Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Άφησε υποσχέσεις, ΑΕΜ-Νέοι Πανιωνίου 2-1

Συναρπαστικό, με πολλές φάσεις εκατέρωθεν και αρκετό κόσμο στην κερκίδα, ήταν το παιχνίδι στο ΔΑΚ Μεσολογγίου, σήμερα 6 Σεπτεμβρίου 2009 και με ώρα έναρξης 4.30 μ. μ. Για τους φιλοξενούμενους η πρώτη ευκαιρία, με τον Κώνστα να βγαίνει ωραία από δεξιά, αλλά το σουτ πέρασε πάνω από το δοκάρι του Ζέρβα. Η ΑΕΜ απάντησε στο 7΄ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζαμπατιώτη ο Σιδηράς απέκρουσε εκπληκτικά, για να διώξει προ του Γαβρίνα ο Ντόκος. Νέα διπλή ευκαιρία για την ΑΕΜ στο 9΄ όταν ο Γιαννιώτης από δεξιά έβγαλε τη σέντρα ο Χρ. Πλακίδας έκανε αμέσως το σουτ, αλλά ο Σωτηρόπουλος κάντραρε σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζαμπατιώτης συρτά, άφησε έξυπνα ο Γαβρίνας, ο Τσάμης το σουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 13΄ απανωτά λάθη στη άμυνα της ΑΕΜ, έφεραν τετ - α -τετ τον Χονδρογιάννη, αλλά ο Ζέρβας απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ. Στο 15΄ ωραία συνδιάστηκαν οι νεαροί του Πανιώνιου, ο Σταμάτης βιάστηκε το σουτ, απέκρουσε ο Ζέρβας. Στο 23΄ ο Γαβρίνας έκανε πολύ προσπάθεια από αριστερά, έβγαλε στον Χρ. Πλακίδα που έστρωσε στον Ζαμπαντιώτη, αλλά σε καλή θέση ο Σιδεράς απέκρουσε το δυνατό σουτ. Στο 27΄ Φάουλ με τον Χονδρογιάννη, πάνω από πολλά κεφάλια, μπλόκαρε ο Ζέρβας. Στο διάστημα 36΄-39΄ η ΑΕΜ έκλεισε τον Πανιώνιο στα καρέ του , κέρδισε 2 κόρνερ, που όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Στο 40΄ γρήγορη αντεπίθεση των φιλοξενουμένων με τον Ντόκο από δεξιά, συρτή σέντρα, προ του Σταμάτη έκανε το τάκλιν ο Β. Δερβίσης και κόντραρε το σουτ, ο Σταμάτης με το χέρι έκανε το γκολ, που σωστά ακύρωσε ο κ. Στυλιάρας. Στο 43΄ καλοχτυπημένο φάουλ του Ζαμπατιώτη στο ημικύκλιο, απέκρουσε με γραθιές ο Σιδηράς, ξανά σουτ του Ζαμπατιώτη, ο Γαβρίνας που πήρε την μπάλα ήταν οφσάιντ. Στο 44΄ οργανωμένη επίθεση των Κανονιέρηδων από δεξιά, ο Β. Δερβίσης έβγαλε συρτή φαρμακερή σέντρα και ο Μ. Πλακίδας με μονοκόμματο σουτ έκανε το 1-0.
Φουριόζα μπήκε η "Κυρία" και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48΄ (σουτ Μ. Πλακίδα), στο 51΄ (σέντρα - σουτ Γιαννιώτη) και στο 53΄ (σουτ Χρ. Πλακίδα), στο 59΄(κεφαλιά άουτ του Χρ. Πλακίδα)έχασε καλές ευκαιρίες να πετύχει ένα ακόμη γκολ. Μεγαλύτερη όμως ευκαιρία χάθηκε στο 60΄ όταν ο Γαβρίνας βγήκε μόνος απέναντι στον Σιδηρά, αλλά καθυστέρησε το δουτ, κλείστηκε και έχασε την ευκαιρία. Οότι δεν έκανε πριν το κατάφερε ο Γαβρίνας στο επόμενο λεπτό, όταν από ωραία προσπάθεια και σουτ του Χρ. Πλακίδα, ο Σιδηράς απέκρουσε και ο επερχόμενος φορ της "Κυρίας", έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0. Στο 64΄ο Μπαλάφας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, καρφωτή κεφαλιά του Γιαννιώτη, σε καλή θέση ο Σιδηράς μπλόκαρε την μπάλα. Στο 66΄νέο χαμένο τετ - α - τετ του Γαβρίνα, που καθυστέρησε και ο Σιδηράς έδιωξε με τα πόδια. Στο 68΄μακρινό φάουλ από αριστερά για τον Πανιώνιο, ο Μπούρας πιό ψηλά απ' όλους βρήκε με το καφάλι όσο χρειαζόταν την μπάλα, και την έστεικλε στα δίχτυα του Ζέρβα, κάνοντας το 2-1. Στο 73΄ παραλίγο ο Χρ. Πλακίδας να βάλει γκολ για χαϊλάϊτς, όταν σε συρτή σέντρα του Γιαννιώτη από δεξιά, έκανε εκπληκτικό τακουνάκι, κόντραρε η μπάλα στον Σωτηρόπουλο και χάθηκε η ευκαιρία. Στο 77΄ ο Σμυρλής έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν κέρδισε την κόντρα από τον Ταράτσα, βγήκε μόνος απέναντι στον Ζέρβα, με τον νεαρό τερματοφύλακα της ΑΕΜ, να αποκρούει εκπληκτικά το πλασέ. Στο 82΄ φάουλ με τον Γιαννιώτη από τον άξονα, η μπάλα βρήκε στο τείχος, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιώνιου δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε. Στο 88΄ ο Πανιώνιος κέρδισε δύο κόρνερ σε φάση διαρκείας, που δεν εκμεταλλεύτηκε. Στο 90΄ βγήκε αντεπίθεση της ΑΕΜ με πέντε παίχτες έναντι δύο, αλλά στη συρτή σέντρα του Καρανίκα ο Γαβρίνας έστειλε την μπάλα με συρτό σουτ, μόλις άουτ. Με άλλο ένα χαμένο τετ - α - τετ του Γαβρίνα στις καθυστερήσεις(τον νίκησε ο τερματοφύλακας του Πανιώνιου), τελείωσε ο Αγώνας.
Πολύ καλό το διατητικό τρίο των Στυλιάρα, Λύτρα, Δημαρά.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας(79΄ Δουλιώτης), Κορομηλάς (79΄Μπίρκος), Γατσώρης(79΄ Καρανίκας), Τσάμης(79΄ Βαλτογιάννης), Καρτσακλής΄(89΄ Φλωρόπουλος), Δερβίσης Β.(61΄ Μπαλάφας), Ζαμπαντιώτης(61΄ Ταράτσας), Γιαννιώτης (89΄Ντζελέπης), Πλακίδας Μ. (61΄ Αποστολίδης) Γαβρίνας, Πλακίδας Χρ.
ΝΕΟΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ: Σιδηράς, Τηλιόπουλος,Νιφαδόπουλος,Σωτηρόπουλος, Μπούρας, Σαμιώτης, Ντόκος, Σαραντάκος,Σταμάτης, Κώνστας, Χονδρογιάννης. Έπαιξαν και οι Χατζησάββας,Σμυρλής, Σαμανίδης, Κωνσταντόπουλος,Βογιατζόγλου,Ελευθεριάδης, Διαμαντόπουλος, Σκαβάρας, Βλάχος και Γρίβας.