δ. Κράνη από δεξιά, πρόλαβε ο Κούσουλας και έδιωξε προ του Πασπαλιάρη.
Στο 15΄ κόρνερ ηια τον 'Ομηρο με τον Διονάτο, ο Κούσουλας το σουτ, κόντρα στον Τσάμη και κόρνερ.
Στο 17΄ ο Τσιφοπανόπουλος έσπασε το τεχνικό οφσάϊντ, βγήκε μόνος από δεξιά, αλλά το σουτ που επιχείρησε, έδιωξε εντυπωσιακά ο Γκασούκας.
Στο 18΄ Σουτ του Τσάμη από τον άξονα, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κούστα που δεν ανησύχησε.
Στο 19΄ ο Διονάτος εκτέλεσε ψηλοκρεμαστά μακρινό φάουλ. Μέσα σ' ένα όμιλο παιχτών ο Ξ. Κάκκος τσίμπησε την μπάλα με κεφαλιά και ο Πασπαλιάρης την βρήκε με το γόνατο, στέλνοντάς την στα δίχτυα του Γκασούκα.
Αυτό το αυτογκόλ, πείσμωσε του παίχτες της ΑΕΜ, που ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και για ένα δεκάλεπτο έκλεισαν τον 'Ομηρο στα καρέ του.
Στο 20΄ φάση διαρκείας με σέντρες από τα πλάγια, πρώτα από δεξιά με τον Ζέρβα και μετά από αριστερά από τον Κράνη και κόρνερ. Εκτελεί ο Ζέρβας και ο Διονάτος πάλι κόρνερ. Ξανά ο Ζέρβας εκτελεστής, κοντινό σουτ του Γαβρίνα, κόντρα και στην αγκαλιά του Κούστα.
Στο 24΄ νέο κόρνερ για την ΑΕΜ, ο Δ. Κράνης εκτελεί, διώχνει με κεφαλιά ο Μπούσγος, ξανά στον Δ. Κράνη η μπάλα, δυνατό σουτ, άουτ.
Στο 26΄ ο Γαβρίνας με μπαλιά τρύπα, έβγαλε αριστερά στον Μ. Πλακίδα, αυτός αντί να σουτάρει, έβγαλε στον Δ. Κράνη το σουτ του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κούστας, νέο σουτ του Τσάμη μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κούστα.
Στο 29΄ επέλαση του Δ. Κράνη από αριστερά, ψηλοκρεμαστή σέντρα στην περιοχή, εκτός θέσης ο Κούστας και ο Μ. Πλακίδας με κοντινό πλασέ, έκανε το 1-1.
Ακολούθησαν τα επεισόδια που προανέφερα και με την επανέναρξη η ΑΕΜ έχοντας και την αριθμητική υπεροπλία, ανέλαβε πλήρως την πρωτοβουλία, δημιουργώντας πολλές φάσει για γκολ.
Στο 34΄ ο Αποστολόπουλος έπιασε ασθενές σουτ, που μπλόκαρε ο Κούστας.
Στο 35΄ ο Ζέρβας επέλαση από αριστερά, σέντρα παράλληλη, δεν πρόλαβε το σουτ ο Δ. Κράνης.
Στο 36΄ ο Γαβρίνας κέρδισε την κόντρα από τον Χ. Κάκκο, αλλά ενώ έβγαινε τετ - α - τετ, ανακόπησε με την αιτιολογία ότι χρησιμοποίησε το χέρι του...
Στο 38΄ ατομική προσπάθεια του Μ. Πλακίδα από αριστερά, μπαλιά στον Ζέρβα που σούταρε, απέκρουσε ο Κούστας, κέρδισε την μπάλα ο Μ. Πλακίδας και με πλασέ έκανε το 1-2.
Στο 40΄ καταπληκτική προσπάθεια του Γαβρίνα, που πέρασε τρεις παίχτες, έβγαλε αριστερά στο Δ. Κράνη, που με δυνατό γωνιακό σουτ έκανε το 1-3.
Ενα μακρινό φάουλ του Διονάτου, που καθάρισε ο Αποστολόπουλος ήταν η μόνη αξιόλογη φάση μέχρι την λήξη του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ένα μακρινό φάουλ του Ξάνθη, κεφαλιά προς τα πίσω του Καρατζογιάννη, εύκολα μπλόκαρε ο Γκασούκας.
Στο 50΄ ο Ζέρβας άλλαξε την μπάλα με τον Κυριακόπουλο από αριστερά, αυτός έκανε σέντρα σουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του 'Ομήρου.
Στο 52΄ φάουλ από κοντινή απόσταση στον άξονα με τον Διονάτο, η μπάλα στην αγκαλιά του Γκασούκα.
Στο 54΄ οι παίχτες της ΑΕΜ άλλαξαν πολλές φορές την μπάλα, το τελικό σουτ του Δ. Κράνη, μόλις άουτ.
Στο 55΄ νέα οργανωμένη επίθεση των Κανονιέρηδων, ο Ζέρβας στον Γαβρίνα, αυτός με τακουνάκι πάλι στον Ζέρβα, το σουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κούστα.
Στο 58΄ ο Κυριακόπουλος πέρασε από αριστερά δύο παίχτες, έκανε την παράλληλη σέντρα, αλλά ο Κούστας κόντραρε εξ επαφής το σουτ του Μ. Πλακίδα και κόρνερ.
Στο 64΄ ο Τσάμης έβγαλε κοφτή μπαλιά στον Μ. Πλακίδα, αλλά και πάλι ο Κούστας έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε.
Στο 65΄ ο Γαβρίνας την μπαλιά από αριστερά, ο Ζέρβας άφησε την μπάλα με προσποίηση να περάσει και ο Μ. Πλακίδας, αφού στοπάρησε την μπάλα, την έστειλε με δυνατό σουτ στα δίχτυα του Κούστα, πετυχαίνοντας το 1-4 και κάνοντας χατ τρικ.
Στο 68΄ γρήγορη αντεπίθεση του Ομήρου, με τον Καραντζογιάννη να βγάζει στον κενό χώρο στον Κούσουλα, που δεν πρόλαβε την προβολή, για να καταλήξει η μπάλα άουτ.
Στο 71΄ φάση διαρκείας έξω από την περιοχή του Ομήρου, ο Γαβρίνας επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Κούστας έπεσε και μπλόκαρε.
Στο 75΄ φάουλ του Ζέρβα από αριστερά, πέρασε από πολλούς παίχτες η μπάλα, ο Γαβρίνας αιφνιδιάστηκε κι έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 76΄ ο Χ. Πλακίδας έκανε ωραία προσπάθεια, γύρισμα στον Τσάμη, δυνατό σουτ στην κίνηση στην πλάτη του Ξάνθη και κόρνερ.
Στο 80΄ φάουλ του Κ. Κούστα από μέση απόσταση, έδιωξε ψηλά ο Γκασούκας.
Στο 87΄ κι ενώ το παιχνίδι είχε ατονίσει, ο Γαβρίνας, πήρε την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο, πέρασε τέσσερις παίχτες του Ομήρου και με ψύχραιμο πλάσε, έκανε το 1-5, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα.
Συμπερασματικά ήταν ένα καλό παιχνίδι μέχρι την διακοπή της αποβολής και των επεισοδίων. Ο 'Ομηρος στεκόταν καλά και παίζοντας δυνατά κοντράριζε στα ίσια την ΑΕΜ. Μετά την ισοφάριση, οι παίχτες του έδειξαν να εκνευρίζονται, για να καταρρεύσουν με την επανέναρξη, κάνοντας αντιαθλητικό παιχνίδι και οπισθοχωρώντας. Στο τέλος θα μπορούσαν να δεχτούν περισσότερα τέρματα. Η ΑΕΜ, ξύπνησε μετά το 1-0 και κλείδωσε το παιχνίδι στο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κανονιέρηδες προσπάθησαν να προσφέρουν θέαμα, χάνοντας πολλά γκολ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ: Κούστας Λ., Ξάνθης, Παραμπάτης, Κάκκος Χ., Μπούσγος, Διονάτος, Κούσουλας Σ., Παπανικολάου(65΄ Μαρκαντωνάτος), Σμπόρας(46΄ Καρατζογιάννης), Κάκκος Ξ., Τσιφοπανόπουλος(54΄ Κούστας Κ.).
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Γκασούκας, Μπαλάφας(46΄ Πλακίδας Χ., 85΄ Μαντέλος Β.), Πασπαλιάρης(66΄ Καρανίκας), Μαντέλος Χ., Αποστολόπουλος, Κράνης Δ., Τσάμης, Κυριακόπουλος, Γαβρίνας, Ζέρβας, Πλακίδας Μ.