Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Με το δεξί και 3-1 τον Άραχθο

Σε μια μαγική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο Στάδιο Μεσολογγίου από χίλιους και πλέον φιλάθλους, η ΑΕΜ μπήκε με το δεξί στις υποχρεώσεις της Δ' Εθνικής, νικώντας με 3-1 τον Άραχθο Παχυκαλάμου. Έχοντας συνοχή σε όλες τις γραμμές, άμυνα γρανίτη και σωστή ανάπτυξη στις επιθετικές της προσπάθειες, η "Κυρία" έδειξε από την αρχή τα δόντια της, ανοίγοντας το σκορ στο 3' με τον Χρήστο Πλακίδα, μετά από ατομική προσπάθεια. Στην συνέχεια του παιχνιδιού δεν έγινε κάποια αξιόλογη φάση για τις δύο ομάδες, μέχρι το 32' που ο Γαβρίνας με πλασέ, διπλασίασε τα τέρματα της ΑΕΜ. Σ' όλο το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΜ ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού και οι αμυντικοί του Αράχθου μόνο με φάουλ μπορούσαν να σταματήσουν τον Χρήστο Πλακίδα και τον Γαβρίνα. Το μόνο που κατάφερε ο Άραχθος μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ήταν να μειώσουν στο 44' με τον Σταμούλη. Στο 45’ σουτ από 35 μέτρα απο τον Τσάμη η μπαλιά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Γιώργου Ζήκου μπήκαν με την ίδια φόρα, δημιουργώντας φάσεις. Γκολ στο 75’ με κόρνερ που εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, ο Χρ. Πλακίδας με κεφαλιά τελειώνει το παιχνίδι κάνοντας το 3-1. Η συνέχεια για τους "μπλε" ήταν καταιγιστική, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να ανεβάσει το σκορ.

ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Μπίρκος (72' Αποστολίδης), Μπαρμπαρούσης, Πασπαλιάρης, Ταράτσας, Καρτσακλής, Τσάμης, Γιαννιώτης (84' Γατσώρης), Γαβρίνας, Ζαπαντιώτης (77' Μπαλάφας), Χ.Πλακίδας.
ΑΡΑΧΘΟΣ ΠΑΧΥΚΑΛΑΜΟΥ: Κατερίνης, Παππάς, Αλ.Μπούρμπος, Φούκης (76' Βαγγελής), Μπαλάφας, Ντέτσικας, Παπαγιάννης, Γκότσε (24' Δήμιτσας), Νταλάκας, Ευταξίας, Σταμούλης (65' Σ.Μπούρμπος)