Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Χαλαρά 4-0 στο Κύπελλο τη Δόξα Αιτωλικού

Περίφημα τα πήγαν οι ρεζέρβες της ΑΕΜ στον αγώνα Κυπέλλου με τη Δόξα Αιτωλικού. Παίζοντας πολύ δυνατά και με γρήγορο ρυθμό, πέτυχαν τέσσερα τέρματα στο πρώτο ημίχρονο και μετά...ξεκουράστηκαν. Το παιχνίδι απέναντι στην συμπαθή ομάδα της Δόξας ήταν ένας μονόλογος για την "Κυρία" που ήδη κέρδιζε με 2-0 στο πρώτο τέταρτο.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα δοκάρι του Ν. Κράνη στο 4΄ και τρία λεπτά αργότερα έγινε το 1-0, όταν ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε κόρνερ από τ' αριστερά και ο Γαβρίνας στο δεύτερο δοκάρι, πηδώντας πολύ ψηλά,με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια οι κανονιέρηδες, αφού έχασαν δυο καλές ευκαιρίες για γκολ, διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 14΄, όταν μετά από ωραία προσπάθεια του Γουβαλάρη από αριστερά και γύρισμα προς τον Κορομηλά, ο νεαρός παίχτης της ΑΕΜ, έστειλε με αριστερό συρτό σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Τσοκάντα, κάνοντας το 2-0. Στο 24΄ σε δυνατό σουτ του Γαβρίνα έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού. Στο 35΄ο Τσάμης με εξαιρετική μπαλιά σαράντα μέτρων, έβγαλε τον Γαβρίνα ξεμαρκάριστο από τ' αριστερά. Ο δυναμικός παίχτης της ΑΕΜ, πρόλαβε την έξοδο του Τσοκάντα και με συρτό πλασέ έκανε το 3-0, διπλασιάζοντας τα προσωπικά του τέρματα.
Στο 42΄πάλι ο Γαβρίνας έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια, έκανε φαρμακερή συρτή σέντρα, ο Τσοκάντας έπεσε και απέκρουσε, αλλά ο επερχόμενος Γουβαλάρης έγραψε με σουτ το 4-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο και με δεδομένο το σκορ, ο Γ. Ζήκος έκανε αλλαγές δίνοντας την ευκαιρία και σε άλλους νεαρούς ν΄ αγωνιστούν, ο ρυθμός έπεσε, χάθηκαν λόγω επιπολαιότητας αρκετές ευκαιρίες και για άλλα τέρματα από την ΑΕΜ, ενώ η Δόξα δεν μπόρεσε παρά ελάχιστα να απειλήσει την εστία του Γκασούκα.
Στο 46΄συρτό σουτ του Γαβρίνα, άουτ. Στο 56΄μακρινό σουτ του Κότσαλου, έδιωξε ο Γκασούκας εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 59΄ και το 60΄ δυνατά σουτ των Ζαπαντιώτη και Αποστολίδη, άουτ. Στο 64΄ μοναδική ευκαιρία του Κράνη που από κοντά σούταρε πάνω στο Τσοκάντα. Στο 70΄ ο Γαβρίνας κέρδισε με προβολή την μπάλα από τον Χονδρογιάννη, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Στο 78΄ εντυπωσιακή προσπάθεια του νεαρού Κορομηλά που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά το δυνατό σουτ πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσοκάντα. Στο 82΄ δυνατό σουτ του Κορομηλά βρήκε την εξωτερική μεριά των διχτύων της Δόξας. Στο 87΄ ο Αποστολίδης ωραία προσπάθεια από αριστερά, έστρωσε στον Παναγιώτου, αλλά το συρτό σουτ μπλόκαρε εντυπωσιακά ο Τσοκάντας. Και το παιχνίδι έκλεισε με ένα μακρινό σουτ του Κορομηλά, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Αποστολίδης, Κορομηλάς, Γαβρίνας, Καρανίκας και Ζαπαντιώτης οι καλύτεροι της ΑΕΜ. Τσοκάντας, Χονδρογιάννης και Κερανούδης πάλεψαν για τους Φιλοξενούμενους.
Διαιτήτευσε ο κ. Κ. Διώτης με βοηθούς τους Δ. Ζυγούρη και Φ. Ντάουλα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Γκασούκας, Μπίρκος(69΄ Μπέκος), Κορομηλάς, Καρανίκας, Αποστολίδης, Μαντέλος, Τσάμης(46΄Φλωρόπουλος), Γουβαλάρης(46΄ Παναγιώτου), Γαβρίνας, Ζαπαντιώτης, Κράνης.
ΔΟΞΑ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ: Τσοκάντας, Μηλιώτης, Κερανούδης(55΄ Μπότας), Φράγκος(69΄ Μενεγιάς), Χονδρογιάννης, Κότσαλος, Καστανάς, Μπλίκας, Παναγοδήμος, Κερανούδης, Λύρος.