Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΑΕΜ-ΓΟΜ 4-0 μεθ' Αγιασμού!!!

Έγινε, σήμερα στο Δ.Α.Κ. Μεσολογγίου, η επίσημη πρώτη εμφάνιση της νέας ΑΕΜ και του νέου ΓΟΜ. Παρουσία του Δημάρχου κ. Παν. Κατσούλη και αρκετών φιλάθλων, ετελέσθη Αγιασμός και ακολούθησε φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των δύο συνεργαζόμενων πια ομάδων του Μεσολογγίου. Στην προσφώνησή του ο Δήμαρχος ευχήθηκε να ευοδωθεί η ελπιδοφόρα προσπάθεια των Διοικήσεων των δύο ομάδων και να επιτευχθεί η άνοδος στη Γ΄ Εθνική. Ακολούθησε ο αγώνας μεταξύ των δύο συμπολιτών, με διαιτητικό τρίο τους κ. κ. Κωνσταντίνου, Ζυγούρη και Κολοσιώνη.
Στο παιχνίδι που έγινε μεταξύ μεταξύ των δύο ομάδων, οι δύο προπονητές χρησιμοποίησαν όλους τους παίχτες που είχαν στη διάθεσή τους και έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα, σχετικά με την ετοιμότητα στην οποία βρίσκονται, στην εφαρμογή των όσων διδάχτηκαν στις προπονήσεις, καθώς και στις δυνατότητες των παιχτών.
Η ΑΕΜ ήταν σαφώς καλύτερη, αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές τελικές προσπάθειες, μια και οι νεαροί του ΓΟΜ, έδειξαν καλά στοιχεία, έτρεξαν αρκετά και δεν επέτρεψαν στους επιθετικούς της Κυρίας να παραβιάσουν την εστία τους, αλλά και δεν απείλησαν την ισχυρή φέτος άμυνα των τυπικά γηπεδούχων σ' αυτό τον αγώνα. Οι κυανόλευκοι, έπαιξαν κοντρόλ ποδόσφαιρο, με την μπάλα να γυρίζει σε όλο το πλάτος του γηπέδου και με σίγουρες μπαλιές, έφερναν τον παιχνίδι στην εστία του ΓΟΜ, όμως δημιούργησαν ελάχιστα αξιόλογες φάσεις. Σε μία απ' αυτές ο Μιχαλόπουλος με ατομική προσπάθεια άνοιξε το σκορ αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα του ΓΟΜ.(1-0 στο 42΄)

ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
ΑΕΜ: Δουλιώτης, Μπαρμπαρούσης, Σπήλιος, Ψηλός, Δενδρινός, Μπαλαούρας, Τσάμης, Μιχαλόπουλος, Πετσίνης, Κόκκαλης, Λιάπης.
ΓΟΜ: Τσακανίκας, Κοκόρης, Δάλλας, Χαραλαμπίδης, Πασπαλιάρης, Μαντέλος, Σωτηρίου, Βασιλείου, Κουντούρης, Ρισβάς, Αθανασόπουλος.

Το Β΄ ημίχρονο, είχε διαφορετικό χρώμα, αφού ο Ανδρέας Μαργέλης έκανε 8 αλλαγές με το ξεκίνημα του παιχνιδιού ρίχνοντας στον αγώνα τους: Πασπαλιάρη, Κλάδο, Ζαχαράκη, Χαλαζιά, Καρύμπα, Καβαλιέρη, Ξευγένη και Βλαχογιάννη. Σ' αυτό το ημίχρονο έλαμψε με τη εμπειρία του ο Καρύμπας, αφού ανέλαβε ηγετικό ρόλο στο χώρο κέντρου και και από τα πόδια του ξεκίνησαν όλα οι επιτυχείς προσπάθειες της ΑΕΜ. Στο 51΄ εκτέλεσε από δεξιά κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι κι εκεί πετάχτηκε ο Πασπαλιάρης και με διαγώνια καρφωτή κεφαλιά, έκανε το 2-0. Στο 53΄ Καρύμπας έβγαλε αριστοτεχνική μπαλιά στον Ξευγένη, που αφού κατέβασε την μπάλα με το στήθος αποφεύγοντας έτσι τον προσωπικό του αντίπαλο, πλάσαρε με το αριστερό τον εξερχόμενο Τσακανίκα και έκανε το 3-0. Στο 63΄ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά στέλνονταος ο ίδιος για τέταρτη φορά την μπάλα στα δίχτυα του ΓΟΜ(4-0).

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, αφού στη συνέχεια ο Γιάννης Γουλής, έβαλε στον αγώνα όσους παίχτες είχε στον πάγκο: Πασπαλιάρη, Κουλό, Μιχαλόπουλο, Μακρή Π., Πατούλια, Νεμποτάκη, Τσαλίκη, Μακρή Κ., Ράπτη, και τους μικρούς Δημητρούκα Χρήστο και Διαμαντόπουλο Χρήστο. Ενώ και ο Μαργέλης έβαλε τους Μαυρογιάννη(τερμ.) Μακρή, Προβίδα, Κορομηλά και Καραγιάννη.
Η ΑΕΜ συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες με σπουδαιότερες αυτές των Καρύμπα(τετ - α - τετ, απέκρουσε ο Τσακανίκας), Χαλαζιά κεφαλιά(σε κόρνερ, λίγο άουτ) και Χαλαζιά πάλι(καλό σουτ, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι), χωρίς ν' αλλάξει το σκορ. Ενώ και ο ΓΟΜ είχε προς το τέλος την ευκαιρία να βάλει το γκολ της τιμής, αλλά παρά την ωραία προσπάθεια, ο Κουντουρής, καθυστέρησε να κάνει το σουτ στο τετ - α - τετ και κόπηκε.
Στο τέλος του αγώνα οι φίλαθλοι καταχειροκρότησαν και τις δύο ομάδες για την προσπάθειά τους μέσα στην αποπνικτική ζέστη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Ανδρέας Μαργέλης: Κατ' αρχήν Καλή ποδοσφαιρική Χρονιά σε όλους μας. Ηταν ένα ματς προπόνησης. Ευχαριστήθηκα που τα παιδιά έδειξαν διάθεση να κάνουν αυτά τα λίγα που μάθαμε στις μέχρι τώρα προπονήσεις.
Γιάννης Γουλής: Υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Η ΑΕΜ ήταν πολύ καλή. Διαθέτει καλό έμψυχο υλικό. Εμείς χτίζουμε μια νέα ομάδα με νεαρά παιδιά. Εύχομαι καλή πορεία στην ΑΕΜ και να την δούμε Πρωταθλήτρια.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Μιχάλης Κιτσινέλης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΜ ευχαριστεί θερμά την Ιατρό-Μικροβιολόγο κ. Σοφία Κουτρουμάνη για την προσφορά δωρεάν αιματολογικών εξετάσεων στους παίχτες της ΑΕΜ.