Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Πρόβα 11άδας, ΑΕΜ - Eθνικός Γουριάς 5-0

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία της ΑΕΜ και ο Γιώργος Ζήκος, αρχίζει ν' ανοίγει σιγά - σιγά τα χαρτιά του σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας. Το σημερινό φιλικό με τον Εθνικό Γουριάς, ήταν μια καλή ευκαιρία, για να δει αν υπάρχει δέσιμο στις γραμμές και μεταξύ των παιχτών, που θα αποτελέσουν το βασικό κορμό της ομάδας. Τ' αποτελέσματα ήταν μάλλον θετικά, αν και όπως φάνηκε, υπάρχει αρκετός ακόμη δρόμος, ώστε να μιλήσουμε για "ομάδα". Η ΑΕΜ κατέβηκε στο πρώτο ημίχρονο με τερματοφύλακα τον Ζέρβα, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Γατσώρη και Ταράτσα, αριστερά τον Κορομηλά και δεξιά τον Μπήρκο. Κεντρικά χαφ ήταν ο Καρτσακλής με τον Πασπαλιάρη, δεξιά ο Γιαννιώτης,αριστερά ο Αποστολίδης και επιθετικό δίδυμο οι Γαβρίνας και Χρ. Πλακίδας.
Μ΄αυτό το σχήμα(4-4-2) και μετά τα πρώτα λεπτά προσαρμογής, οι Κανονιέρηδες κυριάρχησαν άνετα στο χώρο του κέντρου και βγήκαν αρκετές μπαλιές, αλλά υπήρχε πρόβλημα συνεργασίας μεταξύ των χαφ και των επιθετικών με αποτέλεσμα το πρώτο γκολ να έρθει στο 29΄, καθώς και τα πόδια ήταν βαριά από τις σκληρές διπλές προπονήσεις. Μετά το 25΄ η ΑΕΜ βρήκε τον τρόπο να νικήσει τον πολύ καλό τερματοφύλακα Νώντα Κούσουλα και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου να πετύχει τρία γκολ (29΄ Γαβρίνας με ατομική προσπάθεια, 38΄ Γιαννιώτης με μονοκόμματο σουτ μετά από γύρισμα του Γαβρίνα και 44΄ Γαβρίνας με ωραίο συρτό σουτ).
Στο β΄ημίχρονο ο Γ. Ζήκος έκανε πολλές αλλαγές περνώντας στο 46΄τους Γκασούκα, Μπαρμπαρούση, Μπαλάφα, Ζαμπατιώτη, Βαλτογιάννη και Μάριο Πλακίδα, ενώ στο 57΄, έβγαλε και τους υπόλοιπους του πρώτου ημιχρόνου περνώντας στον αγώνα τους Β. Δερβίση, Φλωρόπουλο, Μπέκο, Β. Μαντέλο και Ν. Κράνη. Στις αρχές του β΄ημιχρόνου η ΑΕΜ πέτυχε άλλα δύο τέρματα(48΄ Χρήστος Πλακίδας, 52΄ Μάριος Πλακίδας) και στη συνέχεια ουσιαστικά έγινε μάθημα ουσιαστικά στους αναπληρωματικούς, σχετικά με το πως να εφαρμόζουν στην πράξη όσα μαθαίνουν στην προπόνηση. Στο 70΄ τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά ο Μπέκος και αντικαταστάθηκε Δεν αγωνίστηκε ο Σπ. Τσάμης.
Ο Εθνικός Γουριάς, με νέο προπονητή τον Γιώργο Καρελάκη, έδειξε καλά στοιχεία, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας στο κέντρο, αλλά πολλά προβλήματα στην άμυνα και στην τελική προσπάθεια στην επίθεση. Δημιούργησε ευκαιρίες, κυρίως μετά το 60΄ και δικαιούταν ένα γκολ.
Το διατητικό τρίο των Διώτη, Παπασάβα, Καραμπλιάνη δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα και τα πήγε καλά.
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας(46΄ Γκασούκας), Κορομηλάς(46΄ Μπαρμπαρούσης), Ταράτσας(46΄ Μπαλάφας), Γατσώρης(57΄ Φλωρόπουλος), Πασπαλιάρης(46΄ Βαλτογιάννης), Καρτσακλής(57΄ Β. Δερβίσης), Μπήρκος(57΄ Μπέκος, 79΄ Τζελεπής), Γιαννιώτης(57΄ Μαντέλος Β.), Αποστολίδης(46΄ Ζαμπατιώτης), Χρ. Πλακίδας (57΄ Κράνης Ν.), Γαβρίνας(46΄ Μ. Πλακίδας).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΙΑΣ: Κούσουλας Ν., Καλύβας, Καπώνης, Τσιγάρας, Μπέτσικας, Κούσουλας Τ., Κούσουλας Μ., Τσιλιγιάννης, Βασιλείου, Μπούτιβας, Κουτούμπας. Ενώ στο β΄ημίχρονο ο Γ. Καρελάκης χρησιμοποίησε όλους τους παίχτες που είχε στη διάθεσή του. Δεν έπαιξαν οι Δ. Κράνης και Γ. Σαμαράς.