Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Με θέα το Κύπελλο

Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου Τελικού του Κυπέλλου της ΕΠΣΝΑ, που αποτελεί την γιορτή του Μεσολογγίτικου ποδοσφαίρου, και αύριο στις 7 το απόγευμα θα μάθουμε την Κυπελλούχο ομάδα του Νομού μας, για την τρέχουσα σεζόν. Αντιμέτωπα θα βρεθούν οι ομάδες της ΑΕΜ και του ΓΟΜ, που πραγματοποίησαν εξαιρετική πορεία στον φετινό θεσμό κι έφτασαν πανάξια στον αυριανό Τελικό, όπου όμως μετά το τέλος του, μόνον ο ένας θα πανηγυρίσει. Ένας αγώνας που θα μείνει στην ιστορία, καθώς για πρώτη φορά θα τεθούν δύο Μεσολογγίτικα σωματεία αντιμέτωπα σε τελικό, ενώ το παιχνίδι θα διεξαχθεί υπό το φως τον προβολέων και θα αποτελέσει μια από της πιο λαμπρές σελίδες του τοπικού ποδοσφαίρου.

Οι "κανονιέρηδες" του Ανδρέα Μαργέλη (πέρσι διετέλεσε τεχνικός του ΓΟΜ) θεωρούνται ως το φαβορί, αφού είναι μία πολύ δυνατή και ποιοτική ομάδα και θέλει όσο τίποτα το έκτο κύπελλο της ιστορίας της . Το συγκρότημα της "Κυρίας" καλείται αύριο να υπερασπιστεί την παράδοση που την φέρνει νικήτρια και στα τέσσερα παιχνίδια κόντρα στους "μελανόλευκους". Πάντως, οι άνθρωποι της ΑΕΜ τρέφουν μεγάλο σεβασμό απέναντι στον αυριανό αντίπαλο, αφού γνωρίζουν πως ένας Τελικός κρύβει δυσκολίες και κινδύνους, και άρα για να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης απαιτείται σοβαρότητα, συγκέντρωση και μεγάλη προσπάθεια. Απόντες για τους "μπλε" θα είναι οι Καρτσακλής και Γιαννιώτης.

Όσον αφορά τον ΓΟΜ, για πρώτη φορά στην ιστορία της θα συμμετάσχει στον Τελικό του Κυπέλλου και άρα θεωρείται ήδη κερδισμένος! Η ομάδα του περσινού προπονητή της ΑΕΜ, Γιώργου Ζήκου πραγματοποιεί μια πολύ καλή πορεία στην Α1' τοπική Κατηγορία, διεκδικώντας την άνοδο στην Δ' Εθνική. Ο αυριανός Τελικός αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για όλους στο στρατόπεδο του ΓΟΜ. Γνωρίζοντας πως είναι το αουτσάιντερ του αγώνα, οι " έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά, και αύριο θα παίξουν ψυχωμένα και χωρίς άγχος, εξαντλώντας τις όποιες πιθανότητες για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Διαιτητής της σπουδαίας αναμέτρησης ορίστηκε ο έμπειρος Δ. Στυλιάρας, έχοντας βοηθούς τους Γ. Πάνου και Π. Κωστάρας. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ε.Κ. Διώτης. Παρατηρητές του αγώνα οι Κρασακόπουλος και Φούντας. Παρατηρητής Διαιτησίας ο Γ. Καραγιάννης και ιατρός του παιχνιδιού ο Αραχωβίτης.

Το γήπεδο της ΕΠΣ αναμένεται να ζήσει ιστορικές στιγμές, καθώς όλοι είναι σίγουροι πως στο αυριανό ματς θα σπάσουν το περσινό ρεκόρ προσέλευσης που είχε σημειωθεί στο παιχνίδι ΓΟΜ-ΑΕΜ στις αρχές Οκτωβρίου όταν είχαν δώσει το παρών 900 και πλέον θεατές. Οι άνθρωποι των δύο ομάδων είναι πολύ αισιόδοξοι για την προσέλευση του κόσμου και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο, ότι το παρών στο Ενωσιακό θα δώσουν περισσότεροι 1.000 φίλοι του Μεσολογγίτικου ποδοσφαίρου. Οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΜ ετοιμάζουν εντυπωσιακό σκηνικό, κάνοντας κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα.