Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 15-3-2010

ΑΕΜάρες Καλησπέρααα!!! Τρελάθηκα για άλλη μια φορά χθες με την απόδοση που έπιασε η Ομαδάρα! Όταν έχω απέναντί μου τη σχεδόν πρωταθλήτρια του ομίλου και την κάνω φύλλο και φτερό, είναι να μην τρελαίνομαι αδέλφια; Μην σας ξεγελάει το χαμηλό σκορ, πέσαμε σε τοίχο(Χρήστου) και γι' αυτό δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις το σκορ. Μέχρι πέναλτι έπιασε στο 0-0(24΄). Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Σκεφτείτε ότι είχαμε απέναντί μας την καλύτερη άμυνα του ομίλου και από τύχη δεν την ...καταστρέψαμε. Ακόμα, είχαμε απέναντί μας τη δεύτερη καλύτερη επίθεση και της επιτρέψαμε να μας κάνει μόνο μια ευκαιρία!
***Προσθέστε σ' όλα αυτά και την απουσία δύο βασικότατων και φορμαρισμένων παιχτών μας(Γιαννιώτης, Γαβρίνας), βάλτε και το ψιλόβροχο και τον δυνατό αέρα και βγάλτε συμπεράσματα. Κοιτάξτε μετά την βαθμολογία και πείτε μου, έχω άδικο που τρελαίνομαι; Τρέλα είναι η όλη κατάσταση! Χάσαμε μέσα από Πάργα και Άρτα, πήραμε παλικαρίσιο χι στην Πρέβεζα(μπορούσαμε τη νίκη) και σκορπίσαμε την Ναύπακτο. Καθαρά ψυχολογικό είναι το ...πρόβλημα!
***Το έχω επισημάνει πολλές φορές σε προηγούμενους "Καφέδες", η ομάδα είναι για ψηλά. Χρειάζεται κάποιος να τους ντοπάρει πριν από κάθε αγώνα, να τους ...αφηνιάζει και να μπαίνουν και να καθαρίζουν τα ματσάκια. Καμία ομάδα δεν παίζει τόσο στρωτό και όμορφο ποδόσφαιρο στην κατηγορία. Παρ' όλα αυτά είμαστε μακριά από την κορυφή και κοντά στις θέσεις του υποβιβασμού! Τι να πω!...
***Παλιόκαιρος χθες στο ΔΑΚ Μεσολογγίου, δυσκόλεψε πολύ την προσπάθεια που κάναμε να καλύψουμε τον αγώνα. Ακόμα περισσότερο δυσκόλεψε τους φιλάθλους στην κερκίδα, που είδαν τον αγώνα όρθιοι. Δεδομένων των καιρικών συνθηκών, δεν θα σχολιάσω τον αριθμό των φιλάθλων που ήρθε στο γήπεδο. Ηρωικοί ήταν όσοι ήρθαν! Ένα περίεργο πράγμα πάντως, σε κάθε μεγάλο παιχνίδι φέτος, ο καιρός ήταν εχθρικός!
***Πολύ κακή εντύπωση έκανε στην πλειοψηφία των φιλάθλων της ΑΕΜ η συμπεριφορά του Νεκτάριου Ζέρβα. Δεν ήταν μόνο το εν ψυχρώ κλάδεμα του νεαρού Αποστολίδη εκτός φάσης, ήταν γενικά η όλη συμπεριφορά του στον αγώνα. Εριστικός, αντάλλασε συνέχεια κουβέντες με τους παίχτες, αλλά και με τον ...Γιώργο Μέρη. Ήταν άκομψα φανατισμένος και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Ο Νεκτάριος δεν είχε κανένα λόγω να είναι τόσο φανατισμένος Κάπου γράφτηκε ότι όταν αποβλήθηκε κάποιοι τον χειροκρότησαν! Μάλλον δεν ήταν στο γήπεδο όποιος διέδωσε τέτοιο πράγμα. Απλά η κερκίδα σεβάστηκε την ιστορία του στην ΑΕΜ και δεν τον γιουχάρισε. Αυτός δεν σεβάστηκε τίποτα...
***Λυπάμαι για τον φίλο μου τον Γιώργο Λύτρα, που έγραψε στην εφημερίδα του ότι ο διαιτητής ήταν άψογος. Παλιός διαιτητής και ο ίδιος, έπρεπε να έβλεπε καλύτερα τα όσα έγιναν στο γήπεδο χθες. Ούτε ένα σφύριγμα δεν μας έδωσε ο κ. Καλογερόπουλος. Άφησε τους αντίπαλους να τσεκουρώνουν τους παίχτες μας και έδωσε ελάχιστες κάρτες. Δεν τιμώρησε την αγκωνιά στο κεφάλι του Μάριου Πλακίδα, που έχει σκίσιμο τριών ραμμάτων Ο Τσάμης έφαγε γονατιά στον γλουτό και πάλι δεν δόθηκε φάουλ. Ο Καρτσακλής έφαγε δυο φορές σκαριά. Και οι τρεις παίχτες ίσως λείπουν την Κυριακή...
***Ένα μήνα συνολικά θα μείνει εκτός ομάδας ο τραυματίας Κώστας Γιαννιώτης. Μόλις το έμαθε έβαλε τα κλάματα! Αυτά να βλέπουν κάποιοι στην κερκίδα και να μην πολεμάνε τους παίχτες. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Γαβρίνας δεν τον ξέρω. Δεν έχει σχέση με τραυματισμό και δεν ξέρω πότε θα επιστρέψει. Από τους νέους τραυματίες το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει ο Καρτσακλής. Ξέχασα να αναφέρω πριν και τον τραυματισμό του Χρήστου Πλακίδα στον ώμο, ελπίζω να είναι απλή κάκωση και να γίνει καλά μέσα στην βδομάδα, αλλιώς θα πάμε αποδεκατισμένοι στο Πέραμα.
***Μια και ανέφερα πριν τον Αθηναίο διαιτητή, να σας πω ότι προβλημάτισε πολύ τη διοίκηση της ομάδας ο ορισμός του. Γιατί δηλαδή έπρεπε να έρθει από τόσο μακριά ο διαιτητής; Όχι τίποτε άλλο, στοίχισε στην ομάδα μας πάνω από χίλια ευρώπουλα και στους χαλεπούς καιρούς δεν περίσσευαν αυτά τα λεφτά. Πρώτα είχαμε την ηλίθια ένσταση του Ευπαλίου που μας κόστισε 1800 ευρώ και τώρα τον Αθηναίο διαιτητή, που κόστισε κοντά στα 1200ευρώ!... Ήμαρτον!!!
***Σήμερα θέλω να δώσω τα εύσημα σε ορισμένους παίχτες, που με μπουνάτσες και μποφόρια, έχουν βάλει πλάτη στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα φέτος. Είναι μερικοί παίχτες, που σε κάθε αγώνα κάνουν αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι όσοι παίζουν: παλεύουν. Δεν θ' αναφέρω τα ονόματά τους σήμερα, γιατί θέλω όλοι να ψαχτούν. Εξάλλου, οι περισσότεροι από 'σας, κυρίως όσοι έρχεστε στους αγώνες, τους ξέρετε, τους βλέπετε και τους χειροκροτάτε.
***Αυτό που βλέπω τελευταία, είναι ότι ο αριθμός τέτοιων παιχτών, που παίζουν φιλότιμα, αυξάνεται και έχει δημιουργηθεί σιγά σιγά ένας καλός αριθμός στην εντεκάδα, που βγάζει ομαδικότητα. Αυτή η ομαδικότητα είναι που έλλειπε τις προηγούμενες εβδομάδες, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμοι βαθμοί. Αν όλο αυτό που βλέπω δεν είναι φούσκα, σύντομα η ΑΕΜ θα κάνει τις νίκες που μπορεί και θ' ανέβει ψηλά. Απομένουν εννέα αγωνιστικές, που θα κρίνουν το μέλλον όλων των παιχτών στην ομάδα.
***Σας είπα την προηγούμενη εβδομάδα ότι η φανέλα της ΑΕΜ είναι βαριά και δεν μπορεί να την φοράει ο καθένας. Ας συνειδητοποιήσει κάθε παίχτης σε ποια ομάδα παίζει και ας συμμορφωθεί ανάλογα. Δεν θέλω να χαλάσω την ωραία διάθεση που έχω μετά από τη χθεσινή νίκη και δεν εμβαθύνω. Πιστεύω ότι, οι παίχτες που με διαβάζουν έχουν πάρει τα μηνύματα. Π. χ. χθες είδα όλους τους παίχτες να τα δίνουν όλα. Μην γίνεται όμως μόνο στα ντέρμπι, ας κάνουμε και μια καθαρή νίκη στο Πέραμα...
***Μέχρι τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές δεν έχω την τελική απόφαση σχετικά με την ένσταση του Ευπαλίου, που θα έβγαινε σήμερα. Αν και η απόφαση θα είναι πιθανότητα θετική για την ΑΕΜ, όσο να ΄ναι έχω μια ψιλοαγωνία. Μαγειρέματα είναι αυτά. Πάντως μόλις μάθουμε την απόφαση θα σας την κοινοποιήσουμε αμέσως.

Αυτά τα ...ολίγα και για σήμερα ΑΕΜάρες! Όσοι πιστοί ακολουθείστε την ομάδα στο Πέραμα. Θέλουμε οπωσδήποτε την νίκη και μάλλον θα την πάρουμε! Αν το ανακοινωθέν από το μέτωπο των τραυματιών είναι καλό, όλα θα πάνε καλά! Τα λέμε την άλλη Δευτέρα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά!!! Μιχάλης Κιτσινέλης