Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕΓΑΛΗ ΑΕΜ - Μασκαράδες διαιτητές 0-0

Ενα ανεκδιήγητο διαιτητικό τρίο, τίναξε στον αέρα το φημολογούμενο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΜ και το Ελαιόφυτο. Η ΑΕΜ έκανε εκπληκτική εμφάνιση και παρά τα "περίεργα" σφυρίγματα θα μπορούσε να έχει πάρει άνετη νίκη, αν η τύχη και η έλλειψη ψυχραιμίας δεν έριχναν στα σκουπίδια ανεπανάληπτα τετ - α- τετ, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αδύνατο οι Κανονιέρηδες να νικήσουν τον απίστευτο διαιτητή, αν και ο Χρήστος Πλακίδας έχασε απίστευτη ευκαιρία να σκοράρει στο 68΄.
Καταιγιστική ήταν στα πρώτα λεπτά η Μεσολογγίτικη ομάδα.
Στο 3΄ ο Ζαπαντιώτης έβγαλε ωραία αριστερά στον Γαβρίνα, αυτός έκανε τη σέντρα, πέρασε απ' όλους η μπάλα, ψηλοκρεμαστό βολέ του Κορομηλά από απέναντι, πάνω από το οριζόντιο.
Στο 4΄ ο Ζαπαντιώτης άνοιξε αριστερά στο Κορομηλά, αυτός αμέσως έκανε την σέντρα-σουτ, αλλά σε καλή θέση μπλόκαρε ο Μπαμπανιώτης.
Στο 6΄ ο Ζαπαντιώτης από αριστερά, έκλεψε την μπάλα από τον Κούση, έκανε το μπάσιμο, αντί να σουτάρει έβγαλε στο πέναλτι στον Γιαννιώτη, αυτός έκανε το σουτ, αλλά τρεις παίχτες του Ελαιόφυτου έπεσαν πάνω στην μπάλα στη δεξιά γωνία και έδιωξαν.
Στο 7΄ ψηλοκρεμαστό φάουλ του Τσάμη από δεξιά, η μπάλα στο σημείο του πέναλτι κόντρες, προσπάθησαν το σουτ Γαβρίνας και Γιαννιώτης, έδιωξε ο Καραγκούνης, σέντρα του Ζαπαντιώτη ο Πασπαλιάρης οφσάιντ.
Στο 10΄ ο Βούρτσας κέρδισε ένα κόρνερ από δεξιά, το εκτέλεσε ο Νάκος άσχημα η μπάλα πέρασε πάνω απ' όλους και κατέληξε πλάγιο άουτ.
Στο 12΄ γρήγορη αντεπίθεση του Ελαιόφυτου με τον Νάκο, φάουλ ο Αποστολίδης. Το εκτέλεσε το Νάκος στην αγκαλιά του Ζέρβα.
Στο 15΄ ο Γιαννιώτης τροφοδότησε τον Αποστολίδη , αυτός έσκαψε την μπάλα στον Γαβρίνα, αυτός πιεζόμενος το σουτ, άουτ.
Στο 17΄ φάουλ από δεξιά για το Ελαιόφυτο με τον Μπαρμπαρούση, έδιωξε ο Γουβαλάρης, ο Νάκος κέρδισε μια κόντρα, έκανε όμως κακό σουτ.
Στο 18΄ ο Γαβρίνας πήρε την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή, αλλά εκεί με αυτοθυσία ο Καραγκούνης έδιωξε σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, ο Μπαμπανιώτης με υπερένταση έδιωξε στο δεύτερο δοκάρι.
Στο 22΄ φάση διαρκείας για την ΑΕΜ, όταν ο Γουβαλάρης έκανε τη σέντρα από αριστερά, έδιωξε προσωρινά ο Καραγκούνης, πλάγιο. Η μπάλα στην περιοχή του Ελαιοφύτου, έδιωξε σε κόρνερ ο Ματσανάς. Εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης μόλις πρόλαβε κι έδιωξε ο Μπαμπανιώτης προ του Πασπαλιάρη.
Ακολούθησε ένα διάστημα με παιχνίδι κέντρου.
Στο 31΄ Σουτ του Κούση από μέση απόσταση, ο Ζέρβας έπεσε στην δεξιά του γωνία και μπλόκαρε.
Στο 33΄ ο Τσάμης είδε έξω από την εστία του τον Μπαμπανιώτη και από δεξιά προσπάθησε να τον κρεμάσει, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δεξί "Γ" του Ελαιόφυτου.
Στο 36΄νέα μεγάλη φάση για την ΑΕΜ, όταν ο Αποστολίδης μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής του Ελαιοφύτου, έβγαλε ωραία διαγώνια μπαλιά στο Γιαννιώτη, αυτός τετ - α - τετ με τον Μπαμπανιώτη, έκανε δυνατό σουτ, αντί για πλασέ, ο τερματοφύλακας των φιλιξενούμενων έκανε εκπληκτική απόκρουση, η μπάλα πήγε δεξιά στον Ζαπαντιώτη που έφερε την μπάλα στο δεξί και την ώρα του σουτ ο Ματσανάς τον ανέτρεψε, αλλά ο κ. Αποστολόπουλος έδειξε "παίζετε".
Η Μεσολογγίτικη ομάδα συνέχισε να πιέζει και στο 38΄ έγινε η φάση του αγώνα, όταν ο Κορομηλάς από δεξιά έπιασε δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε το κάτω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και χτύπησε εμφανώς μέσα από τη γραμμή του Ελαιόφυτου, στη συνέχεια κινήθηκε προς τα εξω έφτασε στον Ζαπαντιώτη που με κεφαλιά την έστειλε και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι και ο Κούσης έδιωξε σε κόρνερ, ενώ όλοι οι παίχτες και οι φίλαθλοι της γηπεδούχου διαμαρτυρήθηκαν έντονα.
Στο 40΄ ο Βούρτσας εκτός του να κερδίζει θεατρινίστικα φάουλ, με την ανοχή του διαιτητή, έκανε και μια καλή προσπάθεια, όταν πήρε στα δεξιά μια μπαλιά από τον Νάκο, στόπαρε με το στήθος και με με πλάτη στο τέρμα έκανε από πλάγια καλό γυριστό σουτ, αναγκάζοντας τον Ζέρβα να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση, για να διώξει μακριά ο Τσάμης.
Στο 44΄ ο Βούρτσας κέρδισε ένα ακόμα θεατρινίστικο φάουλ στα δεξιά κοντά στην γραμμή του άουτ, ο Καρτσακλής του είπε να σταματήσει να κάνει θέατρο και στη συνέχεια οι δυό παίχτες είχαν έντονο διάλογο, με τον Καρτσακλή να λέει στον διαιτητή "δεν τον βλέπετε ότι κάνει θέατρο;" με τον διαιτητή να δείχνει από μια κίτρινη σε Καρτσακλή και Βούρτσα. Ομως ο Κατσακλής είχε και άλλη κίτρινη και αποβλήθηκε. Το παιχνίδι στο σημείο εκείνο, εκτροχιάστηκε, ο πάγκος της ΑΕΜ διαμαρτυρήθηκε έντονα, με αποτέλεσμα ο διαιτητής ν' αποβάλλει και τον Γεν. Αρχηγό της ΑΕΜ από τον αγωνιστικό χώρο. Κι ενώ η εκνευρισμένη κερκίδα έβραζε, ο κ. Αποστολόπουλος, χωρίς να κρατήσει καθυστέρηση, σφύριξε τη λήξη του ημιχρόνου!

Με τα δεδομένα του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΜ μπήκε πιο επιφυλακτικά στον αγώνα, μια και έπαιζε με 10 παίχτες και το Ελαιόφυτο να προσπαθεί ν' αλλάξει τη μορφή του αγώνα.
Στο 52΄ ο Νάκος εκτέλεσε έξυπνα ένα φάουλ από αριστερά, πέρασε την μπάλα συρτά από την αριστερή πλευρά του τείχους, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 55΄ ο Γαβρίνας πήρε ωραία μπαλιά στ' αριστερά έκανε το μπάσιμο, ο Ματσανάς πρόλαβε και γύρισε την μπάλα στον Μπαμπανιώτη που μπλόκαρε! Προς έκπληξη όλων, ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι! Στη συνέχεια της φάσης ο Γαβρίνας πήρε μπαλιά στ' αριστερά έκανε δυνατό αριστερό σουτ, ο Μπαμπανιώτης απέκρουσε ενστικτωδώς η μπάλα πήγε δεξιά στον Ζαπαντιώτη, που όμως κλείστηκε και χάθηκε η ευκαιρία.
Στο 60΄ σέντρα από αριστερά του Κούση, έδιωξε με γροθιές ο Ζέρβας.
Στο 65΄ο Τσιούνης έκανε από αριστερά το γύρισμα, ο Βούρτσας από δεξιά το συρτό σουτ, έπεσε ο Ζέρβας και μπλόκαρε.
Η ΑΕΜ, αν και είχε παίχτη λιγότερο, έπαιζε στα ίσια το Ελαιόφυτο και στο 68΄έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Γιαννιώτης έβγαλε τετ - α - τετ τον Χρήστο Πλακίδα, αυτός, αντί να σουτάρει, προσπάθησε να ντριπλάρει τον Μπαμπανιώτη, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει και να του κλέψει στην κυριολεξία την μπουκιά από το στόμα.
Στο 70΄ ο ίδιος παίχτης έκανε πολύ καλή έφοδο από δεξιά, έβγαλε την σέντρα, αλλά ο Κορομηλάς ήταν ένα βήμα πιο μπροστά και το ανάποδο ψαλίδι που προσπάθησε δεν βρήκε μπάλα.
Στο 76΄ ο Βούρτσας έκανε συρτό σουτ από το ημικύκλιο, αλλά σε καλή θέση ο Ζέρβας μπλόκαρε.
Στο 80΄σέντρα-σουτ του Γουβαλάρη από αριστερά, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 83΄ο Μπαρμπαρούσης έβγαλε την σέντρα από αριστερά, αλλά επενέβη έγκαιρα ο Σαμαράς και έδιωξε σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στο 86΄ ωραία προσπάθεια του Χρ. Πλακίδα, έβγαλε την μπαλιά αριστερά στον Μπαμπαρούση, αλλά το σουτ του νεαρού πέρασε άουτ.
Στο 88΄ ο Πολεμαρχάκης από αριστερά έκανε ψηλοκρεμαστή σέντρα, που πέρασε απ' όλους και η ΑΕΜ έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, αλλά ο Τσάμης έβγαλε κακή σέντρα σέντρα στην αγκαλιά του Μπαμπανιώτη.
Ενα γέμισμα του Μπαρμπαρούση από αριστερά που μπλόκαρε ο Μπαμπανιώτη,ς ήταν η τελευταία φάση του αγώνα.
"Περίεργη" και κακή η διαιτησία του κ. Αποστολόπουλου, που έκανε όλα του τα "λάθη" του σε βάρος των γηπεδούχων, δεν κατακύρωσε κανονικό γκολ της ΑΕΜ, δεν έδωσε το καταφανέστατο πέναλτι στον Ζαπαντιώτη, έβγαλε δυο άδικες κάρτες στον Καρτσακλή και γενικά με τα σφυρίγματά του παραλίγο να τινάξει τον αγώνα στον αέρα. Πολύ κακοί και οι δυο βοηθοί με πολλές λανθασμένες υποδείξεις, παραδόξως σε βάρος της ΑΕΜ. Ενώ ο β΄βοηθός Παπαδήμας έχει ευθύνη και για την μη υπόδειξη του γκολ.
Από την ΑΕΜ δεν υπάρχουν υστερήσαντες, με κορυφαίο τον Ζαπαντιώτη και πολύ καλούς τους Πασπαλιάρη, Κορομηλά και Αποστολίδη. Από το Ελαιόφυτο διεσώθηκαν οι Μπαμπανιώτης, Καραγκούνης και Νάκος.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Αποστολίδης, Κορομηλάς, Ταράτσας, Καρτσακλής, Πασπαλιάρης, Τσάμης, Γουβαλάρης, Γαβρίνας(67΄ Χρ. Πλακίδας), Ζαπαντιώτης(61΄ Μ Πλακίδας), Γιαννιώτης(77΄ Μπαρμπαρούσης).
Α.Ο.ΕΛΑΙΟΦΥΤΟΥ: Μπαμπανιώτης, Μπαρμπαρούσης(59΄ Ευαγγελίδης), Σαμαράς, Καραγκούνης, Κούσης, Σάμψωνας, Ματσανάς, Γιάκος, Τσιούνης, Νάκος, Βούρτσας(87΄ Καταπόδης).