Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΑΕΜ - Άρης Αιτ. 1-1, σ' ένα δυνατό παιχνίδι

Πολύ δυνατό παιχνίδι έγινε σήμερα Παρασκευή 26-8-2011 στο ΔΑΚ Ι. Π. Μεσολογγίου, ανάμεσα στην Α. Ε. Μεσολογγίου και τον ΄Αρη Αιτωλικού. Οι δύο ομάδες, που φέτος έχουν βάλει υψηλούς στόχους, κάθε μια στην κατηγορία της, έδειξαν καλά στοιχεία και ικανοποίησαν τους λιγοστούς φιλάθλους, που παρακολούθησαν τον αγώνα.

Η ΑΕΜ ξεκίνησε με τους: Χρήστου, Σώκο, Κλάδο, Ψηλό, Μπαλαούρα, Τσάμη, Χαλαζιά, Ξευγένη, Καρύμπα, Κόκκαλη και Λιάπη.
Ο Αρης Αιτωλικού ξεκίνησε με τους: Σπυρόπουλο, Καρέτσο Β., Ερινάλντο, Γιάκο, Καπελάρη, Ζηνεμπή, Μποτσίβαλη, Καβαλιέρη, Λαγό, Ζέρβα και Ευθυμίου.
Η Αιτωλικιώτικη ομάδα μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 3΄ είχε μεγάλη ευκαιρία ν' ανοίξει το σκορ, αλλά ο Χρήστου έπεσε εκπληκτικά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε το σουτ του Λαγού από δεξιά. Ο δαιμόνιος παίχτης όμως είχε καλύτερη τύχη στο , όταν πέρασε με γρήγορες ντρίπλες τη μισή άμυνα της ΑΕΜ, βγήκε τετ - α - τετ με τον Χρήστου και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 0-1.
Η ΑΕΜ αντέδρασε γρήγορα και έκανε στο 11΄ και 12΄ δύο καλές ευκαιρίες με τον Τσάμη(σουτ, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι) και Καρύμπα(φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, έκοψαν δύσκολα οι αμυντικοί του ΄Αρη σε κόρνερ). Μια ακόμη καλή ευκαιρία για την ΑΕΜ στο 15΄ όταν ο Κόκκαλης, έβγαλε μπαλιά δεξιά στον Ξευγένη, αλλά αυτός αντί να πλασάρει, προτίμησε να κάνει ντρίπλα και κόπηκε.
Στη συνέχεια οι δύο ομάδες, έδεσαν τις άμυνες και δεν έγιναν ιδιαίτερες φάσεις στις δύο εστίες.
΄Ομως στο 35΄ η ΑΕΜ κέρδισε από αριστερά ένα φάουλ, λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή του ΄Αρη. Ο Καρύμπας που ανέλαβε την εκτέλεση, πέρασε την μπάλα από το τείχος και παρά την προσπάθεια του Σπυρόπουλου στη δεξιά του γωνία, έκανε το 1-1. ΄Ηταν το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του Καρύμπα με φάουλ, αφού με παρόμοιο τρόπο είχε σκοράρει και στο παιχνίδι με τον ΓΟΜ.
Στο Β΄ ημίχρονο οι δύο προπονητές έκαναν πολλές αλλαγές, αλλά το παιχνίδι δεν έχασε την ομορφιά του. Η ΑΕΜ που διαθέτει μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο, κυριάρχησε σ' αυτό το ημίχρονο, αλλά δεν ευτύχησε να σημειώσει κάποιο τέρμα. Δημιούργησε αρκετές φάσεις στην αντίπαλη εστία, αλλά δεν τις τελείωσε με επιτυχία. Στο 61΄ έγινε η φάση του αγώνα, όταν Καρύμπας και Πετσίνης άλλαξαν γρήγορα τρεις φορές την μπάλα εξουδετερώνοντας την άμυνα του ΄Αρη, αλλά η τελική πάσα του Καρύμπα ήταν λίγο πιο δυνατή και δεν πρόλαβε ο Πετσίνης να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 71΄ ο Σπυρόπουλος εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια δυνατό σουτ του Ζαχαράκη, ενώ στο 80΄ και στο 81΄ διπλή ευκαιρία της ΑΕΜ με Καραγιάννη(γυριστό σουτ από το πέναλτι, μπλόκαρε ο Σπυρόπουλος) και Αλπέτζο(τετ - α - τετ, από λάθος της άμυνας του ΄Αρη, κακό πλασέ πάνω στον Σπυρόπουλο) δεν απέφερε τη νίκη στην Μεσολογγίτικη ομάδα. Ο ΄Αρης στο Β΄ ημίχρονο είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει σοβαρές απειλές.
Γενικά ήταν ένα καλό, γρήγορο και δυνατό παιχνίδι, που έδωσε την ευκαιρία στους δύο προπονητές να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα, να επισημάνουν τα λάθη και να κάνουν τις βελτιώσεις που χρειάζονται, ώστε οι δύο ομάδες να παρουσιαστούν πανέτοιμες στην έναρξη των πρωταθλημάτων τους.
Για την ΑΕΜ στο Β΄ ημίχρονο έπαιξαν και οι: Δουλιώτης(Τ), Μπαρμπαρούσης, Πασπαλιάρης, Πετσίνης, Ζαχαράκης, Βλαχογιάννης, Κολοβάκης, Καβαλιέρης, Δενδρινός, Καραγιάννης, Αλπέτζος, Μαυρογιάννης(Τ), Καραμάνης.
Για τον ΄Αρη συμμετείχαν και οι: Καραδήμας, Ποριτσάνος, Χονδρογιάννης Χρ., Αρέτας, Αχο, Καραχρήστος, Χονδρογιάννης Π., Δρακονταειδής, Μπραέστας, Γατσώρης.

 Το γκολ-φάουλ του Καρύμπα