Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 1-3-2010

ΑΕΜάρες Καλησπέρααα και καλό μήνα! Σίγουρα οι παλιότεροι θυμόσαστε την σειρά "Οι Απαράδεκτοι". Αξέχαστο έχει μείνει το μότο του Σπύρου Παπαδόπουλου, που κάθε τόσο και λιγάκι ρωτούσε:"Τι έγινε ρε παιδιά;;". Αυτό ακριβώς αναρωτιούνταν οι φίλαθλοι χθες στο ΔΑΚ Μεσολογγίου, βλέποντας τον τρόπο που έχασε η ΑΕΜ! Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Είχαν προηγηθεί τα παιχνίδια - ήττες με Κομπότι και Πάργα, αλλά και οι ισοπαλίες με Βολίδα, Ελαιόφυτο, Πέραμα. Η ομάδα έπαιξε σε όλα καλά, δημιούργησε και έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά νίκη δεν είδε!!!
***Φυσικά, για όλα τα προβλήματα υπάρχει τουλάχιστον μιά λύση. Ομως το πρόβλημα στην ΑΕΜ δεν είναι οι λύσεις, αλλά τα ...προβλήματα! Δεν μπορούμε να βρούμε ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα στην ομάδα! Εχουν ενσκύψει πολλοί ειδικοί και έχουν επισημάνει διάφορα προβλήματα στην ομάδα. Ομως η λύση αυτών των προβλημάτων, δεν έλυσε το ...πρόβλημα!!!
***Είχε ειπωθεί ότι έφταιγε ο προπονητής. Τον αλλάξαμε, αλλά και με τον καινούργιο το ...πρόβλημα παραμένει! Είχε ειπωθεί ότι δεν γυμνάζονταν καλά οι παίχτες. Αλλάξαμε δύο γυμναστές, προσλάβαμε και γιατρό, αλλά το ...πρόβλημα παραμένει! Ειπώθηκε ότι φταίνε οι παίχτες. Δοκιμαστήκανε πολλές ενδεκάδες, αλλά το ...πρόβλημα παραμένει!
***Ειπώθηκε ότι φταίει η διοίκηση. Τα πήρε όλα στα χέρια του ο Πρόεδρος, αλλά το ...πρόβλημα παραμένει! Είπαμε φταίει η διαιτησία, αλλά και με κάποιες καλές διαιτησίες το ...πρόβλημα παραμένει. Είπανε ότι φταίει η κερκίδα, αλλά και με άδεια κερκίδα το ...πρόβλημα παραμένει! Βρε παιδιά, μήπως τελικά δεν υπάρχει ...πρόβλημα; Μήπως έτσι είναι το ποδόσφαιρο; Μήπως σε όλες τις ομάδες έχουν γίνει ...ανάποδες; Μήπως τελικά ο χαρακτήρας του Περιφερειακού είναι έτσι;
***Αν κοιτάξουμε τ' αποτελέσματα όλων των ομάδων, στις μέχρι σήμερα αγωνιστικές, θα δούμε απίστευτα αποτελέσματα! Ηττα της Ναυπάκτου εντός έδρας από το Ευπάλιο, απανωτές ήττες της Βολίδας εντός και απανωτές νίκες εκτός. Τέσσερις ήττες εντός για τον Τηλυκράτη. Νίκη του Ελαιόφυτου στο Κομπότι, Νίκη της Πάργας στο Μεσολόγγι, ήττα αμέσως μετά από την Ανατολή! Ισοπαλία του Αραχθου με τον Ναυπακτιακό, ήττα εντός από την Προοδευτική! Και...και...και.
***Εντάξει χάσαμε στις τελευταίες κρίσιμες αγωνιστικές δύο εντός, που έπρεπε να κερδηθούν. Δεν νομίζω ότι χάθηκε ο κόσμος. Μαθήματα για του χρόνου είναι όλα αυτά. Ας αφήσουμε την εσωστρέφεια και την γκρίνια. Δεν είμαστε δα και η Λίβερπουλ! Οσοι νομίζουν ότι έχουμε παίχτες σαν τον Τζεραρντ και τον Τόρες, εντάξει δίκιο έχουν να γκρινιάζουν. Ερασιτεχνική ομάδα είμαστε, μην έχουμε και πολλές - πολλές απαιτήσεις!
***Μαγική εικόνα ήταν το χθεσινό αποτέλεσμα, όπως και πολλά άλλα χθεσινά. Υπάρχουν στον όμιλο ομάδες, που έχουν ξοδέψει πολλά λεφτά για την ομάδα τους και κάνουν τέτοιες γκέλες. Οσο αγχώνουμε την διοίκηση, τον προπονητή και τους παίχτες, τόσο περισσότερα λάθη θα γίνονται. Η εσωστρέφεια δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα να διανυθεί.
***Προσωπικά ο τρόπος που αγωνίζεται η ομάδα μ' αρέσει κι ας μην νικάμε. Μπαίνουν βάσεις για κάτι καλύτερο του χρόνου. Μακάρι να είχαμε λεφτά να φέρουμε φτασμένους παίχτες και να κάνουμε περίπατο στο πρωτάθλημα. Αυτούς τους παίχτες έχουμε και αυτοί μας εκπροσωπούν και πρέπει να τους στηρίξουμε. Δεν λέω ότι όταν κάνουν του κεφαλιού τους στον αγωνιστικό χώρο να τους χειροκροτάμε. Οταν όμως βλέπουμε ότι προσπαθούν, ότι παλεύουν το σωστό είναι να τους αγκαλιάζουμε και να τους στηρίζουμε.
***Σχετικά με το χθεσινό παιχνίδι, οργίασαν οι φήμες ότι μας ζήτησαν οι Αρτινοί, να τους το δώσουμε!... Ηρθε και το αποτέλεσμα, όπως ήρθε και έδεσε το γλυκό. Είδαμε όλοι το παιχνίδι καχύποπτα και βγάλαμε τα προσωπικά συμπεράσματα. Αν τελικά το δώσαμε ή όχι, μην ρωτάτε εμένα, πηγαίνετε να ρωτήσετε τον Πρόεδρο. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω κάτι τέτοιο. Λογικό είναι όταν μια ομάδα πνίγεται, να ψάχνει ...μαλλί να πιαστεί! Τώρα, αν βρήκε δεν το γνωρίζω...
***Θηρίο ανήμερο ήταν ο Γαβρίνας στο χθεσινό παιχνίδι. Πολύ το χάρηκα το παληκαράκι, που βρήκε την καλύτερη στιγμή να φορμαριστεί! Σταμάτησε το σερί του Χρήστου Πλακίδα. Ο Κλιάφας του στέρησε, με απίστευτη απόκρουση, ένα σίγουρο γκολ. Αλλες ευκαιρίες δεν του δόθηκαν, γιατί έπαιζε κυρίως περιφερειακά. Πολύ καλή η εμφάνιση του νεαρού Μαντέλου. Τουλάχιστον καλύτερη από παλιότερες.
***Παραμένει η προσπάθεια να βρεθεί κατάλληλο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αφού όσα ζευγάρια δοκιμάστηκαν μέχρι σήμερα απέτυχαν. Υπήρξε και χθες ασυνεννοησία και έλλειψη αλληλοκάλυψης. Γενικά η άμυνα παραμένει η Αχίλλειος φτέρνα της ομάδας. Σ' ελάχιστα παιχνίδια δεν δεχτήκαμε γκολ. Βελτιώσαμε την επίθεση, αλλά η άμυνα παραπαίει. Νερά κάνει και το κέντρο, αλλά εκεί η αιτία είναι άλλη...
***Παρελθόν αδέλφια το χθεσινό παιχνίδι και κοιτάμε το επόμενο. Γερή δοκιμασία μας περιμένει στην Πρέβεζα, όπου ο τοπικός ΠΑΣ δεν έχει περιθώρια νέας ήττας εντός, μετά την ήττα από τη Βολίδα χθες. Ομως κι αυτοί έχουν πολλά προβλήματα. Εμαθα οτι οι παίχτες παίζουν για τη ...φανέλα. Ουσιαστικά είναι ψιλοαδιάφοροι, αφού παρά τα νερά που κάνει ο Ναυπακτιακός, δεν καλύπτεται η διαφορά.
***Να πάμε και να παλέψουμε! Με σοβαρότητα, ψυχραιμία, καλή συνεργασία και με ελαχιστοποίηση των λαθών. Κι ότι βγει. Να διεκδικήσουμε τη νίκη. Εντεκα εναντίον έντεκα είμαστε. Η διαφορά μας δεν είναι και τόσο μεγάλη. Δυο τρεις καλές αντεπιθέσεις χρειαζόμαστε και σωστό κράτημα της μπάλας. Πάνω απ' όλα να έχουν οι παίχτες την υγεία τους και να το μυαλό στο παιχνίδι και μόνο και όλα γίνονται.

Αυτά τα ολίγον θεωρητικά και εξωαγωνιστικά για σήμερα, ΑΕΜάρες! Θα τα ξαναπούμε την επόμενη Δευτέρα με καφέ και με τσιγάρο. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά! Μιχάλης Κιτσινέλης