Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Με Καφέ και με Τσιγάρο

ΑΕΜάρες Καλησπέρααα!!! Ατυχήσαμε αδέλφια στο παιχνίδι με τον Εθνικό στη Φιλιππιάδα. Το σκορ είναι βαρύ και άδικο. Με 10 παίχτες από το 25΄ κι ενώ ελέγχαμε το ματσάκι. Φάγαμε ένα γκολ τσαμπέ, ενώ μέχρι τότε είμαστε καλύτεροι. Το χειρότερο όμως είναι ότι οι ντόπιοι φερθήκανε εντελώς αλήτικα στους οργανωμένους φιλάθλους μας, με πρωτεργάτες μπράβους του προέδρου της ομάδας τους. Από που ν' αρχίσω και που να τελειώσω. Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε. Φανταστείτε, ότι μπροστά στις αλητείες που κάνανε, τα "μπουμπούκια" μας, έμοιαζαν αθώες περιστερές!!!
***Δυστυχώς, φιλαράκια, η ομάδα φάνηκε να μην έχει ψυχή στα δύσκολα. Και με δέκα παίχτες θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε κάτι καλύτερο. Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες για την ομάδα(νέος προπονητής-δεν ξέρει καλά τους παίχτες-, άλλη φιλοσοφία, κλπ.), αλλά επειδή ξέρω αρκετά καλά τους παίχτες, πιστεύω ότι μπορούσαμε κάτι καλύτερο. Φυσικά τίποτε δεν χάθηκε, είναι ακόμα νωρίς. Χάσαμε ένα ντέρμπι. Ακολουθούν, άλλα δεκαεφτά και έχω βάσιμες ελπίδες, ότι η ομάδα θα βρεθεί γρήγορα ψηλά και θα κάνει πρωταθλητισμό.
***Ακούω φωνές παπαγαλίστικες, απαισιόδοξες και καταστροφικές, επειδή η ομάδα δεν τα κατάφερε σε δύο εκτός έδρας παιχνίδια. Ε, και; Εδώ η ...Μπάγερν έχασε δύο εντός έδρας!(Μας έστειλε όλους στον κουβά!!!). Με τη λογική που έχουν μερικοί, να βγάζουν τους παίχτες άχρηστους όταν χάνουν και ήρωες όταν κερδίζουν, θα έπρεπε κάθε Κυριακή να κάνουμε 30 μεταγραφές. Παραμένω αισιόδοξος και είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα με δικαιώσει.
***Πάμε τώρα να δούμε τις αλητείες που έκαναν ο πρόεδρος του Εθνικού και οι μπράβοι του, που είναι θαύμα ότι δεν θρηνήσαμε θύματα. Ταξίδεψα μαζί με τους οργανωμένους της ΑΕΜ. Είμαστε σε δύο λεωφορεία και το κλίμα ήταν γιορταστικό. Υπήρχε συνεννόηση και δεν θ' απαντούσαμε στις προκλήσεις. Υπήρχε συμφωνία του Προέδρου της ΑΕΜ με τους ανθρώπους του Εθνικού, οι οργανωμένοι να πληρώσουν 5 ευρώ εισιτήριο αντί για δέκα. Στο ένα λεωφορείο αποφάσισαν να μαζέψουν τα χρήματα, ώστε να μην καθυστερήσουν στην είσοδο. Στο άλλο επικράτησε η άποψη να πάρει ο καθένας το εισιτήριο μόνος του. Πράγματι, όταν φτάσαμε ήρθε κάποιος - πιθανότητα από τη διοίκηση του Εθνικού - με μπουφάν της τοπικής ομάδας κι ένα μπλοκ με εισιτήρια.
***Του έδωσαν αυτοί που είχαν μαζέψει τα λεφτά και πήγαν να μπουν. Αυτός όμως ο εξυπνάκιας, όχι μόνο δεν τους έδωσε εισιτήρια, αλλά αφού πέρασαν καμιά δεκαπενταριά, απαγόρεψε στους υπόλοιπους να περάσουν, γιατί λέει έλειπαν κάποια χρήματα από το σύνολο! Όταν πήγαμε και οι υπόλοιποι έγινε χαμός! Μπλοκάρανε τρεις - τέσσερις μπρατσάτοι την είσοδο και δεν άφηναν κανέναν να περάσει, ενώ έβριζαν σκαιότατα όσους έσπρωχναν να μπουν. Έτσι, ενώ ήταν πέντε λεπτά πριν αρχίσει ο αγώνας και παρά το αδιαχώρητο που έγινε, δεν άφηναν να μπουν στο γήπεδο ούτε οι ντόπιοι! Κάποιος άναψε ένα βεγγαλικό και απωθώντας τους μπράβους, μπήκαν καμιά εικοσαριά στο γήπεδο, δικοί μας και ντόπιοι!!!.
***Οι υπόλοιποι μείναμε έξω! Μαζί με τους πολλούς ντόπιους! Παρά την μεσολάβηση του Προέδρου της ΑΕΜ, που εγγυήθηκε να καλύψει αυτός τη διαφορά(απ' ότι έμαθα ήταν κάπου εικοσιπέντε ευρώ!!!), δεν μας άφησαν να μπούμε. Αλητείες!!! Εγώ προσωπικά, επειδή δεν με άφησαν να μπω στ' αποδυτήρια των διαιτητών και να πάρω τις συνθέσεις των ομάδων, βιαζόμουν να μπω στο γήπεδο κι έτσι πήγα και έβγαλα κανονικά εισιτήριο στα εκδοτήρια με δέκα ευρώ και κουνώντας το μπροστά στη μούρη των μπράβων, με άφησαν να μπω. Μαζί μου και κάποιοι άλλοι δικοί μας, που έκαναν το ίδιο. Τους οργανωμένους τους οδήγησαν κλωτσομπουνηδόν σ' ένα χώρο ορθίων, όπου από ένα σημείο και μετά τράβηξαν τα πάνδεινα!!! Εγώ πήγα στην κεντρική κερκίδα, όπου βρήκα πολλούς Μεσολογγίτες, που είχαν έρθει με ΙΧ αυτοκίνητα.
***Οπως ήταν φυσικό οι οργανωμένοι είχαν εξαγριωθεί και άρχισαν ν' ανταλλάσσουν "γαλλικά" συνθήματα με τους οργανωμένους του Εθνικού, που κάθονταν στη δεξιά πτέρυγα της κεντρικής κερκίδας. Σε κάποια στιγμή του αγώνα, ενώ το παιχνίδι παιζόταν, υπήρξε αναταραχή στην κερκίδα των οργανωμένων μας! Κάποιοι είχαν πάει πίσω από την κερκίδα τους και τους πετούσαν πέτρες! Εμαθα ότι ήταν μπράβοι του Εθνικού!!! Μερικοί καλύφθηκαν πίσω από την μάντρα που υπήρχε εκεί, ενώ κάποιοι κινήθηκαν προς την έξοδο. Τότε κάποιος εξυπνάκιας πήρε ένα λάστιχο κι άρχισε να τους καταβρέχει!!! Λίγο αργότερα άκουσα εκρήξεις και είδα καπνό ανάμεσα στους φιλάθλους μας. Πιθανότητα από κροτίδες που τους πετούσαν απ' έξω!!!
***Στο τέλος του αγώνα έγινε μαζική επίθεση στους φιλάθλους μας, με αποτέλεσμα κάποιοι να επιχειρήσουν να βγουν πηδώντας από την μάντρα, με αποτέλεσμα κάποιο παιδί να πάθει ζημιά στο πόδι του. Όταν βγήκα με χίλιες προφυλάξεις από το γήπεδο, είδα ομάδα 30-40 ντόπιων φιλάθλων να επιτίθενται με πέτρες στους δικούς μας, ενώ, η λιγοστή αστυνομική δύναμη, να μην μπορεί να τους απωθήσει. Κάποιοι τραβήξαμε τους δικούς μας προς τα λεωφορεία, που είχαν σταθμεύσει καμιά πεντακοσαριά μέτρα μακριά και με τη βοήθεια της αστυνομίας, επιβιβαστήκαμε και φύγαμε. Δυστυχώς, λόγω της αναμπουμπουμπούλας που έγινε και με τον φόβο μην μου πάρουν τη μηχανή και την σπάσουν(είχα μέσα όλες τις φωτογραφίες του αγώνα) δεν τράβηξα φωτογραφίες των επεισοδίων... Κρίμα γιατί τώρα θα τους βούλωνα τα στόματα...Έμαθα όμως ότι έχουν δουλέψει κινητά και ότι υπάρχει υλικό...
***Βγήκε που λέτε ένα ντόπιο σάιτ και έγραψε τα χειρότερα για τους φιλάθλους μας, που ορισμένοι δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν αμυνόμενοι και αδικημένοι. Μάλιστα έστειλε και χυδαιότατη και φασιστική ανακοίνωση και σε σάιτ μεγάλης αναγνωσιμότητας, όπου δεν έλεγε τίποτα για τα δικά τους, αλλά μόνο για 'μας. Οτι τάχα δεν προκληθήκαμε! Δυστυχώς, οι φιλήσυχοι ντόπιοι φίλαθλοι( που παρακολουθήσαμε τον αγώνα μαζί στην κεντρική κερκίδα, χωρίς να γίνει το παραμικρό), που δεν ήξεραν τα προηγηθέντα, τα έβαλαν με τους δικούς μας φιλάθλους, πράγμα φυσικό, αλλά κακό για την αξιοπρέπειά μας.
***Όπως είναι φυσικό, αυτά τα οργανωμένα επεισόδια σε βάρος της Θύρας 2, αποτελούν την ταφόπλακα στις μετακινήσεις των οργανωμένων φιλάθλων μας, αφού και η Διοίκηση της ομάδας στενοχωρήθηκε, αλλά και το στίγμα των "κακών φιλάθλων" εδραιώθηκε στις πεποιθήσεις των άλλων ομάδων(μετά και από τα περσινά επεισόδια) και δεν θα μας αφήσουν να ταξιδέψουμε οργανωμένα. Φυσικά δεν θ' αφήσουμε την ομάδα μόνη. Θα την ακολουθούμε με ΙΧ!!!
***Στο ημίχρονο του αγώνα, αλλά και στο τέλος, βγήκα στον αέρα στην αθλητική εκπομπή που είχε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μεσολογγίου και έδωσα τα στοιχεία του αγώνα. Για να μην ανησυχήσω τους γονείς των παιδιών, αλλά και τους οικείους των άλλων φιλάθλων μας, δεν ανέφερα τα επεισόδια. Αν ήμουν κανένας δημοσιογράφος ιδιωτικού σταθμού θα μπορούσα να δημιουργήσω ...πανικό!!! Τέλος πάντων, το περάσαμε κι αυτό!
***Έμαθα ότι πρόεδρος του Εθνικού είναι ακόμα αυτό το παλικάρι, που τα πήρε(όπως λέγεται) πέρυσι από την Επανωμή, με αποτέλεσμα να πέσει κατηγορία η ομάδα του! Με γειά τους, με χαρά τους να τον χαίρονται!!! Όπως μου μετέφεραν οι ντόπιοι ακόμα τον βρίζουν!!! Στα αποδυτήρια ο Πρόεδρός μας, είχε ...ζωηρή συζήτηση με τον εν λόγω "κύριο" και δεν μίλησε κανένας από τους δικούς του για να τον υπερασπιστεί! Επίσης, ο ίδιος ο προπονητή της ομάδας τους τον αποκάλεσε μ....α και λαμόγιο! Φανταστείτε τι γίνεται στην ομάδα τους!!! Δεν βλέπω να κρατάνε πολύ!!!
***Δίπλα μου στην κερκίδα καθόταν και ο προπονητής του Θεσπρωτού, που εκμεταλλευόμενος το κενό της ομάδας του(πήρε τους βαθμούς με τα Τρίκαλα άνευ αγώνα), ήρθε να δει το παιχνίδι, αφού την Κυριακή παίζουμε μαζί στο Μεσολόγγι. Ο κ. Παπαδιώτης μου είπε, ότι ο Θεσπρωτός έχει μια ομάδα με νεαρούς, ότι η Κασσιώπη είναι μούφα και ότι θεωρεί πρώτο φαβορί για άνοδο την Φιλιππιάδα(που να 'ξερε!!!). Ξεχώρισε από την ομάδα μας τον Ξευγένη, τον Καρύμπα και τον Παπανικολάου. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και θα τα ξαναπούμε την Κυριακή.
***Δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω την διαιτησία του κ. Μπαλατσούκα, ο οποίος δεν έδινε στην ομάδα μας φάουλ, παρά μόνο όταν οι παίχτες μας έβγαζαν αίμα! Επίσης οι βοηθοί του μας ακύρωσαν κανονικό γκολ ως οφσάιντ, ενώ έκοψαν δυο - τρεις φορές τετ α τετ παιχτών μας με ανύπαρκτα οφσάιντ. Δεν θέλω να σχολιάσω την αποβολή του Δενδρινού, που αντέδρασε άσχημα, αλλά ο Κόλλινς τον πάτησε στον σβέρκο!!! και μάλιστα χωρίς να πάρει κάρτα! Στον Καρύμπα όμως που διαμαρτυρήθηκε στην ίδια φάση τον κιτρίνισε αμέσως ο διατηταράς!!!

Αυτά ΑΕΜάρες και για σήμερα! Σας κούρασα, αλλά θα μπορούσα να σας πω ακόμα περισσότερα! Ας είναι! Αν δεν βγάλω κανένα Έξτρα Καφέ, θα τα ξαναπούμε την Δευτέρα με φρέσκα νέα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά!!! Μιχάλης Κιτσινέλης