Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Γιορτή του Μπάσκετ : Α.Σ."ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ"-Λ. ΒΥΡΩΝ 43-53

Μετά από πολλά χρόνια, το Κλειστό του Μπάσκετ στο ΔΑΚ Μεσολογγίου γνώρισε μεγάλες πιένες! Αιτία το τοπικό "ντέρμπι" της Β΄ανδρών Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε. ανάμεσα στον νεοσύστατο Α.Σ. "ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ" και τον "ΛΟΡΔΟ ΒΥΡΩΝΑ". Θυμηθήκαμε ωραίες εποχές πριν από χρόνια, όταν το ίδιο γινόταν ανάμεσα στον "ΧΑΡΙΛΑΟ ΤΡΙΚΟΥΠΗ" και τον "ΤΥΔΕΑ", τις δύο ομάδες που μάζευαν όπως και σήμερα πολλούς μπασκετόφιλους, που ζωντάνευαν το Κλειστό και που δεν υπάρχουν πια.
Το παιχνίδι που αποτελούσε την πρεμιέρα της Β΄ανδρών Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε., εξελίχθηκε σε γιορτή. Το Κλειστό είχε τις κερκίδες του κατάμεστες. Οι φίλαθλοι χειροκρότησαν κάθε προσπάθεια των παιχτών και η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά γιορτινή.
Ο νεοσύστατος και τυπικά γηπεδούχος Α. Σ. "ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ", έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής σαν οικοδεσπότης Μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια με το πρόγραμμα κατά την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο και λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας οι παίχτες του έριξαν στους φιλάθλους διαφημιστικές φανέλες με το λογότυπο της ομάδας, στα χρώματα της ομάδας: το πορτοκαλί και το μαύρο. Πριν την έναρξη του αγώνα, στα τάιμ άουτ και στο ημίχρονο, υπήρχε DJ που έβαζε δυνατή χορευτική μουσική και ψυχαγωγούσε τον κόσμο.
Μεταξύ των παιχτών και των δύο ομάδων υπήρχαν παλιές καραβάνες του Μεσολογγίτικου μπάσκετ, αλλά και πολλοί νεαροί. Το παιχνίδι ήταν δυνατό, όχι πολύ τεχνικό, αλλά είχε εντυπωσιακές μονομαχίες και διακρινόταν από το πάθος όλων των παιχτών. Η ομάδα του Α. Σ. "ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ", μπήκε αγχωμένη στο παρκέ, μια και έκανε πρεμιέρα, δίνοντας την ευκαιρία στην πιο έμπειρη ομάδα του "ΛΟΡΔΟΥ ΒΥΡΩΝΑ", να πάρει από την αρχή τα ηνία του αγώνα και το προβάδισμα και να κερδίσει τελικά με 53-43(ημ. 27-16).
Στο τέλος του αγώνα, που έγινε σε πολύ αθλητικά πλαίσια, και οι δύο ομάδες χειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Σ. "ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ" (Ρόμπολας): Ρόμπολας 4, Μπέλλας Π.Α., Κοντός 2, Στέλιος, Τσαμαδιάς, Θεολόγος 11, Τσίρκας , Ηγούμενος 6, Καμπάς, Κλάδης, Μπέλας Π. Δ. 5, Σύρρος 2.

ΛΟΡΔΟΣ ΒΥΡΩΝ (Φαράντος): Ξουργιάς 4, Δουλιώτης 6, Γρατσινόπουλος, Τσιλιμπίρης 6, Ξηρός, Ντινόπουλος 4, Γιώτης 14(1), Δάλλας, Πεπόνης, Καπνίσης, Βασιλείου 16, Μαϊκάκης 3.