Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Κέρδισε και τον Τηλυκράτη 2-1!!!

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, με δυο ομάδες που έτρωγαν σίδερα, η Α. Ε. Μεσολογγίου κέρδισε και τον Τηλυκράτη, πετυχαίνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη της και δίνοντας τέλος στα σενάρια υποβιβασμού, κοιτάζοντας πλέον ψηλά. Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό και κράτησε το ενδιαφέρον των φιλάθλων αμείωτο, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Η Μεσολογγίτικη ομάδα ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ και έχασε ευκαιρίες να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Ισοφαρίστηκε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, προηγήθηκε ξανά στις αρχές του β΄ ημιχρόνου, έχασε πάλι ευκαιρίες να ξεφύγει στο σκορ. Φάνηκε τυχερή, όταν ο Τηλυκράτης έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με πέναλτι, που είδε μόνο ο κ. Καραγκούνιας, αλλά απέκρουσε ο Δουλιώτης. Πήρε τελικά την πολύτιμη νίκη και σταθεροποιήθηκε στην 7η θέση.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
12΄Ο Θεράπος κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά στην άκρη της μεγάλης περιοχής, προχώρησε απέναντι στον Δουλιώτη, αλλά ο νεαρός βγήκε γρήγορα και πέφτοντας στα πόδια του έδιωξε σε κόρνερ.
16΄Σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά με τον Ζαπαντιώτη, ο Γουβαλάρης πήρε την πρώτη κεφαλιά στο σημείο του πέναλτι και ο Χρ. Πλακίδας με δεύτερη κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έγραψε το
1-0.
22΄ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΜ, όταν ο Γουβαλάρης συνεργάστηκε άψογα με τον Χρ. Πλακίδα, αυτός από αριστερά έκανε την ψηλοκρεμαστή σέντρα, στο δεύτερο δοκάρι ο Γαβρίνας, έχασε άχαστο γκολ, στέλνοντας με κοντινή κεφαλιά την μπάλα άουτ.
25΄ Φάση διαρκείας για τον Τηλυκράτη, με τον Μήτρου να βγάζει διαγώνια μπαλιά στον Κτενά και τον Ταράτσα να διώχνει την τελευταία στιγμή σε κόρνερ Εκτέλεσε ο Γραμματικόπουλος, ξανά ο Ταράτσας σε κόρνερ. Εκτέλεσε με φάλτσο ο Γραμματικόπουλος, αλλά ο Δουλιώτης έδιωξε με γροθιές.
33΄ Σουτ του Καρτσακλή από μέση απόσταση, μπλόκαρε εύκολα ο Σταματέλος.
38΄ Ατομική προσπάθεια του Μπαρμπαρούση, που πέρασε δύο παίχτες, σύγκλινε προς τον άξονα, αλλά αντί να δώσει πάσα στον Χρ. Πλακίδα που είχε πάρει θέση, έκανε άσχημο σουτ, για να μπλοκάρει ο Σταματέλος.
43΄ ο Μήτρου επιχείρησε γυριστό σουτ από το ύψος του ημικύκλιου, αλλά σε καλή θέση ο Δουλιώτης μπλόκαρε εύκολα.
44΄ Κόρνερ για τον Τηλυκράτη από δεξιά. Εκτέλεσε ο Γραμματικόπουλος, ο Κτενάς πρόλαβε τους αμυντικούς της ΑΕΜ και με καρφωτή κεφαλιά, ισοφάρισε 1-1.
45΄+ ο Χρ. Πλακίδας έκανε ψηλοκρεμαστό σουτ για να κρεμάσει τον Σταματέλο, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
49΄ Ο Χρ. Πλακίδας μπήκε από δεξιά πιεζόμενος και έκανε σουτ πάνω από τα δοκάρια του Τηλυκράτη.
52΄ Φάουλ από δεξιά με τον Ζαπαντιώτη, έδιωξε ο Σταματέλος με γροθιές πάνω από τα κεφάλια, η μπάλα στον Γουβαλάρη, που έκανε με κεφαλιά την επαναφορά κάνοντας όμως φάουλ.
57΄ Δυνατό σουτ του Κτενά από τον άξονα, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δουλιώτη.
58΄ Ωραία προσπάθεια του Ζαπαντιώτη, που τράβηξε πάνω του τον μισό Τηλυκράτη, την κατάλληλη στιγμή έκανε την μπαλιά, που παρά την κόντρα έφτασε στον Χρ. Πλακίδα, που έκανε γυριστό αριστερό σουτ, αφήνοντας άγαλμα τον Γαστεράτο και 2-1.
60΄ Φάουλ στον άξονα για τον Τηλυκράτη σε καλή θέση, ο Γραμματικόπουλος σούταρε ψηλά, άουτ.
64΄ Συνεργασία Χρ. Πλακίδα Κορομηλά, ο τελευταίος έκανε την σέντρα, η μπάλα βρήκε το προτεταμένο χέρι του Βρακατσέλη, αλλά ο κ. Καραγκούνιας έδειξε "παίζετε"! Στην αντεπίθεση ο Κτενάς έκανε διαγώνια σέντρα, ο Μήτρου έπεσε πάνω στον Καρτσακλή και ο διαιτητής της συνάντησης έδειξε την άσπρη βούλα, πέναλτι! Εκτέλεσε ο Γραμματικόπουλος ένα λεπτό αργότερα, αλλά ο νεαρός Δουλιώτης έπεσε στην δεξιά του και απέκρουσε, μπλοκάροντας με δεύτερη προσπάθεια!
70΄Ωραία προσπάθεια του Χρ. Πλακίδα από δεξιά, έβγαλε συρτή παράλληλη σέντρα, σε επίκαιρη θέση ο Γαβρίνας, αντί για σουτ έκανε κοντρόλ, απέφυγε το τάκλιν του Σαχινίδη και από πολύ κοντά, έκανε κακό διαγώνιο σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ!
72΄ Καλή προσπάθεια του Γραμματικόπουλου από αριστερά, έβγαλε την παράλληλη σέντρα, με προβολή ο Ταράτσας έδιωξε σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
81΄ Μακρινό σουτ του Κορομηλά από αριστερά, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Σταματέλος.
82΄ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΜ να τελειώσει το παιχνίδι, όταν ο Αποστολίδης έβγαλε με εξαιρετική μπαλιά τετ α τετ τον Καρτσακλή από δεξιά, αυτός έκανε αμέσως το συρτό σουτ, αλλά βγαίνοντας γρήγορα ο Σταματέλος, έδιωξε με τα πόδια.
85΄ Φάση διαρκείας για τον Τηλυκράτη, που σε οργανωμένη αντεπίθεση, ο Κούτσικος έβγαλε την μπαλιά προς τον Γραμματικόπουλο, αλλά έδιωξε σωτήρια ο Ταράτσας σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Γραμματικόπουλος συρτά προς τη γωνία της μεγάλης περιοχής, ο Βρακατσέλης έπιασε το μονοκόμματο σουτ, κόντρα και νέο κόρνερ. Την νέα εκτέλεση καθάρισε ψηλά με γροθιές ο Δουλιώτης.
87΄ Νέα προσπάθεια του Τηλυκράτη να ισοφαρίσει με μακρινό φάουλ του Μήτρου, προς το δεύτερο δοκάρι ο Λαζαρίδης έκανε το μονοκόμματο σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στους αμυντικούς της ΑΕΜ και απομακρύνθηκε.
91΄ Τελευταία φάση κι αυτή για τον Τηλυκράτη, με μακρινό φάουλ από αριστερά, τον Γραμματικόπουλο να εκτελεί προς το δεύτερο δοκάρι και τον Δουλιώτη να βγαίνει και να διώχνει σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Από την ΑΕΜ ξεχώρισαν οι Ταράτσας, Χρ. Πλακίδας, Καρτσακλής, Ζαπαντιώτης, Γουβαλάρης και Δουλιώτης και από τον Τηλυκράτη οι Σταματέλος, Μήτρου, Βρακατσέλης και Γραμματικόπουλος.
Το αποτέλεσμα βρήκε τους παίχτες της ΑΕΜ να πανηγυρίζουν για την δίκαιη νίκη, αφού έχασαν κλασσικές ευκαιρίες και αυτούς του Τηλυκράτη, να μένουν απογοητευμένοι, αφού αν δεν έχαναν το πέναλτι θα μπορούσαν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι. Στα αξιοπερίεργα του αγώνα: ο κ. Γ. Γούναρης δεν έκανε τις τρεις αλλαγές στην ομάδα του!!!

Με λάθη η διαιτησία του κ. Καραγκούνια και των βοηθών του Χριστόπουλου και Κούτση, σ' ένα παιχνίδι που δεν είχε δύσκολες για τη διαιτησία φάσεις.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δουλιώτης, Μπίρκος, Γατσώρης, Ταράτσας, Καρτσακλής, Μπαρμπαρούσης(46΄ Κορομηλάς), Τσάμης, Γουβαλάρης, Γαβρίνας,(76΄ Πασπαλιάρης) Ζαπαντιώτης(70΄ Αποστολίδης), Χρ. Πλακίδας.
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ: Σταματέλος, Κατσαμπίρης, Βρακατσέλης, Σχίζας, Σαχινίδης, Μήτρου, Λαζαρίδης, Κτενάς, Θεράπος, Γραμματικόπουλος, Κούτσικος.