Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

"Δόξα σοι" ο Θεός περάσαμε

Στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι κατάφερε η ΑΕΜ να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου (1-1 κανονική διάρκεια, 3-5 πέναλτι). Ο Αντρέας Μαργέλης χρησιμοποίησε από την αρχή ενδεκάδα που θα "έκλεβε" από νωρίς τη νίκη. Το πρώτο πεντάλεπτο βρήκε την ΑΕΜ να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, με τους παίκτες της Δόξας να είναι διστακτικοί και μην περνούν το κέντρο. Στην συνέχεια η Δόξα πήρε τα ινία του αγώνα, δημιουργώντας πέντε καθαρές ευκαιρίες να ανοίξει αυτή πρώτη το σκορ. Η "Κυρία" σε όλο το διάστημα της υπεροχής την "μελανόλευκων" απείλησε μόνο μια φορά με τον Μάριο Πλακίδα. Εκεί που όλα έδειχναν ότι η Δόξα ήταν πιο κοντά στο να προηγηθεί στο σκορ, ο Αποστολίδης στο 40' με σουτ κεραυνό έξω από την μεγάλη περιοχή σημείωσε το 0-1, αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι πριν "αναπαυθεί" στην εστία του Καινουρίου. Ακολούθησε ένας επιθετικός μονόλογος της Δόξας, χωρίς να καταφέρει να πετύχει την ισοφάριση πριν την λήξη του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο η Δόξα φάνηκε να "ξυπνάει" και να χάνει τρεις ευκαιρίας για να φέρει το ματς στα ίσια, έχοντας μάλιστα και δοκάρι στο 55'. Στο 60' με σουτ ο Γιώτης ισοφάρισε σε 1-1, βάζοντας "φωτιά" στο παιχνίδι. Σε αντεπίθεση της ΑΕΜ στο 75' από τα αριστερά με τον Καρτσακλή, ο οποίος έδωσε στον Μπαρμπαρούση και αυτός με μια στον Κράνη, που επιχείρησε σουτ το οποίο βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Δόξας. Το παιχνίδι έδειχνε ανοικτό σε κάθε ενδεχόμενο, με τις δυο ομάδες να έχουν ευκαιρίες για να πάρουν την μεγάλη πρόκριση. Μέχρι το 90' το σκορ δεν άλλαξε κάτι και οι ποδοσφαιριστές οδηγήθηκαν στην παράταση. Στην διάρκεια της παράτασης λίγο ο βαρύς αγωνιστικός χώρος, λίγο η κούραση των παικτών της ΑΕΜ, δεν τους άφησε να φανούν αρκετά επικίνδυνοι απέναντι στην Δόξα. Εκτός από μια ευκαιρία του Πλακίδα που βρέθηκε μόνος στο πέναλτι, σουτάρονταν όμως αρκετά ψηλά από τα δοκάρια. Έτσι οι διαφορές των δύο ομάδων έπρεπε να λυθούν στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι "μπλε" φάνηκαν πιο ψύχραιμοι και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Ζέρβα πήρανε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Αντρέας Μαργέλης επέλεξε κατά σειρά τους Πασπαλιάρη, Καρτσακλή, Γουβαλάρη, Μπαλάφα και Χρ.Πλακίδα, που ήταν και οι πέντε εύστοχοι στις εκτελέσεις τους. Στην τέταρτη εκτέλεση της Δόξα, ο Δημήτρης Ζέρβας απέκρουσε το σουτ του Δάρλα, στέλνοντας την ΑΕΜ στην επόμενη φάση, με 3-5 στα πέναλτι. Καλή η διαιτησία του Στυλιαρά, κακός ο βοηθός Μπουκουβάλας, που είχε πολλές λάθος υποδείξεις. Μακράν καλύτερος της ΑΕΜ ο Δημήτρης Ζέρβας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
: Ζίγκος (41' Καρβασίλης), Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντίνου, Τζωρτζόπουλος ((Τσοπλάκος Κ.), Δάρλας Στ., Κορδάτος, Τσοπλάκος Κ. , Μπλάνης (Αλτζερίνης), Δάρλας Δ., Καρόπουλος, Γιώτης
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Μπαλάρας, Κορομηλάς (68' Γατσώρης), Βαλτογιάννης (46' Μπαρμπαρούσης), Ταράτσας, Πασπαλιάρης, Πλακίδας Μ., Γουβαλάρης, Κράνης, Αποστολίδης (57' Καρτσακλής), Πλακίδας Χρ.

Αναλυτικά όλα τ' αποτελέσματα της Δ' φάσης του Κυπέλλου:
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 1-1 (3-5 πέναλτι)
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ – ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ 3-2
ΑΕ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 0-1
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 3-0