Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Σαν Πρωταθλήτρια, 2-0 τον Ναυπακτιακό!!

Παίζοντας σαν ...Πρωταθλήτρια η Αθλητική Ενωση Μεσολογγίου, σκόρπισε στους πέντε ανέμους τον επίδοξο Πρωταθλητή Ναυπακτιακό Αστέρα, που γλύτρωσε την συντριβή, χάρη στις εκπληκτικές αποκρούσεις του Γ. Χρήστου, που απέκρουσε και πέναλτι στο 24΄! Χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν, ότι σε όλο το παιχνίδι ο Ναυπακτιακός απείλησε ελάχιστα την ΑΕΜ, καθώς η Μεσολογγίτικη ομάδα έπαιξε καταπληκτική άμυνα, αφόπλισε τους επιθετικούς του Αστέρα, που έκαναν μόλις ...μία ουσιαστικά ευκαιρία για γκολ, σε όλον τον αγώνα! Αντίθετα οι Κανονιέρηδες έχασαν τεράστιες ευκαιρίες για σκορ μαμούθ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
2΄ Ο Ζαπαντιώτης εκτελεί φάουλ από το κέντρο, ο Χρ.Πλακίδας βγήκε απέναντι στον Χρήστου, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του μπλόκαρε ο πορτιέρο του Ναυπακτιακού.
6΄ Ο Χρ. Πλακίδας έκανε το γύρισμα, ο Αποστολίδης το σουτ κόντραρε στον Τερόλη και κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, ο Χρ. Πλακίδας πήρε την κεφαλιά, οι αμυντικοί μπερδεύτηκαν κοντά στο αριστερό δοκάρι, τελικά ο Χρήστου έδωσε τη λύση μπλοκάροντας.
13΄ Σκληρό φάουλ στον Μ. Πλακίδα(αγκωνιά στο κεφάλι), η ΑΕΜ έπαιξε δύο λεπτά με δέκα παίχτες.
17' Κίτρινη κάρτα στον Γλωσσόπουλο για σκληρό φάουλ στον Αποστολίδη. Το φάουλ εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, γυριστή κεφαλιά του Πλακίδα, μπλόκαρε σταθερά ο Χρήστου.
24΄ Πέναλτι για την ΑΕΜ! Πρώτη ανατροπή του Μ. Πλακίδα, τίποτα ο διαιτητής, δεύτερη ανατροπή του Ζαπαντιώτη, ο διαιτητής έδειξε την βούλα. Εκτελεί ο Ζαπαντιώτης, αλλά ο Χρήστου αποκρούει στην αριστερή του γωνία!
28΄ Εκπληκτική προσπάθεια του Αποστολίδη, που πέρασε τρεις παίχτες, μπήκε από δεξιά, προσπάθησε το γύρισμα, αλλά ο Τερόλη κόντραρε σε κόρνερ.
32΄ Μακρινό σουτ του Ζέρβα, ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δουλιώτη.
34΄ Σέντρα του Τερόλη από αριστερά, κεφαλιά ψαράκι του Σταυρόπουλου, άουτ.
37΄ Γρήγορη αντεπίθεση της ΑΕΜ, ο Αποστολίδης εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ναυπακτιακού, έκλεψε την μπάλα και πλασάροντας έξοχα τον εξερχόμενο Χρήστου, έγραψε το 1-0!
39΄ Μακρινό φάουλ για τον Ναυπακτιακό, απ' ευθείας εκτέλεσε ο Σταυρόπουλος, ψηλά, άουτ.
44΄ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΚΟΛ! Ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά πλασαριστά στον Καρτσακλή, αυτός αν και κλείστηκε έβγαλε την σέντρα, πρώτη κεφαλιά ο Μ. Πλακίδας, δεύτερη κεφαλιά πάσα του Πασπαλιάρη στον Χρ. Πλακίδα κι αυτός με τρίτη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Χρήστου, γράφοντας το 2-0!
45΄ Ωραία προσπάθεια του Χρ. Πλακίδα από αριστερά, μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ του μπλόκαρε ο Χρήστου.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
46΄ Αλλαγή του Καραμανώλη και στη θέση του ο Ξευγένης στον Ναυπακτιακό.
46΄ Ο Ζέρβας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά ο Σταυρόπουλος την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι πάνω στον ...Παναγιωτόπουλο ο Μ. Πλακίδας έβγαλε την μπάλα από την περιοχή.
49΄ Φάουλ σαν κοντινό κόρνερ για την ΑΕΜ, ο Ζαπαντιώτης εκτελεί, στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε ο Μ. Πλακίδας, έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ναυπακτιακού.
51΄ Ο Κυρίτσης έκανε το μπάσιμο από δεξιά, παράλληλη σέντρα, έπεσε ο Δουλιώτης, η μπάλα του γλύστρησε από τα χέρια, προσπάθησε το σουτ ο Ξευγένης από κοντά, κόντρα του Πασπαλιάρη, απομακρύνθηκε η μπάλα.
54΄ Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΜ. Στην θέση του Καρτσακλή ο Γουβαλάρης, που επανεμφανίστηκε μετά από δύο μήνες.
56΄ Η ΑΕΜ στην επίθεση οι αμυντικοί διώχνουν, ο Ζέρβας αδικαιολόγητα χτυπάει εκτός φάσης τον Αποστολίδη, απευθείας κόκκινη και ο Ναυπακτιακός μένει με δέκα.
57΄ Ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε με δύναμη ένα φάουλ από μακρινή απόσταση, ο Χρήστου με τα ακροδάκτυλα έστειλε την μπάλα κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης καθάρισε ψηλά με γραθιές ο Χρήστου.
61΄ Διπλή αλλαγή. Ο Παντελίδης στην θέση του Γλωσσόπουλου για την Ναύπακτο και ο Μπαλάφας στην θέση του Τσάμη για την ΑΕΜ.
62΄ Κόρνερ του Παντελίδη, γυριστή μακρινή κεφαλιά του Παναγιωτόπουλου, ψηλά, άουτ.
64΄ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΜ, καθώς ο Ζαπαντιώτης έβγαλε στον κενό χώρο τον νεαρό Κορομηλά, αυτός μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ του πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χρήστου.
67΄ Ωραία προσπάθεια του Παναγιωτόπουλου παράλληλα με τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, στρώσιμο της μπάλας στον Κυρίτση, κακό σουτ, άουτ.
76΄ Ο Ζαπαντιώτης με νέα εξαιρετική μπαλιά στον κενό χώρο και αριστερά για τον Κορομηλά, ο νεαρός πιεζόμενος από τον Τερόλη μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά ο Χρήστου έδιωξε προσωρινά με τα πόδια, ο Ζαπαντιώτης έκανε αμέσως το σουτ, αλλά ο Χρήστου μπλόκαρε την μπάλα.
76΄ Ο Μπαρμπαρούσης αντικατέστησε τον Μ.Πλακίδα, που σ' όλο το β΄ημίχρονο έπαιζε με δεμένο το κεφάλι.
78΄ Ο Ξευγένης έκανε την ψηλοκρεμαστή σέντρα σουτ από δεξιά, ο Δουλιώτης σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους Ναυπάκτιους.
83΄ Εκπληκτική ενέργεια του Χρ. Πλακίδα, που πέρασε σαν σταματημένο τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς της Ναυπάκτου και κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης αλλάζοντας με τον Χρ. Πλακίδα, μακρινό σουτ του Ζαπαντιώτη, σε καλή θέση ομ Χρήστου έπεσε και μπλόκαρε.
85΄ Μακρινό σουτ του Παναγιωτόπουλου εύκολα μπλόκαρε ο Δουλιώτης.
86΄ Ο Μπαρμπαρούσης την σέντρα από αριστερά, ο Χρ. Πλακίδας στόπαρε με το στήθος και επιχείρησε ανάποδο ψαλίδι, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ναυπακτιακού.
89΄ Φάση διαρκείας μπροστά στην εστία του Αστέρα, ο Μπίρκος το τελικό ψηλοκρεμαστό σουτ από το ύψος της περιοχής, εκπληκτική απόκρουση του Χρήστου σε κόρνερ.

Μέτρια η διαιτησία του κ. Καλογερόπουλου, που δεν έδωσε πολλά σφυρίγματα υπέρ της ΑΕΜ, ενώ ανέχθηκε το πολύ σκληρό παιχνίδι των παιχτών του Ναυπακτιακού, που θάπρεπε να έχουν και άλλη αποβολή εκτός αυτής του Ζέρβα.

Από την ΑΕΜ ήταν όλοι οι παίχτες πολύ καλοί, ενώ από τον Ναυπακτιακό κορυφαίος ο Χρήστου, ενώ πάλεψαν και οι Δενδρινός, Κυρίτσης και κατά διαστήματα ο Παναγιωτόπουλος.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δουλιώτης, Μπίρκος, Κορομηλάς, Ταράτσας, Καρτσακλής(64΄ λ. τ. Γουβαλάρης) Πασπαλιάρης, Τσάμης(61΄ λ. τ. Μπαλάφας), Αποστολίδης, Μ. Πλακίδας(76΄Μπαρμπαρούσης), Ζαπαντιώτης, Χρ. Πλακίδας.
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Χρήστου, Καραμανώλης(46΄ Ξευγένης), Τερόλη, Καζάνας(75΄ Ψυχογιός), Δενδρινός, Κυρίτσης, Τρίγκας, Ζέρβας, Παναγιωτόπουλος, Σταυρόπουλος, Γλωσσόπουλος(61΄ Παντελίδης).