Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Με 4άρα κατάπιε το Σούλι!

Παίζοντας με σοβαρότητα και ουσία οι κυανόλευκοι, σάρωσαν το Σούλι Παραμυθιάς με 4-0! Εχοντας σε τρομερή μέρα τον Χρήστο Πλακίδα και τους περισσότερους παίχτες να παίζουν με ωριμότητα, ελάχιστα λάθη και καλή συνεργασία σε όλες τις γραμμές, η Α. Ε. Μεσολογγίου κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια αγώνα, πέτυχε τέσσερα πανέμορφα γκολ και έχασε 2-3 ακόμη καλές ευκαιρίες. Το Σούλι μπήκε με αμυντικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι, παραχωρώντας γήπεδο στην ΑΕΜ και προσπαθώντας με διπλή ζώνη άμυνας, να μην αφήσει τους γηπεδούχους να γίνουν επικίνδυνοι. Η Μεσολογγίτικη ομάδα με καθαρά επιθετικό σχήμα, πήρε τα ηνία του αγώνα και βρήκε τις λύσεις στο πρέσινγκ του κέντρου, παίζοντας πολύ από τα πλάγια.
Στο 4΄ ένα μακρινό συρτό σουτ του Μπίρκου δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Φίλια που μπλόκαρε.
Στο 7΄ προσπάθεια του Γαβρίνα κατέληξε σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στο 8΄ ο Γαβρίνας προσπάθησε με διαγώνια μπαλιά να βρει τον Χρ. Πλακίδα, αλλά ο Φίλιας έπεσε έγκαιρα και μπλόκαρε.
Στο 10΄ ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ από μέση απόσταση, πέρασε το τείχος η μπάλα, αλλά σε καλή θέση ο Φίλιας μπλόκαρε.
Στο 14΄ο Ταράτσας έκανε σέντρα σουτ, άουτ.
Στο 15΄ το Σούλι απείλησε με ένα φάουλ από μέση απόσταση, έδιωξε ο Ταράτσας.
Στο 16΄ γρήγορη επίθεση με Γαβρίνα να δίνει στον Ζαπαντιώτη, αυτός να κάνει στο ύψος της γραμμης της περιοχής παράλληλη μπαλιά, ο Γιαννιώτης άφησε έξυπνα την μπάλα, ο Χρήστος Πλακίδας έφερε την μπάλα στο δεξί και μ' ένα κεραυνό έγραψε το 1-0!
Στο 19΄ ο Χρ. Πλακίδας έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Γιαννιώτη στον κενό χώρο στ' αριστερά, αυτός μπορούσε το σουτ, αλλά προσπάθησε να σιγουρέψει το γκολ, έβγαλε συρτή σέντρα προς τον Γαβρίνα, έπεσε ο Φίλιας και μπλόκαρε.
Στο 22΄ νέα οργανωμένη επίθεση της ΑΕΜ με τον Γαβρίνα από δεξιά να κάνει ωραία παράλληλη μπαλιά, ο Χρ. Πλακίδας από καλή θέση έκανε το δυνατό σουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Με φάουλ προσπάθησε ν' απειλήσει και πάλι το Σούλι στο 24΄, αλλά η ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Τσάλη βρήκε σε καλή θέση τον Ταράτσα που έδιωξε.
Στο 27΄ ο Παπαδόπουλος έκανε ένα γέμισμα, στην απέναντι πλευρά νέο γέμισμα του Αντωνίου, κόντρα στον Μπίρκο, έδιωξε ο Πασπαλιάρης.
Στο 29΄ πάλι ο Γαβρίνας από δεξιά έκανε την σέντρα, ο Γιαννιώτης πιεζόμενος έκανε κακή κεφαλιά, άουτ.
Στο 30΄ ο Τσάλης πέρασε τον Πασπαλιάρη, μπήκε στην περιοχή από πλάγια δεξιά, έβγαλε συρτή σέντρα, ο Παπαδόπουλος από κοντά το σουτ, κόντραρε ο Καρτσακλής και ο Πασπαλιάρης απεμάκρυνε.
Στο 32΄ κόρνερ με τον Τσάλη, έδιωξε προσωρινά ο Ταράτσας, σουτ του Τάσσου έξω από την περιοχή, κόντρες και μακριά ο Ταράτσας.
Στο 36΄ο Χρ. Πλακίδας πήρε ωραία μπαλιά στο ύψος της περιοχής και πανομοιότυπα 'οπως στο πρώτο γκολ, έφερε την μπάλα στο δεξί, έπιασε ψηλοκρεμαστό σουτ πάνω από τον Φίλια και 2-0!
Στο 38΄ ιδανική μακρινή μπαλιά του Χρ. Πλακίδα από την άμυνα, όπου είχε κόψει προσπάθεια του Τσάλη, ο Γαβρίνας πιέστηκε από τον Ντούμα, η μπάλα πέρασε, ο Γιαννιώτης βγήκε μόνος στον κενό χώρο, πέρασε στην κίνηση αριστερά τον τερματοφύλακα του Σουλίου, έκανε το πλασέ, έπεσε εκπληκτικά ο Φίλιας και έδιωξε σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στο 39΄ ο Αντωνίου έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Ζέρβας με φάουλ που δεν δόθηκε έχασε την μπάλα, το σουτ του Παπαδόπουλου από κοντά, κόντραρε ο Καρτσακλής σωτήρια και κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στο 43΄ ο Γιαννιώτης προσπάθησε να κρεμάσει τον Φίλια από δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 45΄ σε φάση διαρκείας, ξανά ο Γιαννιώτης σέντραρε από δεξιά, κόντρα και κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, ο Μπονόβας έδιωξε ο Τσάμης αποδέκτης της μπάλας, κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Εκτέλεσε ο ίδιος πάνω στο τείχος.

Με μία αλλαγή για κάθε ομάδα ξεκίνησε ο αγώνας στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπίρκος παραχώρησε την θέση του στον Αποστολίδη γιά την ΑΕΜ και ο Σακαρέλης έδωσε τη θέση του στον νεαρό Αγ. Ρίζο, για το Σούλι.
Πρώτη καλή φάση στο 49΄ ένα μακρινό φάουλ του Παπαδόπουλου, που έδιωξε ο Πασπαλιάρης.
Ακολούθησαν μερικά λεπτά πρωτοβουλείας της ΑΕΜ χωρίς όμως ουσία. Από το 55΄ και μετά η ΑΕΜ ήταν καταιγιστική
Στο 56΄ σκληρό φάουλ του Χρυσικόπουλου στον Γιαννιώτη, κίτρινη κάρτα και φάουλ που πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους γηπεδούχους.
Στο 58΄ σέντρα από αριστερά με τον Κορομηλά, ο Γαβρίνας πιεζόμενος την κεφαλιά, εύκολα μπλόκαρε ο Φίλιας.
Στο 59΄ ωραία παράλληλη μπαλιά του Γαβρίνα, προς τον Χρ. Πλακίδα ο Ντούμας σωτήρια έδιωξε σε πλάγιο άουτ.
Στο 60΄ ο Γιαννιώτης έκανε ξαφνικό σουτ από μέση απόσταση, μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φίλια.
Στο 61΄ ωραία επίθεση του Σουλίου με τον Τζίμα, έξω από την περιοχή στρώσιμο της μπάλας στον Χρυσικόπουλο, αλλά το σουτ πέρασε πολύ έξω από τα δοκάρια του Ζέρβα.
Στο 63΄ μακρινή μπαλιά του Αποστολίδη, έβγαλε στα δεξιά μόνο του τον Γαβρίνα, αυτός αντί να σουτάρει προσπάθησε τρίπλα και ο Θεολόγου έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 64΄ ο Τσάλης έβγαλε ωραία μπαλιά στα δεξιά, ο Νταής έκανε αμέσως το σουτ, έδιωξε ο Πασπαλιάρης και ο Τσάμης βγήκε στην αντεπίθεση, μπαλιά στον Γαβρίνα στα δεξιά αυτός αμέσως την συρτή παράλληλη σέντρα, ο Γιαννιώτης έκανε το κοντρόλ και με εξαιρετικό συρτό πλασέ έγραψε το 3-0!
Ακολούθησε χαλάρωμα και των δύο ομάδων, μια και το παινίδι είχε κριθεί. Οι παίχτες της ΑΕΜ κράτησαν την μπάλα και προσπάθησαν με μακρινές μπαλιές ν' απειλήσουν χωρίς αποτέλεσμα.
Στο 70΄το Σούλι εκτέλεσε εκπληκτικά ένα φάουλ 10 μέτρα έξω από την περιοχή της ΑΕΜ με τον Τζίμα, η μπάλα κατευθύνθηκε στο δεξί "Γ" του Ζέρβα, που με εκπληκτική προσπάθεια, έδιωξε σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Τσάλης ψηλοκρεμαστά, από απέναντι ο Τζίμας έκανε με πλάτη ανάποδο ψαλίδι, πολύ ψηλά άουτ.
Ακολούθησαν για ένα δεκάλεπτο ανούσιες προσπάθειες κι από τις δύο πλευρές, αλλά οι λιγοστοί φίλαθλοι της ΑΕΜ αποζημιώθηκαν επαρκώς!
Ηταν το 80΄ όταν με φοβερή μπαλιά του Γιαννιώτη στον κενό χωρό, ο εκπληκτικός Χρήστος Πλακίδας έφυγε ταχύτατα και με ιδανικό πλασέ έκανε προσωπικό χατ τρικ και το σκορ 4-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ΑΕΜ!
Στο 87΄ ο Τζάλης εκτέλεσε ένα φάουλ σαν κοντινό κόρνερ, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζέρβα.
Ο αγώνας τελείωσε με ένα ακόμη φάουλ από μακριά του Τζάλη, που έδιωξαν εύκολα οι Κορομηλάς με κεφαλιά και Καρτσακλής στη συνέχεια.
Γενικά ήταν ένας πολύ καλός αγώνας κατά διαστήματα, με την ΑΕΜ να έχει την κατοχή της μπάλας, να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι και ουσιαστικά να απειληθεί ελάχιστες φορές από το Σούλι, που πάλεψε κυρίως αμυντικά και προσπάθησε με στημένα για κάτι καλό. Ο Χρήστος Πλακίδας ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Γιαννιώτης, Γαβρίνας, Τσάμης, Ταράτσας και ο Ζαπαντιώτης κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Από το Σούλι διασώθηκαν οι Φίλιας, Τζάλης και Ντούμας.
Εύκολο το έργο του διαιτητικού τρίο(Καλογεράκος, Πίττας, Αθανασούλη) από την Ηλεία, που δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Μπίρκος(46΄ Αποστολίδης), Κορομηλάς, Ταράτσας, Καρτσακλής, Πασπαλιάρης(72΄ Μπαλάφας), Τσάμης, Γιαννιώτης, Γαβρίνας, Ζαπαντιώτης, Χρ. Πλακίδας(81΄ Δερβίσης).
Α.Π.Σ. ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ: Φίλιας, Αντωνίου, Χρυσικόπουλος(46΄ Λαγός), Μπονόβας, Ντούμας, Θεολόγου, Σακαρέλης(66΄Αγ. Ρίζος), Τζίμας, Τσάλης, Παπαδόπουλος(62΄ Νταής), Τάσσος.