Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Πικρή ήττα της ΑΕΜ στην Άρτα με 1-0 στο 88΄

Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση της ΑΕΜ στο παιχνίδι με την Αναγέννηση στην Άρτα. Οι Κανονιέρηδες ξέχασαν τις οβίδες τους στο Μεσολόγγι και παίζοντας νωθρά και άψυχα, έχασαν από τους πιτσιρικάδες της Αναγέννησης με 1-0. Ο Ανδρέας Μαργέλης φοβήθηκε αδικαιολόγητα το παιχνίδι και κατέβασε την ομάδα με αμυντικό προσανατολισμό Το ίδιο και ο συνάδελφός του στην τοπική ομάδα, αλλά αυτός είχε πολύ περισσότερους λόγους να το κάνει.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με χαλαρό ρυθμό, με τον Γιάννη να φοβάται το Θεριό και το Θεριό τον Γιάννη. Λίγες οι αξιόλογες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου και μοιρασμένες οι ευκαιρίες.
Στο 6΄ απείλησε η Αναγέννηση με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Γούλα, αλλά σε καλή θέση ο Ζέρβας απέκρουσε το σουτ.
Στο 10΄ έκανε αισθητή την παρουσία της η ΑΕΜ, όταν ο Χρ. Πλακίδας έκανε την σέντρα, αλλά έγκυρα ο Τσιφλίδης , έδιωξε προ του Γιαννιώτη σε κόρνερ.
Στο 21΄ ένα καλό σουτ του Χρ. Πλακίδα, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 31΄ η Αναγέννηση έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Ζέρβας απέκρουσε εκπληκτικά το πλασέ του Παναγιωτόπουλου.
Αυτές ήταν οι κυριότερες φάση του ημιχρόνου, μια και το υπόλοιπο διάστημα, υπήρξε φλυαρία στο παιχνίδι και των δύο ομάδων, με πολλά λάθη και άστοχες προσπάθειες.

Στο ίδιο μοτίβο άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο. Κακό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες, με ελάχιστες καλές φάσεις.
Στο 50΄ δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία στη Μεσολογγίτικη ομάδα να προηγηθεί στο σκορ, όταν ο Τσάμης έβγαλε με ωραία μπαλιά τετ -α - τετ τον Γιαννιώτη, αλλά ο νεαρός από το σημείο του πέναλτι, έστειλε την μπάλα πάνω στον Κλιάφα.
Η ομάδα της Άρτας είχε μια μικρή κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να φανεί ουσιαστική και από ένα σημείο και μετά φάνηκε να κουράζεται.
Ο Α. Μαργέλης βλέποντας τα σημάδια κούρασης, αλλά και την κακή κυκλοφορία της μπάλας από τους Αρτινούς αποφασίζει να ρισκάρει και στο 68΄ περνάει στον αγώνα τον Μ. Πλακίδα, μετατρέποντας ταυτόχρονα το 4-2-3-1 σε 4-4-2, σε μια προσπάθεια να πάρει τον αγώνα.
Με το νέο σχήμα η ΑΕΜ απείλησε και πάλι στο 73΄ όταν εκπληκτικό σουτ από 30 μέτρα του Γουβαλάρη, έδωσε την ευκαιρία στον Κλιάφα να πραγματοποιήσει εκπληκτική απόκρουση.
Όμως τα σχέδιά του προπονητή της ΑΕΜ ανατράπηκαν όταν στο 76΄ ο Γουβαλάρης, που ήταν από τους πιο κινητικούς παίχτες της ομάδας, έκανε ανόητο φάουλ και παίρνοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβλήθηκε. Αυτό αναθάρρησε τους γηπεδούχους, που ξύπνησαν από τον λήθαργο και πήραν τα ηνία του αγώνα, παίζοντας δυνατά και με ενθουσιασμό, αλλά και με δέκα παίχτες η ΑΕΜ κρατούσε το μηδέν - μηδέν.
Όμως στο 88΄ η Αναγέννηση βρήκε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΜ, όταν ο Ταξιάρχης τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον Γόγολο, αυτός έστρωσε την μπάλα στον Παναγιωτόπουλο, που με έξυπνο πλασέ νίκησε τον Ζέρβα, κερδίζοντας για την ομάδα του τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Ο διαιτητής Μαζαράκης έκανε πολλά λάθη κυρίως σε βάρος της Μεσολογγίτικης ομάδας, ενώ οι βοηθοί ήταν καλοί. Εντυπωσιακοί οι 300 και πλέον φίλαθλοι της ΑΕΜ, που όμως δεν μπόρεσαν να χαρούν για άλλη μια φορά.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ: Κλιάφας, Καντάνης(82΄ Δάρδας), Λύτος, Τσιφλίδης, Τσάκαλος, Γεωργάκης(72΄ Καββαδάς), Γόγολος, Μπαλάφας, Παναγιωτόπουλος, Ταξιάρχης, Γούλας(79΄ Μποτίλιας).
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Μπαλάφας, Δερβίσης(84΄ Κορομηλάς), Γατσώρης, Καρτσακλής, Πασπαλιάρης, Τσάμης, Γουβαλάρης, Γιαννιώτης, Ζαπαντιώτης
(89΄Κράνης), Χ. Πλακίδας(69΄ Μ. Πλακίδας).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για τα στοιχεία του αγώνα το "ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΠΟΡ" και την "ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ", και το "ΑΡΤΑ ΣΠΟΡ" και τον κ. Θανάση Βενέτη για τις φωτογραφίες. Επίσης όλους όσους βοήθησαν να γίνει αυτό το ρεπορτάζ.