Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Καλό σου ταξίδι παλίκαρε…

Σε βαρύ πένθος έχει “βυθιστεί” από το πρωί της Κυριακής η αθλητική οικογένεια του Τηλυκράτη, όταν και έγινε γνωστή η είδηση για τον άδικο και πρόωρο χαμό -σε αυτοκινητικό δυστύχημα- του ποδοσφαιριστή της ομάδας Κώστα Σαλαπάτα. Ο άτυχος ποδοσφαιριστής επέβαινε μαζί με φίλο του στο ασημί Citroen Saxo που διέθετε και κινούνταν από την περιοχή Θεολόγος της Φθιώτιδας προς την Εθνική Οδό με προορισμό την Λάρυμνα όπου ήταν το σπίτι του. Στις 3.30′ τα ξημερώματα το αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του και έπεσε πάνω σε πεύκα. Όπως δήλωσε λίγο αργότερα σε αστυνομικούς ο ελαφρά τραυματισμένος συνεπιβάτης του Κώστα, βγήκαν μαζί από το αυτοκίνητο και κατά την αποχώρησή τους από το σημείο, σε απόσταση τριάντα περίπου μέτρων, ο Κώστας έπεσε στο έδαφος νεκρός. Η κηδεία του Κώστα θα γίνει αύριο Δευτέρα στην Λάρυμνα (περιοχή μεταξύ Μαρτίνου και Μαλεσίνας, κοντά στην Αταλάντη).
Ο Κώστας Σαλαπάτας, γιός του πρώην προπονητή του Τηλυκράτη Δημήτρη Σαλαπάτα, είχε γεννηθεί στις 4 Δεκεμβρίου του 1985. Η πρώτη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ήταν η Προοδευτική Λάρυμνας (ομάδα της ΕΠΣ Φθιώτιδας), ενώ το καλοκαίρι του 2005 πέρασε στο ΤΕΙ Λευκάδας και ταυτόχρονα πήρε μεταγραφή για τον Τηλυκράτη. Στον Τηλυκράτη αγωνίστηκε τέσσερις σεζόν, ενώ μία χρονιά φόρεσε και την φανέλα του Αμβρακικού Βόνιτσας. Την σεζόν 05-06 ο Κώστας είχε σημειώσει ένα γκολ και ήταν 8ος σε λεπτά συμμετοχών, την σεζόν 06-07 ήταν 10ος παίκτης σε συμμετοχές χωρίς να σημειώσει γκολ και την σεζόν 07-08 μετακόμισε στην Βόνιτσα. Επέστρεψε στον Τηλυκράτη την σεζόν 08-09 όπου ήταν 7ος σε συμμετοχές πετυχαίνοντας και τρία γκολ, ενώ ίδια ήταν η συγκομιδή του και την σεζόν που έληξε πρόσφατα (τρία γκολ και 7ος παίκτης σε λεπτά συμμετοχών). Ο Κώστας αγωνίζονταν κυρίως ως αμυντικός χαφ, ενώ υπήρχαν και ματς που έπαιζε στο κέντρο της άμυνας.
Στο τελευταίο επίσημο ματς της σεζόν που έληξε για τον Τηλυκράτη στις 19 Μαϊου, στον ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο το Βατερό Κοζάνης που έγινε στο γήπεδο Ανατολής Ιωαννίνων, ο Κώστας ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, ενώ ήταν ο παίκτης που είχε πετύχει και το πρώτο γκολ της ομάδας του. Η πληθωρική παρουσία του στο γήπεδο, είχε αναγκάσει ανθρώπους του ΠΑΣ Γιάννενα που παρακολούθησαν τον αγώνα, να αναφέρουν στον υπογράφοντα την φράση “τι παλίκαρος είναι αυτός. Δεν τον σταματάει κανείς”.
Καλό σου ταξίδι παλίκαρε…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ (www.lefkadasports.gr)
YΓ. Το ΑΕΜ news συλλυπείται