Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 26-11-2009

ΑΕΜάρες καλησπέρααα!!! Λοιπόν μάγκες πήραμε ανάσα! Είμαστε μόνο έντεκα βαθμούς από την κορυφή και δεκαπέντε από τον ...πάτο!!! Δεν τρελάθηκα από το ποδόσφαιρο που παίξαμε, αλλά είδα δυο τρία πραγματάκια στο χθεσινό παιχνίδι που μου άρεσαν. Είδα διάθεση από πολλούς παίχτες, είδα ένα Μάριο Πλακίδα "από τα παλιά", είδα τον Γαβρίνα να επιστρέφει, είδα γκολ, αλλά και πολλές φάσεις να δημιουργούνται. Αναλυτικά:
***Το ακατάλληλο της ώρας διεξαγωγής του αγώνα(2.00 μμ) μας χάλασε λίγο το πρόγραμμα. Νηστικός πήγα στο γήπεδο! Πολλοί δεν μπορέσανε καν να έρθουν. Αλλοι ήρθαν στο ημίχρονο. Αυτό φυσικά δεν εμπόδισε όσους είμαστε εκεί να χαρούμε το παιχνίδι. Από την πρώτη αγωνιστική είχαμε να δούμε τόσα γκολ στο πρωτάθλημα.
***Θα μπορούσαμε χθες να βάλουμε άλλα πέντε - έξη, αλλά δεν τα βάλαμε. Δεν τα βάλαμε γιατί οι παίχτες μας κάνουν πάντα το κάτι παραπάνω όταν φτάνουν στην πηγή και σπάνε την στάμνα. Είπα στον προηγούμενο "Καφέ" τι νομίζω ότι φταίει. Περιμένω να παίξουμε καναδυό παιχνιδάκια ακόμα και θα σας πω τι πρέπει κατά τη γνώμη μου να γίνει. Έχουμε πια βαρεθεί τα αααχ και τα ωωωχ για τα χαμένα τετ - α - τετ.
***Εκτός ενδεκάδας ο Καρτσακλής λόγω καρτών και αναγκαστικά ο Μαργέλης έπρεπε να βρει έναν αντικαταστάτη του στη θέση του αμυντικού χαφ. Διάλεξε τον Μάριο Πλακίδα και τα πήγε περίφημα. Έτρεξε, έκοψε μπαλιές, έβγαλε μπαλιές, γέμισε χώρους και άνοιξε πολλές φορές το παιχνίδι, ενώ δεν έκανε παρά μόνο δύο λάθος μεταβιβάσεις Άψογος
***Σε πολύ καλή μέρα και ο Γιαννιώτης στη θέση του επιτελικού, με συμμετοχή σε πολλές φάσεις, με πολλές καλές μπαλιές αριστερά - δεξιά και ένα ωραιότατο γκολ. Ήταν ακριβώς αυτό που χρειάζεται η ΑΕΜ και το παλικαράκι ήταν χθες σε πολύ καλή μέρα.
*** Πολύ καλά πήγε και ο Αποστολίδης, αλλά ούτως ή άλλως ο νεαρός είναι πάντα στους διακριθέντες. Η έκπληξη ήταν το πόσο καλά στάθηκε, όταν ο Μαργέλης τον έβαλε στη θέση του αμυντικού χαφ. Όπως μου είπε στο τέλος του αγώνα ο κόουτς, ο νεαρός έχει όλα τα προσόντα για να αποδώσει καλά και σ' αυτή τη θέση.
***Απόδοση έκπληξη είχε και ο Κορομηλάς, που χθες εμφανίστηκε με λιγότερο τρακ και έδειξε μαχητικότητα και πολύ διάθεση να προσφέρει. Κράτησε πολύ καλά τη θέση του στα δεξιά αν και αριστεροπόδαρος, έβαλε ένα υπέροχο γκολ και όταν, με την είσοδο του Γαβρίνα, ήρθε αριστερά, έβγαλε και τις ωραίες σέντρες του.
***Ο Νίκος Κράνης έκανε για άλλη μια φορά το καθήκον του πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ. Ήταν μέσα σε πολλές φάσεις και πάλεψε σε όλο το παιχνίδι. Ο Ζέρβας έχει βρει πια τα πατήματά του και δίνει μια αίσθηση σιγουριάς στην άμυνα. Ο Βαλτογιάννης σε θέση δεξιού μπακ δεν πήγε άσχημα.
***Ο Πασπαλιάρης εκτός από τη φάση του γκολ, αναπλήρωσε κάθε κενό στην άμυνα όπου για άλλη μια φορά υστέρησε ο Ταράτσας. Ενώ δεν έμεινα ευχαριστημένος από τον Γουβαλάρη, που και χθες πήρε ανόητη κίτρινη κάρτα. Μπίρκος, Μπαρμπαρούσης, Γαβρίνας με λίγες προπονήσεις φάνηκε να έχει χάσει κάπως τον ρυθμό του, αλλά όχι την μαχητικότητά του.
***Άφησα τελευταίο τον Τσάμη, γιατί από τον αρχηγό έχω περισσότερες απαιτήσεις απ' όλους. Δεν θέλω να τον αγχώσω, αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν γουστάρει όπως πέρυσι. Δεν έχει τις εμπνεύσεις που είχε πέρυσι, δεν συνεργάζεται καλά με τους συμπαίκτες του και εξατομικεύει πολύ το παιχνίδι του. Πιστεύω όμως πολύ σ' αυτόν και είμαι σίγουρος ότι θα έρθει εκείνο το "κλικ" που θα τον κάνει να δείξει αυτό που πραγματικά μπορεί.
***Ψάχνεται ακόμα ο Μαργέλης σ' ότι αφορά την παγίωση ενός κορμού που θα δέσει την ομάδα. Δοκιμάζει συνεχώς παίχτες σε διάφορες θέσεις προσπαθώντας να βρει την καλύτερη θέση για κάθε παίχτη. Φαίνεται καθαρά ότι η ομάδα δεν έχει αρμονία. Λίγο οι τραυματισμοί και οι αρρώστιες, λίγο οι κάρτες, λίγο η κακή ψυχολογία ορισμένων παιχτών, του δημιουργούν συνεχώς προβλήματα. Πιστεύω ότι σύντομα θα βρει τις λύσεις, θα πάρει η ομάδα μπροστά και ποιος μα πιάνει μετά.
***Προβλήματα στη φυσική κατάσταση παρουσιάζουν πολλοί παίχτες. Είπα κάποτε ότι αρκετοί από αυτούς είναι "καμμένοι", βαριά έκφραση, αλλά οι συχνοί τραυματισμοί κάτι τέτοιο δείχνουν. Τώρα, να μιλήσω για εργομετρικές εξετάσεις, θα με πείτε τρελό! Ξέρω ότι στοιχίζουν ακριβά. Δεν υπάρχει όμως καμιά άκρη, κάνα μέσον να πάνε οι παίχτες στο ΟΑΚΑ και να κάνουν τουλάχιστον τις βασικές εξετάσεις; Ε, Πρόεδρε;
***Εγκάρδιο και αυθόρμητο ήταν το χειροκρότημα στην αλλαγή του Μάριου Πλακίδα, που δείχνει ότι οι μεσολογγίτες φίλαθλοι ξέρουν να επιβραβεύουν όσους δίνουν ψυχή μέσα στο γήπεδο. Δυνατό ήταν και το χειροκρότημα για τον Γαβρίνα που τον αντικατέστησε, μια και ο παίχτης της ΑΕΜ είναι από τους πιο δημοφιλείς της ομάδας και δίνει τα πάντα στον κάθε αγώνα.
***Λευκάδα πάμε την Κυριακή και είναι καλή η συγκυρία καθώς ο Τηλυκράτης κάνει κοιλιά. Είναι μια καλή ευκαιρία για να δούμε πόσο μακριά μπορεί να πάει η ομάδα. Στο χέρι μας είναι να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα και γιατί όχι το διπλό, που θα μας δώσει ξανά πίσω την αίγλη μας. Φυσικά πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας και να παίξουμε όσο πιο ομαδικά γίνεται. Δεν είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά και πιο είναι εύκολο.
***Παραμένει με το παράπονο ο Ανδρέας Μαργέλης, γιατί ορισμένοι παίχτες δεν τον ακούνε κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν εφαρμόζουν όσα μαθαίνουν στις προπονήσεις και πολλές φορές κάνουν του κεφαλιού τους. Έτσι και στον χθεσινό αγώνα, γκρίνιαξε πολλές φορές και μάλιστα σε κάποια στιγμή είπε στον Τσάμη να μεταφέρει κάποιες οδηγίες, αλλά ούτε αυτόν τον άκουγαν...
Τέλος ο "Καφές" ΑΕΜάρες! Αφήστε πολυθρόνες, καρέκλες καναπέδες και κρεβάτια και όλοι την Κυριακή στη Λευκάδα για να ενισχύσουμε την ομαδάρα μας. Φυσικά κόσμια και φίλαθλα. Νέος Καφές την Δευτέρα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και η ΑΕΜάρα καλύτερα. Μιχάλης Κιτσινέλης.