Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Έμειναν 11 στον 5ο όμιλο!

Είχαμε γράψει χτες το πρωί για τις 12 ομάδες που είναι αυτή τη στιγμή στον 5ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής. Πλέον από τις πληροφορίες που έρχονται από την Ναύπακτο, ο τοπικός Ναυπακτιακός Αστέρας που πέρυσι αγωνίζονταν στην Football League 2 και υποβιβάστηκε, δεν θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα και θα παίξει στην πρώτη κατηγορία του τοπικού της Αιτωλοακαρνανίας. Έτσι μετά τον Αστέρα Ρόκκα, το πρωταθλητή Θεσπρωτίας, Αστέρα Παραποτάμου και τον πρωταθλητή της Πρέβεζας/Λευκάδας, Μεσοπόταμο, η Ναύπακτος γίνεται η τέταρτη ομάδα που δεν θα αγωνιστεί πλέον στον όμιλο των Αρτινών ομάδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο ΠΑΣ Πρέβεζα είναι σε πολύ δύσκολη θέση – μία ανάσα από την αποχώρηση, με τις υπόλοιπες δέκα να είναι “σίγουρες”. Αναλυτικά:

ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ (2): Φιλοθέη Αρτας, Ομόνοια Πέτρας 
Δύο ομάδες θα μας εκπροσωπήσουν φέτος στον 5ο όμιλο, αφού ως γνωστόν ο Αστέρας Ρόκκα δε δήλωσε συμμετοχή. Η Φιλοθέη αρχικά έχασε αρκετούς παίκτες αλλά στη συνέχεια έφερε πολλούς... κυρίως από τον Αστέρα Ρόκκα. Έχει ένα πολύ καλό ρόστερ, καλύτερο θα έλεγα και από το περυσινό. Η Ομόνοια κρατάει την ίδια συνταγή, δεν κάνει πολλά... έξοδα και έτσι ενισχύθηκε κυρίως με μικρούς. Είναι η πρώτη χρονιά που παίζει κατηγορία και σίγουρα θα είναι μια πολύ δύσκολη σεζόν.

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (2): Όλυμπος Κέρκυρας, Κασσιώπη 
Στις αρχές του καλοκαιριού ο Όλυμπος είχε έρθει σε πολύ δύσκολη θέση και φάνταζε δύσκολο να δηλώσει συμμετοχή στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Τελικά το τελευταίο χρονικό διάστημα ενισχύεται, αλλά σίγουρα έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρυσι. Από την άλλη μεριά η Κασσιώπη έχει κάνει πολλές μεταγραφικές κινήσεις, έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ και σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει.

ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (1): Θεσπρωτός 
Ότι γράψαμε για τον Όλυμπο, ισχύει και για την ομάδα της Ηγουμενίτσας. Ο Θεσπρωτός με τον κ. Παπαδιώτη στον πάγκο του, έχει αποδυναμωθεί και δύσκολα θα πρωταγωνιστήσει. Αρχικός στόχος της ιστορικής ομάδας, όπως και των περισσότερων στην κατηγορία θα είναι η παραμονή.

ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ (1): Πίνδος Κόνιτσας 
Λίγα πράγματα γνωρίζουμε για την γιαννιώτικη ομάδα, η οποία επανέρχεται στην κατηγορία. Η Πίνδος Κόνιτσας έχει κάνει κάποιες μεταγραφές, αλλά αποτελεί ερωτηματικό.

ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ (3): Εθνικός Φιλιππιάδας, Οδυσσέας Νυδρίου, ΠΑΣ Πρέβεζα 
Ο Εθνικός Φιλιππιάδας υποβιβάστηκε, ο Γιώργος Γιάννος παρέμεινε στον πάγκο και μαζί του έμειναν και πολύ παίκτες-ονόματα για την κατηγορία. Η γειτονική Φιλιππιάδα όπως είναι τώρα τα πράγματα φαίνεται ότι θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία. Όσον αφορά τον Οδυσσέα, η ομάδα του Νυδρίου έχασε παίκτες και για ακόμη μία χρονιά θα έχει ως στόχο την παραμονή. Τέλος, ο ΠΑΣ Πρέβεζα βρίσκεται σε αδιέξοδο και αναμένουμε το αν θα αγωνιστεί τελικά στο πρωτάθλημα.

ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ (2): ΑΕ Μεσολογγίου, Αμφίλοχος 
Η ιστορική ΑΕ Μεσολογγίου ενώθηκε στις αρχές του καλοκαιριού με τον ΓΟΜ και δημιουργήθηκε μια μεγάλη ομάδα, που πίσω της έχει και μεγάλες ακαδημίες. Το Μεσολόγγι με τις αλλαγές που έγιναν, ενισχύθηκε σε σχέση με πέρυσι και έχει ως μοναδικό στόχο το πρωτάθλημα. Ο Αμφίλοχος έχει κάνει πολλές μεταγραφικές κινήσεις, διαθέτει καλό ρόστερ και μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία και να μην είναι από τις ομάδες που θα παλεύουν μέχρι την τελευταία στιγμή.

*Απομένει παραπάνω από ένας μήνας για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και τα πάντα μπορεί να αλλάξουν…
 Πηγή: www.sportsarta.gr