Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 22-10-2009

ΑΕΜάρες Καλημέρααα!!! Δεν ξέρω αν πρέπει να κλαίω ή να γελάω, μ' όλα όσα έχουν συμβεί φέτος στην ομαδάρα μας, από την αρχή της προετοιμασίας μέχρι σήμερα. Θα χρειαζόμουν πολλές σελίδες για να γράψω, όλα εκείνα, που ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν την ιστορική μας ομάδα και δεν την αφήνουν ν' ανασάνει. Ισως όταν θα κάνουμε τον απολογισμό στο τέλος της χρονιάς, χρειαστεί να συγγράψω ...βιβλίο! Δείτε απλά τι έγινε χθες και βγάλτε συμπέρασμα.
***Ερχόμενοι στο γήπεδο οι αδελφοί Πλακίδα, έπεσαν θύματα αυτοκινητιστικού ατυχήματος, με αποτέλεσμα ο μεν Χρήστος να κρατηθεί στο νοσοκομείο μια και χτύπησε στο κεφάλι, ο δε Μάριος να έρθει τελικά στο γήπεδο, αλλά με χτύπημα στο αριστερό γόνατο και φυσικά σε έσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ετσι δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα.
***Εκτός των Πλακιδαίων, απουσίαζε και ο Μπαρμπαρούσης, που έχει τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές. Κι έτσι η ομάδα στερήθηκε των υπηρεσιών τριών πολύ χρήσιμων παιχτών, που δίνουν στην ομάδα δύναμη και ταχύτητα. Δεν ήταν λοιπόν παράξενο που ο Ανδρέας Μαργέλης ξεκίνησε τον αγώνα με 4-5-1.
***Βάλτε τώρα ότι στο 25΄ τραυματίστηκε και ο Αποστολίδης και αντικαταστάθηκε και πείτε μου αν έχω άδικο που χαρακτήρησα την χθεσινή εμφάνιση της ΑΕΜ ηρωϊκή και επική. Εστω και αν η ισοπαλία δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε. Δεδομένων όμως των συγκυριών ήταν κατόρθωμα, ενώ αν η τύχη μας ήθελε λίγο θα μπορούσαμε να πάρουμε και την νίκη.
***Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση, λέει ο σοφός λαός και έχει απόλυτο δίκιο. Για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι η διαιτησία ήταν εχθρική, για να μην χρησιμοποιήσω χειρότερη έκφραση. Πάλι δεν μας δόθηκε εμφανέστατο πέναλτι, πάλι φάγαμε το ξύλο της αρκούδας και δεν δόθηκαν κάρτες, πάλι είχαμε εσκεμμένες καθυστερήσεις χωρίς τιμωρία. Και φανταστείτε ότι η κ. Μπουμπούρη, μου είπε πριν από τον αγώνα ότι δεν καταλαβαίνει από εξέδρα και ότι αυτό το επάγγελμα το διάλεξε.
***Θα μου πείτε η διαιτησία φταίει που οι παίχτες μας δεν τελειώνουν τις φάσεις, που χάνουν τετ - α- τετ; Αμ, δεν φταίει όταν εκνευρίζει ο διαιτητής με τα σφυρίγματα τους παίχτες; Είναι που είναι τσιτωμένη η ομάδα, φαλτσοσφυρίζει και ο διαιτητής και να τα λάθη και οι αστοχίες. Οταν δεν υπάρχει καθαρό μυαλό...
***Μεγάλη απογοήτευση υπάρχει σε ομάδα και φιλάθλους για την κακή απόδοση των μικρών σε ηλικία παιχτών. Στα φιλικά, πολλά από τα νεαρά παιδιά, είχαν δείξει ότι μπορούν ν΄ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του πρωταθλήματος, αλλά μέχρι σήμερα ελάχιστοι το έχουν επιβεβαιώσει. Με δεδομένο ότι ο κανονισμός ορίζει να παίζουν υποχρεωτικά τέσσερις νεαροί στην βασική ενδεκάδα, καταλαβαίνετε τι μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει ο κάθε προπονητής, όταν δεν έχει ικανούς μικρούς.
***Είναι δεδομένο ότι τη διαφορά στις ομάδες της κατηγορίας, την κάνουν οι νεαροί. Και μην νομίζετε ότι είναι μόνο οι τέσσερις της ενδεκάδας. Στον πάγκο πρέπει να υπάρχουν και τρεις ακόμη για πιθανή αλλαγή. Ειδάλως, αν υπάρξει κάποιος τραυματισμός ή αποβολή και δεν υπάρχουν μικροί, η ομάδα θ' αναγκαστεί να παίξει με λιγότερους παίχτες, αλλοιώς μηδενίζεται.
***Ειδικά για τον αγώνα στην Αρτα με την αναγέννηση, ειλικρινά δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του Α. Μαργέλη, μια και εκτός των προαναφερομένων (Χρ. Πλακίδα, Μπαρμπαρούση και Αποστολίδη), πιθανό να λείπει και ο Γαβρίνας! Μην παραξενευτείτε αν δείτε τον Ζαπαντιώτη ...σέντερ φορ.
***Σχετικά καλή ήταν η παρουσία του κόσμου στις κερκίδες. Περί τα 800 άτομα ήρθαν στο γήπεδο και μάλιστα υπήρξε και ατμόσφαιρα με τους νεαρούς της Θύρας 2 να πρωτοστατούν. Για τον αγώνα με την Αναγέννηση, δεν θα υπάρξει λεωφορείο από τη διοίκηση, γι' αυτό κανονίστε πως θα πάτε στην Αρτα.
***Οταν είχα πει ότι η νίκη στο Νυδρί ήταν πολύ μεγάλη, κάποιοι βιάστηκαν να κοροϊδέψουν. Η νίκη του Οδυσσέα μέσα στην Αρτα με 0-2, ελπίζω να τους αποστόμωσε. Δεν φτάνει που η ομάδα έχει τόσα προβλήματα, έχει και τους "κάποιους" που πολεμούν την ομάδα. Ενα τέτοιος "κάποιος"(για να μην τον χαρακτηρήσω αλλοιώς!) είπε στον Ανδρέα Μαργέλη ότι τον είπα "ξαναζεσταμένο φαγητό"! Ξέρετε, αυτοί οι "κάποιοι", επειδή μιλάνε συνεχώς από 'δω κι απο 'κει, ξεχνάνε τι είπαν και τι τους είπαν και μπερδεύονται.
***Εγώ πάντως, θέλω να ευχαριστήσω τον δικό μου "κάποιο", γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να έχω μια πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον προπονητή μας. Ο Ανδρέας Μαργέλης, που δεν αφήνει τίποτε στην τύχη και που είναι φίλος μου απ' τα παλιά, ήρθε στο γραφείο μου για να επιβεβαιώσει τις διαδόσεις. Ετσι, είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση εφ' όλης της ύλης για την ομάδα, τους παίχτες και το κλίμα που επικρατεί. Πήρα και έδωσα χρήσιμες πληροφορίες και γι' αυτό ευχαριστώ αυτόν τον πολύ "κάποιο" που διέδωσε την φήμη!!!
***Ευτυχώς για την ...φήμη μου, είχα ανεβάσει ξημερώματα Δευτέρας τον "Καφέ" και εκεί είχα δώσει την αμέριστη συμπαραστασή μου στον νέο τεχνικό της ομάδας, που πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι και ο καλύτερος προπονητής του Νομού και μεγάλος ΑΕΜάρας. Ετσι όταν ήρθε ο Ανδρέας την Τρίτη το πρωϊ, απλά του έδωσα το λινκ του aem news για να δει τι γνώμη έχω για την πρόσληψή του, την οποία και περίμενα και επικρότησα αμέσως.
***Επίσης την Κυριακή το πρωϊ είχα συζήτηση με παράγοντα της ΑΕΜ, που διάκειται αρνητικά προς τον Α. Μαργέλη και υπερασπίστηκα μπροστά σε αρκετούς μάρτυρες τον συγκεκριμένο προπονητή. Βασικά πιστεύω ότι όποιος κι αν ήταν αυτός ο πολύ "κάποιος" που διέδωσε τη φήμη, δεν είχε στόχο εμένα αλλά το aem news. Εμείς όμως δεν μασάμε. Είμαι περήφανος για το σάιτ μας και θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι.
***Διαιτητής στον αγώνα με την Αναγέννηση την Κυριακή είναι ο κ. Μαζαράκης Θ., βοηθοί οι Μαλαχτάρης Ι. και Γκαρτζονίκας Η. της ΕΠΣ Πρέβεζας και παρατηρητής ο κ Κοντονίκας Γ. από την Καρδίτσα. Μην το δέσετε όμως στο πανί γιατί μέχρι την Κυριακή μπορεί να τους έχουν αλλάξει κι αυτούς!!! Δεν θά 'ναι και η πρώτη φορά.
***Το παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο για την Αναγέννηση, που μοιάζει να βυθίζεται, αφού είχε ξεκινήσει και με -6 βαθμούς(τώρα έχει -2). Είμαι σίγουρος ότι η ομαδάρα μας, παρά τα προβλήματα και το εχθρικό κλίμα που θα συναντήσει, θα πάρει το διπλό και θα παραμείνει γερά στο παιχνίδι του τίτλου.
***Στην Αθήνα βρίσκεται αντιπροσωπεία της ομάδας, αφού σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση των γεγονότων με τον Σκουφά. Ο Πρόεδρος Γ. Παγούρας, ο Γ. Αρχηγός Γ. Μέρης, ο Γραμματέας Β. Κατσαγάνης και πιθανό ένας δικηγόρος θα απολογηθούν για τα πολύ ωραία πράγματα που έκαναν οι θερμόαιμοι "φίλαθλοι", ελπίζοντας ο πέλεκης της αθλητικής δικαιοσύνης να είναι ελαφρύς. Η απόφαση πιθανό να βγει αυθημερόν.
Αυτά για σήμερα ΑΕΜάρες! Θα τα ξαναπούμε τη Δευτέρα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και η μέρες που μεσολαβούν να βοηθήσουν ώστε η "Κυρία" να επουλώσει μερικές από τις πληγές της και να εμφανιστεί την Κυριακή όσο γίνεται πιο δυνατή. Μιχάλης Κιτσινέλης