Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

'Αξια Πρωταθλήτρια, 5-0 τον Προμηθέα

Κλείνοντας την παρένθεση του Τοπικού πρωταθλήματος η ΑΕΜ, σάρωσε με 5-0 τον Προμηθέα Γαυρολίμνης και κέρδισε τυπικά και ουσιαστικά τον Τίτλο της Πρωταθλήτριας Α΄ ΕΠΣΝΑ και την άνοδο στη Δ΄ Εθνική.
Το παιχνίδι έγινε σε κλίμα εορταστικό, είχε σωρεία φάσεων, ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους στην κερκίδα, ήταν ήσυχο, με ελάχιστα φάουλ και πολύ καλό ποδόσφαιρο απο την Μεσολογγίτικη ομάδα, που απειλήθηκε ελάχιστες φορές.
Με την σέντρα ο Γαβρίνας έκανε το μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 4΄ φάουλ για τον Προμηθέα με τον Τσοπανά, ψηλά άουτ.
Στο 5΄ ο Ζέρβας έβγαλε στον κενό χώρο τον Γαβρίνα, αυτός μπήκε δυνατά στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Α. Μπίμπα. Το καταφανέστατο πέναλτι εκτέλεσε ο Ζέρβας άουτ.
Στο 7΄ ο Ζέρβας βρήκε από αριστερά τον Κυριακόπουλο, αυτός με μία την σέντρα, ο Χρ. Πλακίδας το σουτ, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 10΄ ο Χρ. Πλακίδας πήρε μπαλιά στην πλάτη των αμυντικών, αλλά το πλασέ του πέρασε, μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χασαπογιάννη.
Στο 14΄ κόρνερ με τον Ζέρβα από αριστερά, συνδιασμός με τον Κυριακόπουλο, Ζέρβας την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, κεφαλιά του Χρ. Μαντέλου, εκπληκτικό σουτ του Δ. Κράνη στο οριζόντιο δοκάρι, δεν μπόρεσε ο Χρ. Πλακίδας το ανάποδο σουτ, χάθηκε η ευκαιρία.
Στο 19΄ σέντρα Κυριακόπουλου από αριστερά, πετάχτηκε ο Χρ. Πλακίδας, αλλά πρόλαβε ο Α. Μπίμπας και έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 21΄ ο κ. Κατσαούνης έδωσε ένα ανάποδο φάουλ έξω από την περιοχή της ΑΕΜ, αλλά ο Χονδροκώστας που το εκτέλεσε, έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Γκασούκα.
Στο 23΄ ο Δ. Κράνης έβγαλε στον κενό χώρο τον Γαβρίνα από αριστερά, αυτός έκοψε την μπάλα δεξιά, αλλά το δυνατό σουτ απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χασαπογιάννης.
Στο 24΄ μεγάλη ευκαιρία με τον Χρ. Πλακίδα, να κλέβει την μπάλα από τον τερματοφύλακα του Προμηθέα μέσα στην περιοχή, πρώτο σουτ απόκρουση του Χασαπογιάννη, δεύτερο σουτ απέκρουσαν οι αμυντικοί.
Στο 26΄ εντυπωσιακή προσπάθεια του Δ. Κράνη από δεξιά, πάσα στον Χρ. Πλακίδα, το σουτ απέκρουσε και πάλι ο Χασαπογιάννης, αλλάη μπάλα πήγε στον Γαβρίνα, που με ψύχραιμο συρτό πλασέ έκανε το 1-0.
Στο 29΄ κόρνερ με τον Ζέρβα από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι ο Χρ. Μαντέλος, έκανε ασθενή κεφαλιά στα χέρια του Χασαπογιάννη.
Στο 30΄ επέλαση του Γαβρίνα από τον άξονα, ανατροπή από Χασαπογιάννη και Χονδροκώστα, νέο πέναλτι. Ξανά ο Ζέρβας την εκτέλεση, απέκρουσε ο Χασαπογιάννης, αλλά η μπάλα πάλι στο Ζέρβα, που έκανε το 2-0.
Στο 32΄ ο Κυριακόπουλος την σέντρα ακριβείας, ο Μ. Πλακίδας την κεφαλιά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Προμηθέα.
Στο 33΄ ο Γαβρίνας μπήκε από αριστερά, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Α. Μπίμπα, πλασέ του Χρ. Πλακίδα εκπληκτική απόκρουση του Χασαπογιάννη και κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζέρβας, στο δεύτερο δοκάρι ο Χρ. Μαντέλος κεφαλιά, άουτ.
Στο 35΄ ο Τσάμης από αριστερά την σέντρα, κεφαλιά του Χρ. Πλακίδα, μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 38΄ μακρινό σουτ του Τσοπανά, πολύ άουτ.
Στο 41΄ μακρινό φάουλ του Χονδροκώστα, στο δεύτερο δοκάρι κεφαλιά γύρισμα του Λάμπου, κακή δεύτερη κεφαλιά του Αδραχτά, ψηλά η μπάλα, έδιωξε ο Αποστολόπουλος.
Στο 46΄ ο Χρ. Πλακίδας πέρασε με άνεση τον Δαδάνη και τον Α. Μπίμπα, απέναντι στον Χασαπογιάννη έκανε το συρτό πλασε και έγραψε το 3-0.

Το β΄ ημίχρονο, άρχισε με δύο μακρινές σέντρες - σουτ των Ζέλιου και Αλπάνη, που έδιωξε με γροθιές ο Γκασούκας.
Στο 48΄ οΖέρβας το κόρνερ, ξανά άστοχη κεφαλιά του Χρ. Μαντέλου, που έκανε και φάουλ.
Στο 52΄ ο Αλμπάνης έβγαλε ωραία μπαλιά στον Λάμπο, αυτός έκανε τεχνικό σουτ, δίπλα από το δεξί "Γ"του Γκασούκα.
Στο 56΄ εξαιρετική συνεργασία Γαβρίνα Ζέρβα, σέντρα στο πρώτο δοκάρι, αμέσως το σουτ, ο πολύ άτυχος χθες Χρ. Πλακίδας, ελάχιστα εκατοστά από το δοκάρι η μπάλα.
Στο 57΄ σέντρα Ζέρβα από αριστερά, κεφαλιά του Γαβρίνα στην πλάτη του Χονδροκώστα και κόρνερ.
Στο 60΄ φοβερή προσπάθεια του Κυριακόπουλου, με τρίπλες πρώτα πάνω στη γραμμή του πλαγίου και μετά στην γραμμή του άουτ, μπαλιά προς τα έξω στο Δ. Κράνη, αμέσως το σουτ, σε καλή θέση ο Χασαπογιάννης έπεσε και μπλόκαρε.
Στο 65΄ σουτ του Ζέρβα έξω από την περιοχή, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 66΄ μακρινό σουτ του Αλμπάνη, άουτ.
Στο 67΄ Ζέρβας και Δ. Κράνης έπαιξαν ωραία το ένα - δύο, αλλά το σουτ του τελευταίου ήταν άστοχο.
Στο 71΄ φάουλ του Τσοπανά από δεξιά, κεφαλιά του Λάμπου, άουτ.
Στο 76΄ ο Τσάμης με μακρινή μπαλιά έβγαλε τον Ν. Κράνη στο κενό χώρο, αυτός έκανε το δυνατό σουτ, αλλά απέκρουσε ωραία ο Χασαπογιάννης.
Στο 77΄ φάουλ του Τσοπανά από δεξιά, μπλόκαρε εύκολα ο Γκασούκας.
Στο 79΄ δυνατό σουτ του Γαβρίνα αιφνιδιάστηκε ο Χασαπογιάννης που απέκρουσε ενστικτωδώς, για να διώξει ο Π. Μπίμπας σε κόρνερ.
Στο 80΄ εξαιρετική σέντρα του Ζέρβα από αριστερά, ο Ν. Κράνης νίκησε στον αέρα τον Α. Μπίμπα και με καρφωτή κεφαλιά, έκανε το 4-0.
Στο 82΄ κόρνερ με τον Καβαλιέρη από δεξιά, άφησε έξυπνα ο Γαβρίνας, δυνατό σουτ του Μπαλάφα, πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Ζέλιος.
Στο 83΄ ο Δ. Κράνης έκανε εκπληκτική προσπάθεια τριπλάροντας τρεις παίχτες, λίγο έξω από την μικρή περιοχή τον ανέτρεψε ο Α. Μπίμπας, αλλά ο κ. Κατσιαούνης δεν θέλησε να δώσει το καταφανέστατο πέναλτι.
Στο 84΄ απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Ζέρβα, έδιωξε ο Χασαπογιάννης.
Στο 85΄ φοβερό σουτ του Καβαλιέρη από 40 μέτρα, η πάλα ξυστά από το δεξί δοκάρι του Προμηθέα.
Στο 86΄ δυνατό φάουλ του Ζέρβα από μέση απόσταση, έδιωξε με γροθιές ο Χασαπογιάννης.
Στο 87΄ ο Δ. Κράνης επιχείρησε δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή, ο τερματοφύλακας του Προμηθέα δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας, που του έφυγε από τα χέρια, για να καταλήξει αργά στη δεξιά του γωνία και 5-0.
Τελευταία φάση στον αγώνα, μια σέντρα του Δ. Κράνη από δεξιά, αφύλακτος ο Γαβρίνας στο σημείο του πέναλτι, έκανε άσχημη κεφαλιά, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.
Συμπερασματικά, η ΑΕΜ πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα, με τους παίχτες της να χαίρονται το παιχνίδι, να προσφέρουν κατά διαστήματα πολύ ωραίο θέαμα, αλλά η εξαιρετική απόδοση του Χασαπογιάννη, να μην τους επιτρέπει να σημειώσουν περισσότερα γκολ. Από την ΑΕΜ όλοι οι παίχτες ήταν εξαιρετικοί, με κορυφαίο τον Γαβρίνα, ενώ από τον Προμηθέα, που δεν μπόρεσε να κοντράρει την ΑΕΜ, ο Χασαπογιάνης ήταν ο κορυφαίος, ενώ καλή απόδοση είχαν και οι Χονδροκώστας, Α. Μπίμπας και Αλμπάνης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Γκασούκας, Μπαλάφας, Μαντέλος Χρ., Πλακίδας Μ.(69΄ Καβαλιέρης), Αποστολόπουλος(Μαντέλος Β.), Κράνης Δ., Τσάμης, Κυριακόπουλος, Γαβρίνας, Ζέρβας, Πλακίδας Χρ(67΄ Κράνης Ν.).
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ: Χασαπογιάννης, Δαδάνης(46΄ Καρακώστας), Ντούμας(65΄ Μπίμπας Π.), Μπίμπας Α., Χοχδροκώστας, Τσοπανάς, Κανέλλος(46΄ Ζέλιος), Μπίμπας Ν., Αδραχτάς, Αλμπάνης, Λάμπος.