Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 1-4-2010

ΑΕΜάρες Καλησπέρααα! Καλό μήνα και Καλή Ανάσταση σε όλους σας! Νίκησε η ΑΕΜ αδέλφια και επέστρεψαν οι καρδιές μας στη θέση τους. Έτσι φτάσαμε τους 40 βαθμούς και θα κάνουμε ...Ανάσταση, με καλά συναισθήματα. Δεν ήταν καμιά ματσάρα το παιχνίδι, συμπάσχοντες, πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές, μισοτελειωμένες προσπάθειες και κάνα - δυο ευκαιρίες εκατέρωθεν, χωρίς ευτυχή κατάληξη. Βάλαμε τα γκολ κερδίσαμε και πάμε παρακάτω.
***Όσοι θα διαβάσατε την "περιγραφή" του αγώνα, θα είδατε, ότι ήταν μια ...λιτή και απέριττη περιγραφή, χωρίς λεπτομέρειες και ...καλολογικά στοιχεία! Λυπάμαι που θα στενοχωρήσω πολλούς από εσάς, που βρίσκεστε εκτός Μεσολογγίου και εκτός Ελλάδας, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να διαμαρτυρηθώ, για την συμπεριφορά των παιχτών της ΑΕΜ σε βάρος μου. "Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος αχάριστου", λέει ο σοφός λαός και είναι μια από τις πιο σίγουρες παροιμίες του.
***Από τούδε και στο εξής, έτσι θα είναι η ...περιγραφή μου. Για μένα από σήμερα, δεν υπάρχουν ονόματα και παίχτες και αν θα αναφέρω μερικούς θα είναι μόνο επειδή θα έχουν πετύχει κάποιο τέρμα. Η αχαριστία και ο υπέρμετρος ναρκισσισμός είναι μερικά από τα ελαττώματα, που κυριολεκτικά μισώ.
***Μέσα από το σάιτ μας, φέραμε κοντά σας, με κάθε λεπτομέρεια, λεπτό προς λεπτό τις προσπάθειες άγνωστων στους περισσότερους από εσάς παίχτες, τους κάναμε ...διάσημους και προσελκύσαμε στην κερκίδα προπονητές και σκάουτερς απ' όλη την Ελλάδα. Αναδείξαμε τα ταλέντα, κάνοντας ειδικές αναφορές και βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε να μισογεμίζει η κερκίδα.
***Για όλα αυτά όχι μόνο δεν τιμηθήκαμε από την επίσημη ΑΕΜ, όχι μόνο δεν ακούσαμε ένα ευχαριστώ από τη διοίκηση και τους παίχτες, αντίθετα, πολλές φορές βριστήκαμε, επειδή αναδείξαμε ορισμένα προβλήματα και κακές συμπεριφορές, όλων όσων συμμετείχαν και πέρυσι και φέτος στη λειτουργία της ομάδας.
***Δυστυχώς αδέλφια, στην ομάδα υπάρχει βαθιά σήψη, που έχει επεκταθεί παντού μέσα στον κορμό της και έχει μολύνει μέλη της διοίκησης και αρκετούς παίχτες. Εμείς οι ρομαντικοί και αγνοί φίλαθλοι, που νοιαζόμαστε για την ΑΕΜ, που θεωρούμε την ΑΕΜ Ιδέα, δουλέψαμε όλο αυτό το διάστημα ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ. Πολλές φορές μάλιστα κάναμε και έξοδα για να σας παρουσιάσουμε τα κατορθώματα της ομάδας.
***Όλο αυτό τον καιρό προσπαθήσαμε απ΄το μετερίζι μας, με μετριοπαθή πολιτική και σύνεση, να βοηθήσουμε την ομάδα να ορθοποδίσει, τους νέους παίχτες να προσαρμοστούν όσο καλύτερα γίνεται, τους παλιούς ν' αναγνωριστεί η προσφορά τους και σταθήκαμε και στεκόμαστε δίπλα στον Πρόεδρο στα κατά καιρούς διοικητικά και αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει η ομάδα. Πολλές φορές μάλιστα καλύψαμε πολλά σκουπίδια κάτω από το χαλί(κακώς)...
***Όλο αυτό τον καιρό, κρατήσαμε μέσα μας πολλά απρεπή γεγονότα και συμπεριφορές, που θεωρήσαμε ότι αν τα βγάζαμε στη φόρα, θα κάναμε περισσότερο κακό παρά καλό στην ομάδα. ΚΑΚΩΣ το νομίζαμε. Έπρεπε να τα βγάλουμε όλα στη φόρα. Να αναφέρουμε ποιος και τι έκανε. Ποιος είπε εναντίον ποιου και τι. Τώρα δυστυχώς είναι αργά. Αυτή η ομάδα είναι ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ. Δεν έχει Μέλλον, δεν έχει υπόληψη, δεν έχει αρχή και τέλος.
***Είτε μείνουμε είτε πέσουμε από την Δ΄ Εθνική, αυτή η ομάδα πρέπει να αναδομηθεί εκ βάθρων. Μερικοί παίχτες δεν αξίζει ν' αγωνίζονται στην ΑΕΜ. Είναι κρίμα, που διάφοροι με συμπεριφορές και πρακτικές, έχουν διώξει από την ομάδα πολλούς νεαρούς παίχτες, με αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή η ΑΕΜ να μην έχει προοπτική. Δεν ξέρω ακόμα τις προθέσεις του Προέδρου, αλλά, έχω την εντύπωση ότι δεν θα διαφωνήσει και πολύ.
***Θα μου πείτε, "μα δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα, πως να αναδομηθεί η ομάδα;" Αυτή η λογική έχει μια βάση. Φέτος όμως έχουν δοθεί πολλά χρήματα σε κάποιους παίχτες που δεν τα έχουν κάνει απόσβεση. Θα μπορούσε να γίνει, μια πιο καλή ...διανομή του πλούτου. Είτε όμως μας αρέσει είτε όχι, αυτοί που βάζουν τα λεφτά, έχουν και τον πρώτο λόγο. Αυτοί έχουν τα γένια, αυτοί έχουν και τα χτένια.
***Όλα τα παραπάνω, δεν είναι δικές μου απόψεις, είναι γνώμες ορισμένων ανθρώπων, που πονάνε την ομάδα και ενδιαφέρονται. Εγώ δεν έβαλα ποτέ στο φλιτζάνι μου τις κραυγές των "προπονητών" της κερκίδας. Μετέφερα μόνο τις γνώμες των πραγματικών ΑΕΜτζήδων και εξέφραζα άποψη μόνο για πράγματα πέρα ως πέρα εξακριβωμένα και διασταυρωμένα. Θα ήμουνα γελοίος στα μάτια σας, αν έβαζα φερετζέ σε όλα αυτά που βλέπουν όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την ομάδα.
***Ας είναι! Εξάλλου αύριο, ποιος θα θυμάται αυτούς τους παίχτες, ποιος θα θυμάται τα μέλη αυτής της διοίκησης, ποιος θα θυμάται προπονητές. Μόνο κάτι ρομαντικοί σας και μένα, που έγραψαν γι' αυτούς. Η ΑΕΜ όμως θα υπάρχει για πάντα! Έστω και αν αγωνίζεται στη Β΄ κατηγορία του τοπικού. Όπως τόσες και τόσες ομάδες, που έχουν αγωνιστεί ακόμα και στην Α΄ Εθνική και τώρα αγωνίζονται στο τοπικό. Κάποιος, κάποια στιγμή θα απλώσει το χέρι και θα την ξαναζωντανέψει.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΑΕΜάρες.
Μιχάλης Κιτσινέλης