Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Με Καφέ και με Τσιγάρο

ΑΕΜάρες Καλησπέρααα! Με εξέπληξε ευχάριστα η αμέριστη συμπαράσταση που είχα απ' όλους σας για την "περιπέτεια" της προηγούμενης εβδομάδας. Ξέρω ότι είσαστε πολύ ζεστό κοινό και  σας ευχαριστώ όλους. Είμαι φτωχός από υλικά αγαθά, αλλά είμαι πλούσιος γιατί έχω φίλους. Φαίνεται να στρώνει η ΑΕΜάρα αδέλφια. Η καλή δουλειά που είχε γίνει από τον Ανδρέα Μαργέλη, αλλά και η εμπειρία και οι γνώσεις του Χρήστου Βασιλείου, θα αποδώσουν σύντομα καρπούς. Παρά τα όποια λάθη, η ομάδα έπαιξε αρκετά καλά, ξεπερνώντας ένα δύσκολο εμπόδιο, όπως ήταν αυτό του Θεσπρωτού. Ακολουθούν άλλα δεκάξη εμπόδια πριν τον τερματισμό, αλλά η ομάδα την Κυριακή έβγαλε ψυχή και αυτό είναι μεγάλο όπλο.

***Την Παρασκευή η Διοίκηση της ομάδας έκανε κάτι πολύ ουσιώδες: εκπρόσωπός της, μαζί με μερικούς παίχτες, πήγε και μοίρασε δωρεάν εισιτήρια για τον αγώνα με τον Θεσπρωτό στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας. Την επόμενη αγωνιστική θα γίνει το ίδιο στο 3ο και 4ο.(Δείτε την σχετική ανάρτηση)Ηταν μια κίνηση πραγματικά δυνατή, ενώ κατά την είσοδο των ομάδων την Κυριακή, τους παίχτες της ομάδας μας συνόδευσαν παιδιά από τις ακαδημίες της ΑΕΜ, που κρατούσαν μπαλόνια με τα χρώματα της ομάδας. Αυτή η πρωτοβουλία της Διοίκησης, πρέπει να έχει και συνέχεια, αλλά να παρθούν και άλλες πρωτοβουλίες, ώστε η πόλη ν΄ αγκαλιάσει την ομάδα και να γίνει η Κυριακή Γιορτή της Κερκίδας.
***Ακούστε τώρα την μπόμπα που έσκασε και αν έχει το αναμενόμενο θετικό αποτέλεσμα, η ΑΕΜ θα πιάσει κορυφή. Μετά τον αγώνα με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, η ΑΕΜ υπέβαλλε ένσταση για κακή συμμετοχή ενός παίχτη του Εθνικού. Αν η ένσταση γίνει δεκτή(η Διοίκηση είναι πολύ αισιόδοξη), το παιχνίδι θα κατοχυρωθεί υπέρ της ΑΕΜ και έτσι θα φτάσει στους 10 βαθμούς και θα είναι μόνη πρώτη! Ισως και ο Αμφίλοχος να κατέθετε ένσταση, αλλά ...κέρδισε το παιχνίδι με τον Εθνικό και δεν θα είχε νόημα. ΑΕΜάρες είμαι φτωχός, γιατί είμαι τίμιος και δεν μου άρεσε προσωπικά αυτή η κίνηση...Ομως στο ποδόσφαιρο υπάρχουν  και κανόνες.
***Αρκετός ο κόσμος στην κερκίδα την Κυριακή με τον Θεσπρωτό, αλλά η ΑΕΜ έχει πολύ περισσότερους φιλάθλους και πρέπει να τους φέρει ξανά στο γήπεδο. Πως θα γίνει αυτό; Με την αγωνιστική ανάταση της ομάδας, με την βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων και μ' ένα επικοινωνιακό πρόγραμμα, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Κι αν το πρώτο φαίνεται να συντελείται, τα δεύτερο έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, γιατί δεν είναι στο χέρι της Διοίκησης, αφού το ΔΑΚ Μεσολογγίου ανήκει στον Δήμο, που δεν είναι και στην καλύτερή του οικονομική κατάσταση. Το δε τρίτο απαιτεί μεγάλη κινητοποίηση και παροχή συμβουλών από ανθρώπους που ξέρουν και έχουν την σχετική εμπειρία. Ολα όμως μπορούν και πρέπει να δρομολογηθούν.
***ΑΕΜάρες υπάρχει μια παρεξήγηση μεταξύ των οργανωμένων και κάποιων ...βαρύκοοων φιλάθλων. Οι οργανωμένοι στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά που λετρεύουν την ΑΕΜ και δεν θα έκαναν κάτι για  το κακό της ομάδας. Υπάρχουν φυσικά και κάποια άτομα, λίγα ευτυχώς, που είναι προσκολιώμενα στους οργανωμένους, που ούτε ανήκουν στη Θύρα 2, αλλά ούτε αγαπούν την ομάδα, αλλά έρχονται για άλλους λόγους στο γήπεδο. Καλό θα είναι αυτούς η ίδια η Θύρα 2 να τους απομονώσει, ώστε να μην δίνεται το δικαίωμα στους ...βαρύκοους, να ρίχνουν λάσπη σε όλους τους νεαρούς φίλους της ομάδας μας.
***Η συνεργασία Θύρας 2 και Διοίκησης είναι άψογη και σ'  αυτά τα πλαίσια οι νεαροί μπήκαν στο γήπεδο ειρηνικά και άπλωσαν τα δύο πανώ διαμαρτυρίας τους στον αγώνα με τον Θεσπρωτό. Γι' αυτούς φρόντισε η Διοίκηση να πληρωθεί μειωμένο εισητήριο στον αγώνα με τον Εθνικό και τους υπερασπίστηκε και στην ανακοίνωση που έβγαλε μετά τον συγκεκριμένο αγώνα. Αυτή την συνεργασία και σύμπνοια Διοίκησης και φιλάθλων πρέπει να την προστατέψουμε για την επιτυχία της αγαπημένης μας ΑΕΜ, που είναι κοινός στόχος Διοίκησης και Φιλάθλων.
***Πάμε να δούμε τώρα το αγωνιστικό κομμάτι. Τον Χρήστο Βασιλείου τον ξέρω όσο και σεις. Μίλησα μαζί του, όλες κι όλες δύο φορές. Παρακολουθώντας όμως όλες σχεδόν τις προπονήσεις και τους μέχρι τώρα αγώνες, έχω καταλάβει δυο τρία πράγματα που θέλω να τα εκφράσω. Κατ΄ αρχήν δεν νομίζω ότι μπορεί να επηρεαστεί από τους "προπονητές της κερκίδας". Είναι άνθρωπος με αρκετή πείρα και γνώσεις, σκύβει πάνω στη δουλειά του και κοιτάει να την κάνει όσο μπορεί καλύτερα. Εχει όλους τους παίχτες ίσους και όπως λέει το μπράβο για την καλή ενέργεια, θα βάλει και τις φωνές στο λάθος. Χρησιμοποιεί στα παιχνίδια τους παίχτες που είναι ετοιμοπόλεμοι και θεωρεί αυτός ότι ταιριάζουν στην υφή του κάθε αγώνα.
***Πιστεύω ότι αν τον αφήσουμε να κάνει ανεπιρέαστος την δουλειά του, η ομάδα θα πάει ψηλά. Δεν ήρθε εδώ για ν' αποδείξει τίποτα και μπορεί να προσφέρει πολλά. Μέχρι τώρα έχει καταφέρει να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του και γι' αυτό όλοι στον αγώνα με τον Θεσπρωτό έβγαλαν ψυχή και δύναμη. Οσο περνάει ο καιρός η ομάδα θ' ανεβαίνει. Είναι μια πεποίθηση που έχω και είμαι σίγουρος ότι δεν θα διαψευστώ. Η Διοίκηση έχει υποσχεθεί, πως αν ο προπονητής ζητήσει ενίσχυση τον Γενάρη, θα την έχει.
***Την Κυριακή εκτός από την ψυχή, είδα και δύο τρία πραγματάκια που μου άρεσαν. Είδα τους παίχτες να συμβουλεύουν ο ένας τον άλλον και ακόμη να δείχνουν στεναχώρια όταν έκαναν κάποιο λάθος. Είδα ότι ελαχιστοποίησαν τα λάθη στην άμυνα και στα μαρκαρίσματα στο κέντρο. Κάποια λάθη έγιναν στις μεταβιβάσεις στην επίθεση, αλλά κι αυτά δεν ήταν αβίαστα όπως παλιότερα. Είδα μεγάλη διάθεση να παίξει η ομάδα από τα άκρα, αλλά και άπλωμα της ομάδας σ' όλο το γήπεδο. Υπάρχει ακόμα μια νευρικότητα στους παίχτες και είναι λογικό, αφού όλοι κρίνονται από την αρχή και όλοι θέλουν να παίζουν. Προσθέστε σ' αυτό ότι όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο και όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι.
***Οταν η ομάδα αποκτήσει αυτοπεποίθεση και οι παίχτες βγάλουν τον πραγματικό εαυτό τους, τότε θα χαρούμε ποδόσφαιρο. Είχα πει  στον Πετσίνη ότι την Κυριακή θα πετύχει γκολ. Το πέτυχε και τώρα είναι ανεβασμένος 100%. Το ότι δεν δεχτήκαμε γκολ για πρώτη φορά φέτος, δείχνει ότι η άμυνα αρχίζει να δένει και θ' αποτελέσει την βάση της ομάδας. Το ότι κάναμε ευκαιρίες και δημιουργήσαμε ρίγματα σε μια τόσο καλοστημένη άμυνα, όπως αυτή του Θεσπρωτού είναι στα συν. Σίγουρα μπορούσαμε περισσότερα γκολ. Εχει αρχίσει να δημιουργείται πειθαρχία στο παιχνίδι της ομάδας και μεγαλύτερη ομαδικότητα.
***Παράπονα μου έκανε ο Πρόεδρος της ΑΕΜ Διονύσιος Βισβίκης, επειδή δεν γράφουμε τίποτα για την αγωνιστική δραστηριότητα του ΓΟΜ. Πρόεδρε, εδώ είναι το σάϊτ των φιλάθλων της ΑΕΜ. Το ΓΟΜ έχει τρία-τέσσερα ανενεργά! Ας αναλάβει κάποιος άλλος να τα ενημερώνει, εμείς δεν προλαβαίνουμε. Είπαμε να δώσουμε τον χρόνο μας για την ΑΕΜ, όχι να ξεχάσουμε και τα σπίτια μας!!!
***Την Κυριακή παίζουμε στην Ομόνοια Πέτρας, που μπορεί μέχρι σήμερα ν' αποτελεί τον ...αδύναμο κρίκο στο Πρωτάθλημα, αλλά είναι αξιόμαχη ομάδα και θα πρέπει να δώσουμε την ...δέουσα προσοχή. Η ομάδα μας είναι ανεβασμένη, αλλά αν υποτιμήσουμε την αντίπαλο, θα πάμε για ...θρούμπες! Στη συνέχεια έχουμε ρεπό και μετά θα παίξουμε με τους Σακαφλιάδες του Ξανθόπουλου(Α. Σ. Τρίκαλα). Αν πάρουμε αυτά τα δύο παιχνίδια, θα πάμε με αέρα του ...χρόνου, στο ντέρμπι με το Νυδρί στη Λευκάδα, για την 8η αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Και έπεται συνέχεια.

Αυτά για σήμερα ΑΕΜάρες!!! Ελπίζω να μην δημιούργησα πάλι ...πανικό με τον Καφέ μου και η βδομάδα να κυλίσει όμορφα για όλους μας! Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά, κοντά στην ομάδα μας, αγαπημένοι και σφιχτοί σαν γροθιά, ώστε όλα να πάνε καλά!!! Μιχάλης Κιτσινέλης