Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Πετυχημένη η Γενική Συνέλευση της ΑΕΜ

Έγινε χθες, 31-10-2010 ημέρα Δευτέρα και ώρα 7.00 μ. μ., στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο η Γενική Συνέλευση των Μελών της ΑΕΜ, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Δ. Σ. της ΑΕΜ κ. Γιώργου Παγούρα. Μέσα σε καλό και ήρεμο κλίμα και με τη συμμετοχή δεκάδων φιλάθλων και παραγόντων, έγινε μια εποικοδομητική συνέλευση, όπου ο Πρόεδρος έκανε τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό, ο οποίος έγινε ομόφωνα αποδεκτός. Στη Συνέλευση όπου προήδρευσαν οι κ. κ. Γ. Λύτρας και Β. Κρασακόπουλος, εκτός από τον Πρόεδρο, μίλησε ο Γεν. Αρχηγός κ. Γ. Μέρης, ο οποίος έκανε και συχνές διευκρινιστικές παρεμβάσεις σε ερωτήσεις των φιλάθλων. Επίσης μίλησαν ο Πρόεδρος και τα Μέλη της ΕΠΣΝΑ, κ. κ. Σπ. Ιωαννίδης, Ν. Δεράος και Διον. Σακελλάρης, ενώ παρεμβάσεις έκαναν αρκετοί φίλαθλοι, θέτοντας καίρια ερωτήματα και κάνοντας ουσιαστικές προτάσεις για το Μέλλον της ΑΕΜ. Τέλος, δόθηκε νέο ραντεβού για τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 7.00 μ. μ. , για την διενέργεια εκλογών, πάλι στο Τρικούπειο Π. Κ. Στο διάστημα αυτών των δύο εβδομάδων, θα γίνουν επαφές με παράγοντες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, με σκοπό τη δημιουργία ισχυρού ψηφοδελτίου, ώστε να εμφανιστεί η ΑΕΜ τη νέα χρονιά, ισχυρότερη και με νέα δυναμική.
Περιληπτικά οι ομιλητές είπαν:
Γ. ΠΑΓΟΥΡΑΣ:
Φτάσαμε τη φετινή δύσκολη χρονιά την ομάδα στην 5η θέση και είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Αυτά τα δύο χρόνια που είμαστε στην διοίκηση της ΑΕΜ δώσαμε ότι μπορούσαμε. Καλώς ή κακώς αυτά μπορούσαμε αυτά δώσαμε. Τα έσοδα της ομάδας ήταν 68.870 ευρώ, ήτοι 18.870 ευρώ από εισιτήρια και 50.000 ευρώ από διαφημιστικές πινακίδες και χορηγίες. Τα έξοδα ήταν 145.000 ευρώ. Το έλλειμμα των 76.130 ευρώ το καλύψαμε με δικές μας συμμετοχές, εκτός από ένα μικρό ποσό 10.000 ευρώ περίπου, το οποίο επίσης θα το καλύψουμε. Δεν μείναμε ευχαριστημένοι από την προσέλευση των φιλάθλων, αλλά και την χαμηλή απορρόφηση των Διαρκείας. Στην ομάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή 14 δελτία παιχτών και υπάρχουν και επιστροφές άλλων 6, που είχαν δοθεί δανεικοί για ένα χρόνο σε άλλες ομάδες. Επίσης έχει ήδη κλειστεί η απόκτηση ενός 18χρονου από τον Απόλλωνα.
(Στο σημείο αυτό έγινε η παμψηφεί έγκριση του Οικονομικού και Διοικητικού Απολογισμού της ομάδας). Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις: Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή ομάδα, δεν βλέπω η διοίκησή μας να έχει μέλλον. Η ΑΕΜ είχε φέτος μεγάλη βοήθεια από την ΕΠΣΝΑ. Ηθική και οικονομική. Από τον Φεβρουάριο έχω κάνει πρόταση στον ΓΟΜ για συζήτηση σχετικά με την προοπτική συνεργασίας των δυο ομάδων και μέχρι σήμερα, δεν έχω λάβει απάντηση. Μιλήσαμε με διάφορους μεγαλοπαράγοντες, όπως π. χ. με τον κ. Κούγια, χωρίς αποτέλεσμα. Ενώ, παρά τις υποσχέσεις από τον κ. Κωστούλα, δεν λάβαμε καμία βοήθεια.
Γ. ΜΕΡΗΣ: (Αφού ευχαρίστησε ονομαστικά, όλους τους συνεργάτες του στην ομάδα:τον Πρόεδρο, τους προπονητές, τους γυμναστές και όλους τους φιλάθλους που βοήθησαν την ομάδα) Εγώ είμαι παρελθόν. Αν όμως μπορέσω να βοηθήσω σε κάτι, θα είμαι παρόν. Η βοήθεια από την ΕΠΣΝΑ ήταν φέτος η μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Σε συνεδρίαση του Δ. Σ. αποφασίσαμε, στις ερχόμενες εκλογές της ΕΠΣΝΑ τον Ιούλιο να υποστηρίξουμε την υποψηφιότητα του κ. Ιωαννίδη.
Ν. ΔΕΡΑΟΣ, Δ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ:
Βασική προϋπόθεση επιβίωσης μιάς ομάδας είναι η οικονομική ευρωστία. Το ποδόσφαιρο δεν είναι πια τόσο ερασιτεχνικό όπως φαίνεται. Υπάρχουν τεράστια έξοδα για μετακινήσεις, αμοιβές παιχτών και διαιτησία.
ΣΠ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Όλα τα σωματεία αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Υπάρχει κρίση στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για την ΑΕΜ στη Δ΄Εθνική, όταν κόβει ελάχιστα εισιτήρια. Προτείνω, ν' αναβληθούν για δύο εβδομάδες οι εκλογές και να γίνουν επαφές με σπόνσορες, που θα ενισχύσουν την ομάδα οικονομικά.
ΣΠ. ΚΑΡΒΕΛΗΣ: Θεώρησα τιμή μου να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Γ. Παγούρα και να βοηθήσω από τον Φεβρουάριο και μετά την ΑΕΜ. Επειδή δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να υπάρχει άμεση εναλλακτική λύση, προτείνω να υπάρξει Συμβούλιο υπό τον Γ. Παγούρα και με τη συμμετοχή κάποιων από εμάς.
Γραπτές προτάσεις για την οικονομική ευρωστία της ομάδας, έδωσε ο φίλαθλος κ. Κ. Νικάκης, τις οποίες διάβασε στο ακροατήριο ο Πρόεδρος της Συνέλευσης κ. Γ. Λύτρας. Οι προτάσεις του ήταν σωστές και θ' αναφερθούμε σ' αυτές σε άλλη ανάρτηση.

Μην χάσετε αύριο τη στήλη "Με Καφέ και με Τσιγάρο", με όλα τα παραλειπόμενα, τις χτυπητές απουσίες, τις πικάντικες παρεμβάσεις και τις λεπτομέρειες των διαλόγων της Διοίκησης με τους παρευρισκόμενους φιλάθλους.