Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΑΕΜ - ΑΤΡ. ΛΑΠΠΑ 2-2, Χόρευαν στη βροχή!

Σ' ένα πολύ καλό παιχνίδι, γρήγορο και γεμάτο δύναμη, η Α. Ε. Μεσολογγίου, ήρθε ισόπαλη 2-2 με την περσινή τριταθλήτρια του 6ου ομίλου ομάδα του Ατρόμητου Λάππα. Το παιχνίδι έγινε στο ΔΑΚ Ι. Π. Μεσολογγίου, σήμερα υπό συνεχή βροχή. Παρ' όλα αυτά οι δύο ομάδες ξεδίπλωσαν τις αρετές του, σ' ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος και δύναμη. Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, αποζημιώνοντας τους λιγοστούς ηρωικούς φιλάθλους που παρακολούθησαν το παιχνίδι.

Α ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Η ΑΕΜ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού.
5΄ Ψηλοκρεμαστό φάουλ του Καρύμπα, μόλις πάνω από τα δοκάρια του Χογιόλ.
15΄ Αντεπίθεση του Ατρόμητου, συρτό σουτ του Αγγελόπουλου, λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χρήστου.
17΄ Μπαλιά του Ξευγένη από αριστερά, παράλληλη σέντρα του Κόκκαλη, μόλις πρόλαβε ο Γιαννακόπουλος κι έδιωξε σε κόρνερ.
20΄ Ο Χαλαζιάς κέρδισε την μπάλα έξω από την περιοχή, αλλά το συρτό σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χογιόλ.
24΄ Έξυπνα χτυπημένο φάουλ του Καρύμπα από δεξιά, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Κόκκαλης, αλλά δεν πρόλαβε την προβολή, με τους αμυντικούς του Ατρόμητου να διώχνουν.
29΄ Μακρινή μπαλιά ακριβείας του Παπανικολάου, ο Ξευγένης έκανε το μπάσιμο στην περιοχή, ανατράπηκε από πίσω από τον Διακάτο, ο διαιτητής μακριά από τη φάση(έτσι διαιτήτευσε σε όλο το παιχνίδι) έδειξε άουτ.
32΄ Ο Καρύμπας εκτέλεσε άλλο ένα αριστοτεχνικό φάουλ από δεξιά, πετάχτηκε στην καρδία της άμυνας των φιλοξενουμένων ο Ξευγένης και με άπιαστη φαλτσαριστή κεφαλιά, έκανε το 1-0.
 40΄ Ωραία προσπάθεια του Ξευγένη από αριστερά, παράλληλη σέντρα, έδιωξε με κεφαλιά-ψαράκι ο Αντωνόπουλος. Εκτέλεσε ο Καρύμπας, άσχημο διώξιμο του Χογιόλ, ο Νάκος τροφοδότησε τον Κόκκαλη, το σουτ στα σώματα, νέο κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
45΄ Ο Κόκκαλης δέχτηκε ωραία μπαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά αντί να σουτάρει αμέσως, καθυστέρησε χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Η ΑΕΜ μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα στο Β'  ημίχρονο, αλλά....
51΄ Ο Μπαλαούρας προσπάθησε να τροφοδοτήσει τον Ζαχαράκη, αλλά παρενέβη ο Μπούρδος κέρδισε την μπάλα και με ψηλοκρεμαστό σουτ "κρέμασε" τον Δουλιώτη που ήταν μακριά από τα δοκάρια του και έγραψε το 1-1!
53΄ Πιεζόμενος ο Ξευγένης έκανε σουτ από καλή θέση, αλλά μακριά από τα δοκάρια του Ατρόμητου.
55΄ Φάουλ του Καρύμπα από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Πασπαλιάρης προσπάθησε κεφαλιά-ψαράκι, αλλά δεν βρήκε μπάλα.
63΄ Σέντρα του Καρύμπα, ο Λιάρος σπρώχτηκε μέσα στην περιοχή και η κεφαλιά του αδύναμη στα χέρια του Χογιόλ. Νέες διαμαρτυρίες των Κανονιέρηδων για πέναλτι.
65΄ Υποδειγματική αντεπίθεση του Λάππα με πολλούς παίχτες, ο Γραμματικόπουλος έκανε έξυπνο σουτ ανάμεσα από δύο αμυντικούς της ΑΕΜ στη γωνία του Δουλιώτη και 1-2!
69΄ Κλέψιμο της μπάλας από τον Πετσίνη, ωραία μπαλιά στον Κόκκαλη που έκανε αμέσως το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε στα σώματα των αμυντικών και πέρασε κόρνερ.
70΄ Πάλι ο Πετσίνης μπάσιμο από δεξιά, παράλληλη σέντρα, τρεις παίχτες της ΑΕΜ στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν τη βρήκε κανένας!
71΄ Σέντρα Μπαρμπαρούση από αριστερά κεφαλιά του Μπαλαούρα, άουτ.
78΄ Φάση διαρκείας στα καρέ του Ατρόμητου: Φάουλ του Καρύμπα, εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Χογιόλ. Εκτελεί ο Καρύμπας, συνωστισμός στην περιοχή, κεφαλιά πάσα του Πετσίνη στον Κόκκαλη, σουτ του τελευταίου στα σώματα(οι Μεσολογγίτες ζήτησαν αμέσως όλοι μαζί χέρι-πέναλτι!!!), κόρνερ. Ξανά Καρύμπας, πρώτη κεφαλιά του Πετσίνη, έδιωξαν ψηλά οι αμυντικοί, στο κατέβασμα νέα κεφαλιά του Πετσίνη στα χέρια του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.
84΄ Σουτ του Κόκκαλη από καλή θέση, κακό,άουτ.
85΄ Σουτ του Μιχαλόπουλου έξω από την περιοχή, κόντρα, κόρνερ..
86΄ Νέο σουτ του Μιχαλόπουλου, πάνω από τα δοκάρια του Ατρόμητου.
87΄ Από καλή θέση το δυνατό σουτ του Κόκκαλη, με τα πόδια ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου, κόρνερ. Εκτελεί ο Καρύμπας, διώχνουν οι αμυντικοί, ο Πετσίνης μπαλιά στον κενό χώρο και ο Πασπαλιάρης με ιδανικό πλασέ από το ύψος του πέναλτι έγραψε το τελικό σκορ, 2-2.
89΄ Μακρινή σέντρα του Μπαρμπαρούση από αριστερά, ο Καρύμπας έκανε την κεφαλιά, έδιωξαν οι αμυντικοί του Λάππα.
90΄ Έξυπνη εκτέλεση φάουλ από αριστερά και πλάγια του Καρύμπα, ο Χογιόλ δεν αιφνιδιάστηκε και έδιωξε σε κόρνερ.
92΄ Ο Καρύμπας έκανε σέντρα-σουτ από δεξιά, πάνω από πολλούς παίχτες η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής έδωσε φάουλ επί του Χογιόλ.

Για την ποιότητα του παιχνιδιού, τα είπαμε πιο πάνω. Παρά τη συνεχή βροχή όλοι οι παίχτες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ευχαρίστησαν τους φιλάθλους. Από την ΑΕΜ ξεχώρισαν οι Καρύμπας(κορυφαίος του αγώνα) και οι Ξευγένης, Λιάρος, Παπανικολάου και Πετσίνης, ενώ από τον Ατρόμητο οι Χογιόλ, Γιαννακόπουλος, Αντωνόπουλος και Μπούρδος.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Χρήστου(46΄ Δουλιώτης, 70΄ Μαυρογιάννης), Παπανικολάου(80΄ Σώκος), Χαλαζιάς(46΄ Μπαρμπαρούσης), Ζαχαράκης(46΄ Πασπαλιάρης), Μπαλαούρας(84΄ Νούλας), Δενδρινός(63΄ Κλάδος), Ξευγένης(65΄ Πετσίνης), Νάκος(65΄ Κολοβάκης), Κόκκαλης, Καρύμπας, Λιάρος(65΄ Μιχαλόπουλος).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ: Χογιόλ, Γιαννακόπουλος(70΄ Πετρόπουλος), Λιβάνης, Διακάτος, Αντωνόπουλος, Πολίτης, Κυριαζόπουλος, Αγγελόπουλος Λ., Τσιάτο, Μπούρδος(81΄ Λαθύρης), Γραμματικόπουλος.
Μέτρια η διαιτησία του κ. Ματσούκα, καλοί οι βοηθοί Κεραμισιάνος και Ευθυμίου.






 Η ευκαιρία του Κόκκαλη στο 24΄

 Το καταφανέστατο πέναλτι στο 29΄
 Το γκολ του Ξευγένη στο 32΄

 Καρύμπας εν δράσει!!!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:Μιχάλης Κιτσινέλης