Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Τεσσάρα στη Λευκίμμη και λίγα ήταν!

Χωρίς να εντυπωσιάσει η Α. Ε. Μεσολογγίου φιλοδώρισε με τέσσερα τέρματα την Λευκίμμη και θα πάει με ανεβασμένο ηθικό στη Λευκάδα για τον αγώνα με τον Τηλυκράτη. Οι Κανονιέρηδες δεν συνάντησαν ιδιαίτερη αντίσταση από τη συμπαθή ομάδα της Κέρκυρας, που παρουσιάστηκε καλύτερη απ' ότι περιμέναμε. Φυσικά μετά την αποβολή του Δ. Βλάσση, που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν ο πιο επικίνδυνος παίχτης της, παρέδωσε τα όπλα και στο β΄ ημίχρονο δεν έκανε ούτε μία φάση, μετατρέποντας το παιχνίδι σε μονόλογο της ΑΕΜ.
Με όρεξη μπήκαν οι γηπεδούχοι στο παιχνίδι και μετά από δύο απανωτά κόρνερ στο 3΄ και 4΄ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα, ένα άστοχο σουτ του Αποστολίδη έξω από την περιοχή στο 6΄ και ένα γκολ στο 8΄ του Γιαννιώτη που ακυρώθηκε σαν φάουλ στο τερματοφύλακα, η υπεροχή της ΑΕΜ έφερε το πρώτο γκολ.
Ηταν το 9΄ όταν μετά από σέντρα του Αποστολίδη ο Μ. Πλακίδας έπιασε την κεφαλιά, ο Μακαντάνης φάνηκε να μπλοκάρει εύκολα, αλλά η μπάλα του ξέφυγε και στο γκελ που έκανε ο Κράνης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Καλογερόπουλου. Ο διαιτητής κινήθηκε προς την σέντρα, οι παίχτες της Λευκίμμης συνέχισαν το παιχνίδι, αλλά ο α΄ βοηθός Γκαρτζανίκας, δεν ...κατάλαβε τι έγινε και έμεινε στη θέση του. Οι παίχτες διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή. Ο διαιτητής πήγε στον βοηθό και του είπε ότι ...μπήκε γκολ και έτσι με τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων(που στοίχισαν την κίτρινη κάρτα στον Δ. Βλάσση), έγινε η σέντρα.
Στο 12΄ ο Μ. Πλακίδας έκανε την σέντρα, ο Μακαντάνης μπλόκαρε και έβγαλε με βολέ την Λευκίμμη στην αντεπίθεση. Ο Βλάσσης εκμεταλεύτηκε αδράνεια του κεντρικού δίδυμου της ΑΕΜ κατέβασε με το στήθος την μπάλα και με δυνατό δεξί σουτ νίκησε τον Ζέρβα κάνοντας το 1-1, στο 13΄.
Στο 14΄ δυνατό φάουλ του Γουβαλάρη δεν πέρασε το τείχος.
Στο 16΄ η Λευκίμμη κέρδισε ένα φάουλ από μέση απόσταση. Το εκτέλεσε ο Λειτούργης. Ο Ζέρβας μάζεψε πάνω από πολλά κεφάλια την μπάλα και έβγαλε αμέσως τον βολέ. Ο Γιαννιώτης στοπάρισε την μπάλα και έβγαλε αριστερά στον Κράνη. Αυτός δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ και έβγαλε ξανά στον Γιαννιώτη, που έδωσε δεξιότερα στον Κορομηλά, που με ξερό αριστερό βολέ έστειλε την μπάλα στο δεξί "Γ" του Μακαντάνη, κάνοντας το 2-1.
Στο 18΄ σέντρα του Αποστολίδη από αριστερά, ο Γιαννιώτης αμέσως το σουτ, που κόντραρε όμως στα σώματα.
Στο 20΄ μακρινό φάουλ του Τσάμη, μπλόκαρε ψηλά ο Μακαντάνης.
Στο 24΄ μακρινό φάουλ με τον Σάντα για την Λευκίμμη, μπλόκαρε εύκολα ο Ζέρβας.
Στο 28΄ σέντρα του Αποστολίδη, ο Κράνης δεν μπόρεσε την καφαλιά και το σουτ του Βαλτογιάννη βρήκε στα πόδια των αμυντικών και απομακρύνθηκε.
Στο 30΄ σέντρα σουτ του Γιαννιώτη από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Μακαντάνης, παραλίγο να κάνει αυτογκόλ από την υπερπροσπάθεια ν' αποκρούσει, αλλά έδιωξε σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Αποστολίδης στο σημείο του πέναλτι ο Μ. Πλακίδας σούταρε ανάμεσα από πολλά πόδια, αλλά η μπάλα δεν πέρασε.
Στο 32΄ ο Γιαννιώτης δέχτηκε ωραία μπαλιά στον κενό χώρο, προχώρησε και πλασάροντας πάνω από τον εξερχόμενο Μακαντάνη, έκανε το 3-1.
Στο 34΄ δυνατό συρτό σουτ του Τσάμη από τον άξονα, σε καλή θέση ο Μακαντάνης μπλόκαρε.
Στο 38΄ ο Βαλτογιάννης σέντραρε από δεξιά και ο Γιαννιώτης πιεζόμενος έκανε την κεφαλιά, άουτ.
Στο υπόλοιπο διάστημα η ορμή της ΑΕΜ καταλάγιασε, η Λευκίμμη πρέσαρε καλά και δεν έγινε κάποια καλή φάση, εκτός από ένα κόρνερ της ΑΕΜ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο στο 45΄.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο Δ. Βλάσσης πήρε ωραία μπαλιά στ΄αριστερά κερδίζοντας στο σπριντ τον Ταράτσα, προχώρησε λίγα μέτρα, αλλά το σουτ που έκανε έστειλε την μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι του Ζέρβα. Η ΑΕΜ απάντησε με ένα ξαφνικό σουτ του Γιαννιώτη έξω από την περιοχή της Λευκίμμης, αλλά ο Μακαντάνης δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε.
Στο 52΄ ο Δ. Ρούσης πέρασε δύο παίχτες λίγο κάτω από την σέντρα και αριστερά,
εχασε όμως το κοντρόλ και ο Ταράτσας πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα που βρήκε το χέρι του Δ. Βλάσση, που ήταν ένα μέτρο μπροστά του. Προς έκπληξη όλων ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον παίχτη της Λευκίμμης, που δυστυχώς ήταν η δεύτερη και αποβλήθηκε.
Από το σημείο της αποβολής και μετά οι Κερκυραίοι κλείστηκαν στα καρέ τους και δεν ξαναπέρασαν την σέντρα.
Στο 54΄ δυνατό σουτ του Κορομηλά, μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μακαντάνη.
Ακολούθησε φάση διαρκείας με την σέντρα του Μ. Πλακίδα να περνάει απ' όλους, ο Κορομηλάς να στρώνει την μπάλα στον Βαλτογιάννη, δυνατό σουτ, κόντρα σε πόδια και μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι, κόρνερ. Εκτέλεσε ο Αποστολίδης, μπλόκαρε πάνω από το κεφάλι του Κράνη ο Μακαντάνης.
Στο 62΄ σέντρα του Μπαρμπαρούση από αριστερά, μονοκόματο σουτ του Τσάμη, ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Λευκόμμης.
Στο 63΄ ο Γαβρίνας έκλεψε την μπάλα από τον Γαστεράτο, αντί να σουτάρει έβγαλε μπαλιά για τον Κράνη, αλλά έκοψε ο Μίαρης.
Στο 65΄ από δεξιά ενώ είχε χώρο να σουτάρει προσπάθησε να βγάλει χαμηλή σέντρα, αλλά και πάλι ο Μίαρης έκοψε.
Στο 68΄ σέντρα - σουτ του Μπαρμπαρούση, ο Μακαντάνης δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε.
στο 70΄ ο Αποστολίδης έβγαλε ωραία μπαλιά στην πλάτη των αμυντικών της Λευκίμμης, πετάχτηκε εκεί ο Γιαννιώτης, αλλά η β΄ βοηθός σήκωσε οφσάιντ κόβοντας το τετ - α τετ!
Στο 71΄ ο Τσάμης έκανε δυνατό τεχνικό σουτ και ο Μακντάνης έδιωξε σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Κορομηλάς, ο Γουβαλάρης έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο.
Στο 73΄ ο Τσάμης εκτέλεσε ένα φάουλ που κερδισε ο Μπαρμπαρούσης από αριστερά, πετάχτηκε ο Πασπαλιάρης έπιασε την κεφαλιά μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 77΄ ο Κορομηλάς κέρδισε ένα φάουλ στ΄αριστερά μερικά μέτρα έξω από την περιοχή της Λευκίμμης. Το εκτέλεσε ο Τσάμης και με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ, πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος και την έστειλε στα δίχτυα του Μακαντάνη, κάνοντας το 4-1.
Στο 80΄ ο Κορομηλάς έβγαλε αριστερά στον Μπαρμπαρούση, αυτός αμέσως την σέντρα, προσωρινή απομάκρυνση από τον Μίαρη, άτσαλο σουτ του Βαλτογιάννη, η μπάλα στον Γιαννιώτη, αμέσως το πλασέ μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Λευκίμμης.
Στο 87΄ ο Κορομηλάς έβγαλε ωραία μπαλιά στον κενό χώρο, ο Γιαννιώτης από δεξιά έκανε ωραίο πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Στις καθυστερήσεις φάση διαρκείας με τον Γιαννιώτη από δεξιά να βγάζει την σέντρα, ο Γαβρίνας με υπερπροσπάθεια έκανε κάτι σαν κεφαλιά, ενώ αφύλακτος πίσω του ήταν ο Μπαρμπαρούσης, σέντρα του Μπαρπαρούση η μπάλα στο Αποστολίδη, σέντρα - σουτ του Αποστολίδη από δεξιά, κόρνερ από λάθος επέμβαση του Μακαντάνη. Εκτέλεση Μπαρπαρούση ψηλοκρεμαστά, μπερδεύτηκαν Μίαρης και Μακαντάνης, η μπάλα έφτασε στον Πασπαλιάρη, που έκανε δυνατό σουτ, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Λευκίμμης.
Από την ΑΕΜ ξεχώρισαν Μ. Πλακίδας(κορυφαίος όσο έπαιξε), Κορομηλάς, Γιαννιώτης και Αποστολίδης. Από τη Λευκίμμη ο Μακαντάνης, ο Μίαρης, Σάντα και κυρίως ο Δ. Βλάσσης.
Με λάθη η διαιτησία του κ. Ρούσσου-Μπεκερτζή και των βοηθών.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Βαλτογιάννης(80΄ Μπίρκος), Κορομηλάς, Ταράτσας(50΄ Μπαρμπαρούσης), Μ. Πλακίδας(61΄ Γαβρίνας), Πασπαλιάρης, Τσάμης, Γουβαλάρης, Κράνης, Γιαννιώτης, Αποστολίδης
Α.Ε.ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ: Μακαντάνης, Γαστεράτος, Καλογερόπουλος(75΄ Κουρής), Βασιλάκης, Μίαρης, Ε. Βλάσσης, Σουλάνης(63΄ Κουτρούλης), Λειτούργης, Τσεβανέλης(80΄ Κάντας), Σάντα, Δ. Βλάσσης