Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Δεν ήταν ΑΕΜ, 0-3 στη Φιλιππιάδα

Με αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα πήγε η ΑΕΜ στην Φιλιππιάδα, αλλά ο τοπικός Εθνικός είχε άλλη γνώμη και της πήρε εύκολα τους τρεις βαθμούς. Τίποτα δεν προμηνούσε αυτό το αποτέλεσμα, καθώς η ΑΕΜ μπήκε δυνατά, έλεγχε το παιχνίδι και ήταν αυτή που έφτανε ευκολότερα στην περιοχή του Εθνικού, χάνοντας και εκπληκτική ευκαιρία στο 7΄ να μπει μπροστά στο σκορ. 

Το γκολ όμως του Φλορέντσιο στο 19΄ στην πρώτη ουσιαστικά αξιόλογη προσπάθεια του Εθνικού και η αποβολή του Δενδρινού στο 25΄, άλλαξε τις ισορροπίες και η ήττα ήρθε σχεδόν φυσιολογικά. Εντυπωσιακή η παρουσία των φιλάθλων της ΑΕΜ στο γήπεδο, αφού εκτός από τους οργανωμένους (2 λεωφορεία) είχαν πάει και πολλοί με ΙΧ. 
Αναλυτικά:
Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

7΄ Ο Πετσίνης από δεξιά έκανε την παράλληλη σέντρα, στην πορεία της μπάλας ο Λιάρος έπιασε το σουτ στην κίνηση από πολύ κοντά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
17΄ Μακρινό φάουλ του  Μπούρμπου ο Λέντζος έκανε γυριστή κεφαλιά, πολύ άουτ.
2΄ Ωραία προσπάθεια του Λιάρου, ο Πετσίνης έβγαλε κάθετη στον Ξευγένη που σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
24΄ Ασθενής απομάκρυνση της άμυνας της ΑΕΜ σε σέντρα του Δημουλιά και ο δεινός σκόρερ Φλορένσιο ζύγισε το σουτ μέσα στην περιοχή και άνοιξε το σκορ παρά την προσπάθεια του Χρήστου, 1-0.
25΄ Έξω από την περιοχή της ΑΕΜ ο Δενδρινός δέχτηκε ένα σκληρό φάουλ από τον Κόλλινς, έχασε την ψυχραιμία του και τον κλώτσησε αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα, ενώ στην ίδια φάση δέχτηκε κίτρινη κάρτα και ο Καρύμπας για διαμαρτυρία.
29΄ Σε νέα αδράνεια της άμυνας της ΑΕΜ, ο Δημουλιάς αφύλακτος μέσα από την περιοχή έπιασε ψηλοκρεμαστό σουτ στην απέναντι γωνία του Χρήστου γράφοντας το 2-0.
32΄ Ο Καρύμπας εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, ο Μπαντής τινάχτηκε στο "Γ" του και με τη βοήθεια του δοκαριού αποσόβησε το σίγουρο γκολ.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

49΄  Ο Κόλλινς έκανε αφύλακτος το σουτ, αλλά ο Χρήστου έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε.
51΄ Ο Φλορένσιο δέχτηκε ωραία πάσα στον κενό χώρο, ο Χρήστου έπεσε στα πόδια του, αλλά αυτός "τσίμπησε" την μπάλα και κέρδισε έξυπνα το πέναλτι.Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Φλορένσιο, που παρά την προσπάθεια του Χρήστου, έκανε το 3-0.
58΄ Φάουλ του Καρύμπα από δεξιά, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
62΄ Απανωτά λάθη στην άμυνα της ΑΕΜ, τελικά ο Ηλίας έκανε το σουτ, αλλά ο Χρήστου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
70΄ Ο Χρήστου έκοψε με μπλονζόν συρτή παράλληλη μπαλιά του Φλορέντσιο.
71΄ Ο Τσάμης έκανε δύσκολη προσπάθεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή έκανε την παράλληλη σέντρα, αλλά ο Καρύμπας που έγινε κάτοχος πλάγια αριστερά, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αφού ο Μπαντής με την βοήθεια Ηλία μάζεψε την μπάλα, που κοντραρίστηκε.
72΄ Ο Μπούρμπος σέντραρε από αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Φλορένσιο από θέση πέρασε ψηλά από το οριζόντιο δοκάρι του Χρήστου.
83΄ Ο Μπόμπορης έκανε ωραία σέντρα, ο, Φλορένσιο έκανε στην κίνηση το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε μακρυά οπό τα δοκάρια της ΑΕΜ.
86΄ Ο Ηλίας έκανε ατομική προσπάθεια περνώντας δύο παίχτες της ΑΕΜ, αλλά το σουτ του μπλόκαρε ο Χρήστου.
88΄ Ωραία ο Καρύμπας μπήκε από αριστερά, έκανε την παράλληλη χαμηλή σέντρα, αλλά ο Κολαβάκης που πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα, που κατέληξε στα χέρια του Μπαντή.
89΄ Ο Μπόμπορης βρήκε χώρο έκανε το σουτ για να διώξει με δύσκολη προσπάθεια ο Χρήστου.

Γενικά ήταν ένα σκληρό παιχνίδι με πολλά φάουλ, αλλά όχι αντιαθλητικά. Η ΑΕΜ δεν μπορούσε υπό τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν στο 25΄(1-0 και μετά αποβολή του Δενδρινού), να κάνει τίποτα περισσότερο, αφού οι επιθετικοί της δεν έκαναν ολοκληρωμένες προσπάθειες, ενώ και το κέντρο της ήταν ανύπαρκτο. Κάποιες φλύαρες επιθέσεις με Καρύμπα και Ξευγένη, πολλά λάθη στην άμυνα, που κάπως πήγε να στρώσει με την είσοδο του Ψηλού, γιουρούσια με υπερβολικές τρίπλες από τον Παπανικολάου και τέλος. Ο Εθνικός ήταν μια ομάδα στρωμένη, με ομοιογένεια και σιγουριά. Είχε έναν ταλαντούχο σέντερ φορ (Φλορένσιο), πολύ μαζεμένο κέντρο και κυρίως ομαδικότητα στην άμυνα και στην επίθεση. Σαφώς πιο έτοιμη ομάδα, που πήρε την νίκη δίκαια.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: Μπαντής, Κοντογεώργος (46΄ Γυφτοκώστας), Μπούρμπος (72΄ Πάνος), Ηλίας, Μπαλάφας, Λέντζος, Παναγιώτου, Κόλλινς, Φλορένσιο, Μπόμπορης, Δημουλιάς (85΄ Μούτας).
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Χρήστου, Χαλαζιάς, Παπανικολάου, Μπαλαούρας, Μιχαλόπουλος, Δενδρινός, Ξευγένης, Νάκος (48΄ Ψηλός), Πετσίνης (65΄ Τσάμης), Καρύμπας, Λιάρος (59΄ Κολοβάκης).