Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Πήρε την νίκη και την 5η θέση!!!

Χωρίς να εντυπωσιάσει η Α. Ε. Μεσολογγίου, πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και έκλεισε τη φετινή δύσκολη χρονιά στην τιμητική 5η θέση. Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της και αφού πέρασε δύσκολες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, κατόρθωσε στο δεύτερο ημίχρονο να πάρει, έστω και με πολύ τύχη τη νίκη. Με αρκετούς νεαρούς αγωνίστηκε και ο Α. Ο. Ανατολής, που έχει από καιρό αποχαιρετίσει την κατηγορία. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με ενθουσιασμό στον αγώνα και μόλις στο 7΄λεπτό είχαν δοκάρι με τον Ασωνίτη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δυσκολίες στην δημιουργία ευκαιριών, όμως και οι παίχτες της Ανατολής παίζοντας άτεχνα δεν μπόρεσαν να τους απειλήσουν. Παρ' όλα αυτά οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, όταν στο 27΄ο Κατσίφας νίκησε με σουτ έξω από την περιοχή τον Γκασούκα, κάνοντας το 1-0. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, αλλά οι προσπάθειές τους έμεναν ημιτελείς.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίχτες της ΑΕΜ μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και πολύ γρήγορα έφεραν στα ίσια το παιχνίδι, ισοφαρίζοντας με τον Τσάμη σε 1-1 στο 47΄. Η Ανατολή πρεσάροντας ψηλά, έκανε φιλότιμες προσπάθειες να πάρει πάλι κεφάλι στο σκορ, αλλά οι προσπάθειές των παιχτών της, όπως κι αυτές των φιλοξενουμένων, που έφευγαν συχνά στην αντεπίθεση, ήταν ανοργάνωτες και χωρίς αποτέλεσμα. Μεγάλη ευκαιρία έχασε στο 68΄ η Ανατολή, όταν ο διαιτητής κ. Μπούμπας, καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Ηλία, αλλά ο Κατσίφας, που ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Κώστα Γκασούκα! Με την κούραση να βαραίνει τα πόδια των παιχτών της γηπεδούχου, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 82΄ο νεαρός Κορομηλάς έβαλε μπροστά την ΑΕΜ, γράφοντας το 1-2.
Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, αφού το διάστημα που ακολούθησε οι φιλοξενούμενοι κράτησαν εύκολα την πολύτιμη νίκη, παρά την προσπάθεια του προπονητή των γηπεδούχων με αλλαγές να κερδίσει κάτι από το παιχνίδι. Ίσως το μεγαλύτερο κέρδος του να ήταν η καλή εμφάνιση ορισμένων από τους νεαρούς παίχτες του.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ: Γιαννούσης, Τσιούρης, Κάππης (85΄ Λεοντάρης), Σούλτης, Γκαρτζονίκας, Γκουγιάννος, Ηλίας, Ασωνίτης (70΄ Σταματελάτος), Σόλωνος, Κατσίφας, Μπίζιος (80΄ Λαούσογλου).
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Γκασούκας, Φλωρόπουλος, Μπαρμπαρούσης, Ταράτσας, Παραγιουδάκης, Πασπαλιάρης, Τσάμης, Αποστολίδης, Κράνης (67΄ Κορομηλάς), Γαβρίνας (51΄ Ζαπαντιώτης), Χρ. Πλακίδας.