Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ:Εξαιρετική η Ετήσια εκδήλωση της ΕΠΣΝΑ

Με πρωτοφανή προσέλευση κόσμου και με την παρουσία του Προέδρου της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιου, αλλά και του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ κ. Γιάννη Οικονομίδη, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011, η Ετήσια Εκδήλωση της ΕΠΣΝΑ, που φέτος ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο Πρόεδρο της ΕΠΣΝΑ και επί δεκαετίες παράγοντα του Αιτωλοακαρνάνικου ποδοσφαίρου κ. Θεόδωρο Πασιόπουλο.
Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 5.00 μ.μ. στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου(το οποίο από τούδε και στο εξής θα ονομάζεται "Θεόδωρος Πασιόπουλος", μια και ο εκλειπών ήταν και ο εμπνευστής της δημιουργίας του) με αγιασμό, αποκαλυπτήρια από τον κ. Πιλάβιο της ονοματοθεσίας και τέλεση ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα σε επιλέκτους ποδοσφαιριστές του Νομού μας, που είχαν χωριστεί σε Νότιους και Βόρειους.
Η Εκδήλωση συνεχίστηκε στην Αίθουσα Τελετών της Νομαρχιακής Περιφέρειας στο Μεσολόγγι, με προβολή εικόνων από την ιστορία του Αιτωλοακαρνάνικου ποδοσφαίρου, βραβεύσεις Προπονητών, Ποδοσφαιριστών, Ομάδων, Διαιτητών και Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο Γ. Γ. της ΕΠΣΝΑ κ. Χρ. Πέττας, ο οποίος  ζήτησε την καλύτερη συνεργασία του κ. Πιλάβιου για την επίλυση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ κ. Παν. Παπαχρήστος, τόνισε τα νέα ήθη που εισάγει το  Δ. Σ. της ΕΠΣΝΑ, που έχουν να κάνουν με την ισονομία στις σχέσεις της Ενωσης με τα μέλη της χωρίς εκλεκτούς και προνομιούχους. Εξήρε την προσπάθεια όλων όσων υπηρετούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής μας που είναι ταυτισμένο με τον κονό αγώνα για την πρόοδο και την εξέλιξη της περιοχής μας
 Τέλος ο κ. Πιλάβιος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρωτοφανή προσέλευση του κόσμου, που δέιχνει όπως είπε την εμπιστοσύνη και αποδοχή του Δ. Σ. και του Προέδρου της ΕΠΣΝΑ από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, σιώπησε όμως δεσμεύσεις και εξαγγελίες αρωγής, τουλάχιστον από μικροφώνου.

Βραβεύτηκαν οι Πρωταθλητές των διαφόρων κατηγοριών του πρωταθλήματος: Όμηρος Νιοχωρίου(Α1 Κατηγορία), Αμφίλοχος(Α2), Αχελώος Νεοχ., ΑΕΚ Αγ Κων\νου, Ακαρνανικός Θυρίου(Β), Απόλλων Δοκιμίου, Ατρόμητος Σπολάϊτας(Γ’), ο Γ.Ο.Μεσολογγίου ως κυπελλούχος, οι πρωταθλητές του παιδικού πρωταθλήματος  ΓΟΜ – Ελπίδες Αγρ.-Αμβρακικός Λουτρού.
Το Κύπελλο Ήθους δόθηκε ΑΕΚ Αγίου  Κωνσταντίνου.
Τιμήθηκε ακόμη η Μεικτή ομάδα προπαίδων της ΕΠΣΝΑ  η όποια ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια του 6ου ομιλου  του Πανελληνίου πρωταθλήματα προεπιλογής εθνικών ομάδων κατηγορίας προπαιδων (Προπονητής ο Χάρης Πολονυφης) και η ομάδα νέων της ΕΠΣΝΑ που αναδήχθηκε Πρωταθλήτρια στον 6ο όμιλο για την περίοδο 2010-2011 (Προπονητής ο Γιώργος Ζηκος).
Σαν ανερχόμενο ταλέντο βραβεύτηκε ο ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού Βασίλης Μεταξούλης. 
Από το χώρο της διαιτησίας βραβεύθηκαν οι Γρήγορης Πάνου και Γιώργος Κωνσταντίνου.
Ειδική πλακέτα δόθηκε στον προπονητή Γιάννη Νταλακούρα.
Για τη προσφορά του στο τοπικό ποδόσφαιρο του νομού, τιμήθηκε επίσης ο επί σειρά ετών παράγοντας του Αστέρα Αγρίνιου Γιώργος Τζογάνης.
Επίσης τιμήθηκαν και οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές  Κώστας Κωνσταντόπουλος (Παναιτωλικός), Σταύρος Σταυρή (Ναυπακτιακός  Αστέρας), Νίκος Δεράος  (Α .Ε..Μεσολογγίου), Γρήγορης Κατσούδας (Αμφίλοχος) και Χριστόφορος Κορδάτος (Καινούργιο).
Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν ποτά και αναψυκτικά.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μιχάλης Κιτσινέλης.