Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 1-11-2009

ΑΕΜάρες Καλημεράαα!!! Επιτέλους είδαμε για πρώτη φορά φέτος ΟΜΑΔΑ! Με θέσεις, με ψυχή, με αποτελεσματικότητα, με τσαμπουκά! Είδαμε και την κερκίδα μισογεμάτη. Πως λέει το τραγούδι:"...ήμασταν πάντοτε ψυχάρες, μα δεν αλλάζαμε μπαλιές...", ε, ξεχάστε το! Και ψυχάρες είμαστε και μπαλιές αλλάζαμε. Ωραίο το κλίμα χθες στο ΔΑΚ Μεσολογγίου. Οι "Πειρατές" είχανε βάλει τα καλά τους και οι "Κανονιέρηδες" τους έκαναν ευτυχισμένους
***Πριν περάσω στα χθεσινά δρώμενα θα ήθελα να κάνω μνεία σε κάτι που με ξένισε. Κανένας φίλαθλος της Πρεβεζας δεν ήταν στο γήπεδο. Μόνο ο Πρόεδρος του ΠΑΣ ήταν και καθόταν στην κερκίδα μαζί με τον Πρόεδρο της ΑΕΜ. Σε ξένα χωράφια δεν μπαίνω, αλλά μια ομάδα χωρίς φιλάθλους δεν κάνει τίποτα. ΄Ισως να φοβήθηκαν να έρθουν...Την τελευταία φορά που πήγαμε στην Πρέβεζα, μας τσαμπουκαλευτήκανε και οι γέροι ακόμα. Εμείς δεν κρατάμε κακία. Όταν ο φίλαθλος είναι σωστός δεν έχει να φοβιθεί τίποτα στο Μεσολόγγι. Είναι βέβαια και θέμα ανταπόδοσης. Έτσι είναι, φέρεσαι καλά: Σου φέρονται καλά. Είσαι αφιλόξενος; Τι περιμένεις; ...Φιλιά;
*** Θυμάμαι μια χρονιά στον Κομπότι, είχε έρθει ο Πρόεδρος της ομάδας στην κερκίδα που καθόμαστε και μας κέρασε όλους φραπέδες!!! Γι΄ αυτό και στο μεταξύ μας παιχνίδι δεν πειράξαμε κανέναν φίλαθλο!!! Εγώ μάλιστα κάθισα και δίπλα τους για την αποφυγή τυχόν ...επέμβασης των άσχετων πιτσιρικάδων, που δεν ήξεραν. Όταν θά ΄ρθουν οπαδοί από το Νυδρί, δεν θα τους ενοχλήσει κανένας. Μας φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Στην κερκίδα είδαμε τον αγώνα μαζί ανακατεμένοι και ανταλλάσσαμε και απόψεις. Στην ΄Αρτα και στο Σούλι δεν πήγα(ίσως γι΄αυτό χάσαμε!!!), αλλά απ' ότι έμαθα, δεν έγινε κάτι το μεμπτό. Στο Μεσολόγγι θα ανταποδώσουμε την φιλοξενία.
***Πάμε τώρα στα χθεσινά. Ωραία ατμόσφαιρα έφτιαξαν οι συνδεσμίτες στην κερκίδα και αν έλλειπαν ορισμένα εμετικά συνθήματα, που επαναλαμβάνονται σε όλα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα(αυτό δεν είναι δικαιολογία), θα ήταν τα πράγματα τέλεια. Μια χιλιάδα φίλαθλοι ήταν στην κερκίδα και αυτό ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΑΕΜ, αλλά έδωσε και φτερά στους παίχτες, που παρά τις πολλές απουσίες, έπαιξαν αρκετά καλά και πήραν μια μεγάλη και δίκαιη νίκη.
***Ελαχιστοποίηση των λαθών, καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλληλοκάλυψη και δύναμη στις διεκδικήσεις της μπάλας ήταν τα χαρακτηριστικά των κυανόλευκων στο χθεσινό παιχνίδι. Η Πρέβεζα δεν ήταν άσχημη ομάδα, αλλά σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι της, αφού το σωστό στήσιμο της ομάδας από τον Α. Μαργέλη, δεν της άφηνε διαδρόμους για να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Ζέρβα. Έπαιζε κυρίως από τη δεξιά πλευρά(σαν να έγερνε προς τα εκεί το γήπεδο) με μακρινές μπαλιές, που καθάριζαν σχετικά εύκολα οι αμυντικοί της ΑΕΜ. Ήταν μια νίκη χωρίς άγχος για την μεσολογγίτικη ομάδα και κυρίως τους φιλάθλους μας. Η ομάδα είχε σιγουριά και έπαιζε την μπάλα κάτω.
***Φυσικά ο προπονητής της ΑΕΜ, δεν σταμάτησε ούτε μια στιγμή να φωνάζει και να δίνει οδηγίες, μέχρι που βράχνιασε. Ήθελε, όταν τα μπακ έβγαιναν στην επίθεση να καλύπτεται αμέσως το κενό που αφήνουν, ώστε να μην βγάζει επικίνδυνες επιθέσεις ο αντίπαλος. Σωστός. Το σύστημα που επέλεξε ήταν κάτι σαν 4-4-1-1, που μετατρεπόταν σε 4-3-3 ή 4-2-3-1 όταν βγαίναμε στην επίθεση. Πολλές φορές έκανε παρατηρήσεις στους αμυντικούς, αλλά και τους μέσους να δίνουν με μια την μπάλα και να αποφεύγουν τις περιττές τρίπλες
***Μπροστά από τον Ζέρβα ήταν οι Γατσώρης και Πασπαλιάρης, αριστερά ο Μπαρμπαρούσης και δεξιά ο Μπαλάφας. Ανασταλτικός μέσος ο Καρτσακλής και στα χαφ ο Τσάμης, ο Ζαπαντιώτης και ο Γιαννιώτης. Στην επίθεση ο Χρ. Πλακίδας, που άλλαζε με εντολή του Α. Μαργέλη συνεχώς θέσεις, βοηθώντας πότε τα χαφ και πότε τον Κράνη, που ήταν ο σέντερ φορ. Το σχήμα δεν διαφοροποιήθηκε με τις αλλαγές του β΄ ημιχρόνου και δούλεψε πολύ καλά, μια και οι φάσεις της Πρέβεζας ήταν με μακρινές μπαλιές, αφού η ΑΕΜ είχε σ' όλο τον αγώνα τον έλεγχο του κέντρου.
***Πολύ περίεργος ήταν αυτός ο α΄ βοηθός διαιτητής. Όλο άλλαζε γνώμη. Μια άλλαζε γνώμη και έδειχνε πρώτα ΑΕΜ και μετά Πρέβεζα, άλλη δεν σήκωνε σημαία για φάουλ μπροστά στα μάτια του, ξεχνιόταν και ήταν σε λάθος θέση... Ευτυχώς που δεν έγινε κάποια δυνατή φάση, γιατί θα είχαμε νέα ντράβαλα από τους φανατικούς. Σχετικά με τον διαιτητή δεν κάνω κανένα υποτιμητικό σχόλιο, γιατί τις φάσεις που έχασε, τις έχασε επειδή ήταν πραγματικά δύσκολες, ενώ δεν είχε αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα όπως οι προηγούμενοι
***Δεν είναι πολύ σοβαρός ο τραυματισμός του Πασπαλιάρη, μάλλον τράβηγμα στον δικέφαλο είναι, αλλά από τον αγώνα στην Ναύπακτο θα λείψει. Επιστρέφει όμως ο Γουβαλάρης, πιθανότατα και ο Αποστολίδης, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Γαβρίνας. Μάλλον έχει γλυτώσει τη ρήξη χιαστού ο Γκασούκας, που χθες ήταν μεν στο πάγκο, αλλά πολύ δύσκολα θα έπαιζε.
***Ωραίοι οι νέοι πάγκοι στο ΔΑΚ Μεσολογγίου και σωστή η μεταφορά τους προς τη μεριά της κερκίδας. Έτσι για να νοιώθουν οι φιλοξενούμενοι την ανάσα της κερκίδας και να μην έχουν προκλητική συμπεριφορά. Αν έλειπε και το πρόχειρο στέγαστρο, που έγινε για την προφύλαξη των καμεραμάν, θα λέγαμε ένα μπράβο στη Διοίκηση του ΔΑΚ. Θα μπορούσε κι αυτό το στέγαστρο να γίνει από το ίδιο υλικό που έγιναν οι πάγκοι. Σύντομα, απ' ότι μαθαίνω, θα γίνουν και άλλες βελτιώσεις στην κερκίδα. Ακούγεται κάτι για στέγαστρο, κάτι για πλαστικά καθίσματα...Θα δούμε.
***Με στόχο τη νίκη πηγαίνει στην Ναύπακτο η "Κυρία", αφού ο Ναυπακτιακός δεν είναι και κανένα φόβητρο. ΄Εχω την αίσθηση ότι αν πιάσει σχετική με την χθεσινή απόδοση, χωρίς πολλά λάθη, τρέξει λίγο παραπάνω και έχει αποτελεσματικότητα, η μεσολογγίτικη ομάδα, είναι σε θέση να φέρει θετικό αποτέλεσμα. Φυσικά θα είμαστε όλοι εκεί. Ελπίζουμε να γίνει ένα δυνατό παιχνίδι και οι φίλαθλοι να σταθούν στο ύψος τους, κάνοντας το Αιτωλοακαρνάνικο ντέρμπι διαφήμιση του ποδοσφαίρου μας.

ΑΕΜάρες, αυτά και για σήμερα! Σε άλλη ανάρτηση θα περάσω την βαθμολογία των παιχτών μας το μεσημέρι. Θα τα ξαναπούμε την επόμενη Δευτέρα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά!!! Μιχάλης Κιτσινέλης.