Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Με Νίκο Κράνη 4-2 την Πλαγιά στο Κύπελλο

Άφησαν υποσχέσεις ορισμένοι από τους νεαρούς στον αγώνα Κυπέλλου με τον Α. Ο. Πλαγιάς. Ο αγώνας που έγινε στο ΔΑΚ Μεσολογγίου, άρχισε στις 2.30 και το παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι, παρά το εορταστικό της ημέρας. Ο Α. Μαργέλης χρησιμοποίησε κυρίως νεαρούς και παίχτες που δεν είναι συχνά την ενδεκάδα.
Νωθρά άρχισε το παιχνίδι η μεσολογγίτικη ομάδα και μετά από μιά άστοχη κεφαλιά του Χρ. Πλακίδα στο 3΄, μετά από σέντρα του Κορομηλά, βρέθηκε στο 5΄ πίσω στο σκορ, καθώς ο Γουβαλάρης, μετά από παιδαριώδες λάθος, ανέτρεψε τον Μωραϊτη και το πέναλτι εκτέλεσε ο Ν. Παξινός κάνοντας το 0-1. Ακολούθησε ένας επιθετικός μονόλογος της ΑΕΜ, στην προσπάθεια να ισοφαρίσει γρήγορα, αλλά ο Α. Ο. Πλαγιάς ήταν αυτός που έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 11΄ να κάνει το 0-2. Ήταν η ωραία προσπάθεια του Σταμουλάκη από αριστερά, αλλά το χλιαρό σουτ μπλόκαρε ο Γκασούκας. Η ΑΕΜ απάντησε στο 13΄, όταν ο Χρ. Πλακίδας, έστρωσε ωραία στον αδελφό του Μάριο, αλλά το ωραίο σουτ προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι του Καταγή. Στο 15΄ ο Βαλτογιάννης έβγαλε με μακρυνή μπαλιά αριστερά στον κενό χώρο στον Μπαρμπαρούση, αυτός ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κοκολή. Το πέναλτι εκτέλεσε άσχημα ο Ταράτσας, αλλά ο Καταγής, έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε. Στη συνέχεια, άρχισε μπαράζ επιθετικών προσπαθειών της ΑΕΜ. Στο 17΄μεγάλη μπαλιά του Βαλτογιάννη στον Χρ. Πλακίδα, αυτός αντί να σουτάρει αμέσως καθυστέρησε και μπλοκαρ΄σθδτηκε. Στο 20΄ ξανά από μπαλιά του Βαλτογιάννη στον αμαρκαριστο Μπαρμπαρούση, άργησε αυτός το σουτ και κατόπιν έβγαλε άστοχη σέντρα. Στο 21΄ εντυπωσιακή προσπάθεια του Χρ. Πλακίδα από δεξιά, πέρασε τρεις παίχτες, έβγαλε τη συρτή σέντρα, αλλά το σουτ του Παναγιώτου κοντραρίστηκε. Στο 27΄ ο Β. Δερβίσης κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά από δεξιά και στη γωνία της μεγάλης περιοχής κέρδισε φάουλ. Το εκτέλεσε απ' ευθείας ο Κορομηλάς λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 29΄ Μπαρμπαρούσης μπήκε από αριστερά, απέφυγε δύο αντιπάλους, έκανε το σουτ και κέρδισε το κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Β. Δερβίσης, ο Γουβαλάρης έπιασε κακή κεφαλιά, ο Κράνης κυνήγησε τη φάση, κέρδισε κόρνερ, που πέρασε ανεκμέτάλλευτο.
Στο 31΄ ο Μπαρμπαρούσης εκτέλεσε απ' ευθείας ένα φάουλ από δεξιά, αλλά ο Καταγής τινάχτηκε εντυπωσιακά στο "Γ" της εστίας του και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 34΄ ο Βαλτογιάννης έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά, ο Χρ. Πλακίδας έκανε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά σε καλή θέση ο Καταγής μπλόκαρε. Στο 38΄ ο Β. Δερβίσης έβγαλε ωραία σέντρα στο σημείο του πέναλτι, ο Χρ. Πλακίδας δεν μπόρεσε το σουτ, το έκανε όμως ο Κράνης, η μπάλα κόντραρε στον Κοκολή, κρέμασε τον Καταγή και έγινε το 1-1. Στο 42΄ φάση διαρκείας στα καρέ του Καταγή, με τον Χρ. Πλακίδα να κάνει ωραία γύρισμα από αριστερά, ο Βαλτογιάνης να κάνει άτσαλο σουτ, κόντρα και κόρνερ. Εκτέλεσε ο Μπαρμπαρούσης στο πρώτο δοκάρι ξανά κόρνερ. Εκτέλεσε ο Βαλτογιάννης, πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι ο Μ. Πλακίδας και με κεφαλιά έκανε το 2-1. Το ημίχρονο μέκλεισε με μια ακόμη ευκαιρία για την ΑΕΜ, αλλά μετά την σέντρα του Βαλτογιάννη ο Κατσαβρίας, πρόλαβε τον Χρ. Πλακίδα και έδιωξε με το κεφάλι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γκολ της ΑΕΜ από τ' αποδυτήρια. Ο Μπαρμπαρούσης έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά, ο Κράνης έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και έγραψε το 3-1 στο 47΄. Στο 49΄ Σε κόρνερ του Βαλτογιάννη, ο Χρ. Πλακίδας έπιασε σκαστή κεφαλιά, αλλά ο Καταγής έπεσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε. στο 51΄ φάουλ του Γουβαλάρη από αριστερά, κεφαλιά του Κράνη, μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 53΄ σέντρα σουτ του Β. Δερβίση από δεξιά, μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 57΄ ο Χρ. Πλακίδας έβγαλε την σέντρα από αριστερά, αλλά ο Κοκολής με υπερένταση, έδιωξε με καφαλιά προ τριών παιχτών της ΑΕΜ.
Στο 59΄ ο Γιαννιώτης έβγαλε ωραία στον Χρ. Πλακίδα, αυτός σούταρε από πλάγια δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καταγή. Στο 61΄ ο Χρ. Πλακίδας έκανε ωραίο μπάσιμο από από δεξιά, σέντρα ακριβείας στο κεφάλι του Κράνη και 4-1. Στο 65΄ ο Μωραϊτης έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Σταμουλάκη, που βγήκε τετ - α- τετ με τον Γκασούκα, πλάσαρε υποδειγματικά και έκανε το 4-2. Στο 70΄ ο Μωραϊτης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Κατσαβρίας έξω από την περιοχή το σουτ, μπλόκαρε σε καλή θέση ο Γκασούκας. Στο 71΄ ο Βαλτογιάννης πέρασε τρεις αντιπάλους από αριστερά, το σουτ κόντραρε, ο Χρ. Πλακίδας έκανε γυριστό σουτ, μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καταγή. Στο 74΄ μακρινό ευθύβολο σουτ από 30 μέτρα του Γιαννιώτη, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Καταγή. στο 76΄ ο Σταμουλάκης εκμεταλλεύτηκε λάθος του Γιαννιώτη, βγήκε ταχύτατα απέναντι από τον Γκασούκα, πλάσαρε από πάνω του αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 77΄ ο Β. Δερβίσης έκανε ψηλοκρεμαστή σέντρα από δεξιά ο Χρ. Πλακίδας δεν μπόρεσε την κεφαλιά, ο Κράνης από πίσω του αιφνιδιάστηκε, έκανε την κεφαλιά, αλλά ψηλά άουτ. Στο 80΄ φάουλ για την Πλαγιά με τον Μωραϊτη, ο Γκασούκας βγήκε ψηλά και μπλόκαρε πάνω από όλους. Στο 81΄ ο Χρ. Πλακίδας πέρασε εντυπωσιακά δυό αντιπάλους από δεξιά, αλλά η σέντρα που επιχείρησε κατάληξε κόρνερ. Στο 87΄ ο Βαλτογιάννης προσπάθησε να κρεμάσει τον Καταγή από μακριά, αλλά ο τερματοφύλακας της Πλαγιάς γύρισε γρήγορα και μπλόκαρε. Ηταν η τελευταία σοβαρή φάση του αγώνα.
Εύκολο το έργο του διαιτητή κ. Στυλιάρα και των βοηθών Διώτη και Δημαρά.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Γκασούκας, Β Δερβίσης, Μαρμπαρούσης, Παναγιώτου(47΄ Γιαννιώτης), Ταράτσας, Βαλτογιάννης, Μ. Πλακίδας, Γουβαλάρης(64΄ Φλωρόπουλος), Κράνης, Χρ. Πλακίδας, Κορομηλάς(47΄ Β. Μαντέλος).
Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ: Καταγής, Στ. Παξινός(68΄ Καραγεωργάκης), Βερύκιος, Κοκολής, Κατσαβρίας, Ν. Παξινός, Μωραϊτης, Μπουρδάρας (6΄ Π. Καταγής)Μωραϊτης, Σταμουλάκης, Ι. Παξινός(46΄ Ν. Κατσαβρίας).
.
Αναλυτικά όλα τ' αποτελέσματα της Γ' φάσης του Κυπέλλου:
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ 4-2
ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΑΟ ΕΛΑΙΟΦΥΤΟΥ 2-1
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΑΝΟΥ – ΑΕ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΚΟΣ 1-2
ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ –
ΕΝΩΣΗ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
4-2
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ –
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ
3-1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ –
ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ 3-1
ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΧΡΙΝΙΑΣ – ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 2-3
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ –
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 2-0
.
ΥΓ. Η κλήρωση των αγώνων της 4ης φάσης του Κυπέλλου θα γίνει την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις 17.30.